The darkest chapter of my life

autor: Iveth Biersack

Čaulitz drazí moji 🙂 Nevím přesně, co bych měla psát do úvodu, jelikož tuhle povídku píšu v takovém rozpoložení, kdy… nevím vlastně ani co říct 🙁 … prostě snad jenom, kdo chcete, tak hurá do čtení, budu ráda 🙂

Vaše Iveth~
Déšť. Temnota. Jak kolem něj, tak v jeho srdci. Ani ta pouliční lampa vedle něj nesvítila. Hubený, černovlasý chlapec seděl na své oblíbené lavičce v zastrčené části parku a dumal nad svými myšlenkami.

Neměl kolem sebe nikoho, koho by mohl oslovit, když se mu něco stane. Když prožívá to, co prožívá. Mohl se obrátit jenom na své slzy, které mu dělaly společnost snad teď už každý večer. Rodiče se mu zabili oba při bouračce, sourozence neměl a prarodiče už také neměl.

Obrátil obličej směrem k nebi a nechal slzy andělů stékat po svých propadlých tvářích. Byl celý pohublý a neměl moc chuti do života. Od drog a jiných látek, co ničí tělo i duši, neměl moc daleko. Už takhle když měl nějaké peníze, co vydělal po brigádách, koupil si nejdříve jídlo, kterého také moc nebylo, a cigarety plus nějakou tu flašku na zapíjení žalu a ran osudu. V jeho dvaceti letech to byl život takzvaně na nic. Skoro pět let to bylo od nehody, co jeho rodiče odešli, a ještě si na to snad nezvykl. Někdy měl stavy až tak šílené, že žiletkou týral své ruce.
Chodil jedině v černé a dlouhé černé vlasy mu splývaly do půlky zad. Jeho nedílnou součástí bylo i temné líčení, několik tetování a piercingů. Proto nikde na žádné brigádě dlouho nevydržel.


Kolem jedné ráno se zvedl z lavičky a ploužil se s kapucou a sluchátky na hlavě domů. Měl menší byt, který jen tak tak utáhl, ale zatím se dařilo a majitel byl tolerantní. Mladík netušil proč, ale byl mu za to vděčný.

In the end

As you fade into the night
Who will tell the story of your life?

Miloval tu písničku stejně jako kapelu. Dávaly mu sílu do dalších dní. Alespoň ta hudba mu zůstala, když ostatní lidé i na ulici kolem něj chodili obloukem a s odporem v očích. Pochopení se mu nedostávalo, ale stále tu byl. Nechtěl jen tak jednoduše odejít. Takhle trpěl už pár let, tak proč okolí kazit zábavu.

Procházel zrovna jednou ne moc vyhlášenou ulicí jako každý večer. Už jenom čekal, kdy mu hlavou proletí kulka, nebo se mu stane něco jiného. Ani by se nedivil. A bylo mu to jedno. Šel klidnou chůzí, s pohledem zabodnutým do země se coural domů, když mu někdo položil ruku na rameno. Zůstal stát jako opařený a nehnul ani brvou. Už jenom odpočítával okamžiky do svého konce. Sundal si kapucu, sluchátka na krk a koukal před sebe.

„Hlavně rychle hm,“ pronesl do ticha černovlásek a upíral pohled do poloosvětlené ulice.

„Co jako? Já ti chci pomoct… vlastně tu na tebe čekám,“ ozval se za ním milý, chlapecký hlas. Otočil se tedy a odvážil se zvednout pohled k němu. Setkal se s vřelým pohledem asi tak stejně starého chlapce, promočeného na kost, stejně jako on. On už ten déšť snad ani nevnímal, jak pršelo každý den.
„Vídám tě každou noc ve stejnou dobu tudy chodit… nebo bloumat po městě jako tělo bez duše. Něco mě k tobě táhlo, jenom jsem… nevěděl co,“ mluvil tichým hlasem, snad jako by se před někým skrýval. Černovlásek jenom nechápavě nakrčil hlavu, ale poslouchal dál. Jeho hlas byl nepochopitelně příjemný. Nakonec ho pozval k sobě domů, a jelikož černovlasý uzlíček nervů vážně neměl co ztratit, tak šel.

Byt nebyl přímo v té divné čtvrti, ale o dvě ulice dál. Celou cestu tam mlčeli, až nakonec copánkatý chlapec odemkl dveře a pozval návštěvníka dál. Záhadný mladík neměl moc velký byt, asi tak jako on, ale lépe vybavený. Oba se zbavili promočeného oblečení, načež černovláskovi přistály na klíně suché věci.

„Děkuju,“ broukl tiše a oblékl si to.
„Dáš si čaj?“ ozvala se otázka a jenom slyšel, jak se v konvici vaří voda. Byl zmrzlý na kost, tak mu nezbylo nic jiného, než souhlasit.
Copánek jim donesl čaj a něco na zakousnutí na stolek do obýváku a sedl si vedle něj.
„Jinak… jsem Tom,“ podal mu konečně ruku a mile se usmál.
„Jo… já Bill… ahoj,“ Billa pomalu opouštěla schopnost normálně komunikovat s lidmi. Na nějaké té brigádě si jednoduše nasadil masku, ale nějakého bližšího člověka přece jenom neměl pět let.

***

„No a tak jsem přišel o rodiče a vlastně o všechno, co jsem do té doby měl,“ sklopil Bill hlavu a zadíval se na špičky papučí, které mu Tom půjčil. „Od té doby žiju, jak se dá… ale už mě to začíná unavovat,“ mluvil o svém životě chladně. Dnes už se naplakal dost a došly mu snad zásoby slz i síly. Jenom koukal na zem a mluvil. Tom ho bedlivě poslouchal a černovlásek se cítil po dlouhé době tak nějak… prapodivně klidně. Snad proto, že se někomu mohl vypovídat, nebo že konečně někdo poslouchá jeho nářky. Nechtěl se nijak litovat. Nesnášel to a vlastně ani neměl proč.

„To mě mrzí Bille…“ posmutněle se na něj podíval Tom a dopil svůj čaj. Načež Bill jenom zavrtěl hlavou.

„Nemusí… nemá proč tě to mrzet… ani se neznáme,“ broukl Bill a zakousl sušenku, co mu Tom nabídl, a cítil, jak mu kapičky vody stékají z vlasů po tvářích.
„Jo… no… víš hlavně, proč jsem tě vzal k sobě, je… že ti chci pomoct,“ nadhodil nakonec Tom, když se rozhodl jít s pravdou ven. Bill se na něj s hrnečkem čaje v ruce nedůvěřivě zadíval. Pomoct? Vždyť se ani neznají! Nechápal to.
„A … a proč vlastně?“ nakrčil obočí a položil hrnek na stoleček. Viděl na něm, jak přemýšlí.
„Protože máme… přesně jak jsem si myslel… podobný osud a… nějaká síla mě k tobě přitahovala… až do dneška,“ těkal Tom pohledem a snažil se působit ne nijak násilně.
Bill si nakonec usmyslel, že to s ním zkusí. Jak už jednou mu přišlo na mysl, neměl co ztratit.

***

O měsíc později už u Toma bydlel a zdálo se být všechno ideální. Bylo mu s ním dobře. Staral se o něj, byl na něj hodný, milý, zastával se ho před ostatními. Tohle Bill snad nikdy nezažil a další věc, co mu přišla divná, bylo to, že když byl s Tomem, měl takový krásný pocit u srdce. Cítil se jako na obláčku a motýlci v jeho břiše si zběsile poletovali. Snad že by se zamiloval? Nebo to byl jenom ten krásný, jemu neznalý pocit z toho, že ho měl někdo rád. To netušil a nevěděl ani, jak se k němu dostat blíže, aby si ujasnil své rozbouřené city.

***

To se Tom jednou zase vracel domů a těšil se na Billa. Těšil se na to, až mu řekne, co pro něj znamená a co k němu vlastně cítí. Byl odhodlaný pro toho malého andílka udělat téměř cokoliv, ačkoliv se neznali tak dlouho. On byl ale přesvědčený, že tohle by mohlo vyjít.

Když Tom zvesela odemykal dveře a s kyticí růží za zády se těšil na Billovu reakci, čekala ho rána, která by se dala srovnat s výbuchem jaderné elektrárny.

„Billy, jsem doma!“ křikl a zul se, sundal bundu a šel do obýváku. Bill nikde. Ani v kuchyni, zdá se, nikdo nebyl. Položil růže a šel se podívat do koupelny, odkud slyšel téct vodu. Zastavilo se mu srdce při pohledu na Billovo bílé tělo, ležící ve vaně a nejevící žádné známky života. Jako by se pro něj svět zastavil. Vytáhl Billa z vany, vypnul vodu, aby netekla a až teď si všiml několika zářezů na jeho pažích.

„Bille, cos to udělal?!“ křičel skoro v kuse a rozbrečel se jako malá holka. Třásl s ním, volal jeho jméno, ale přišel příliš pozdě. Nedokázal ho ochránit, jak slíbil! Zklamal jak sebe, tak Billa. „Lásko moje, proč jsi to udělal,“ vydechl z posledních sil Tom a tiskl k sobě Billovo studené, bezvládné tělo. Nedokázal si nějak připustit, že by byl vážně mrtvý. „Ano, správně, Bille, miluju tě tak se sakra prober!“ prosil urputně, ale nic. Vážně bylo pozdě. Pro Billa, pro něj, pro jejich lásku, která ani neměla prostor se rozvinout. Na skříňce vedle vany našel dopis.

„Můj milý Tome,
vím, že až přijdeš domů, už nebudu mezi živými, ale netruchli. Udělal jsem to proto, protože poprvé v životě jsem se cítil milovaný a že jsem konečně doma. Moc ti děkuji za to, co jsi pro mě za ten měsíc a něco udělal. Znamená to pro mě víc, než si myslíš. V tom nejlepším se má skončit a to platilo i u mě. Tak prosím netruchli a raduj se ze života! Vždy tě budu milovat a nikdy nezapomenu!

Navždy s láskou,
Tvůj Bill

Tomovi se hrnuly slzy jako hrachy po tvářích a dopadaly na klidný obličej jeho jediné lásky.

„Ty… ty pitomče!“ vyjekl a stále tiskl jeho tělo i s dopisem k sobě. „Miluju tě a taky nikdy nezapomenu,“ šeptal a hladil ho po vlasech. Snad se mu zdálo, že se Bill usmívá. Ten jeho lehký krásný úsměv, co na něm měl tolik rád, je navždy pryč. Vlastně jednou se jejich duše znovu setkají. Jednou budou mít možnost říct si poprvé své miluji tě. Jen si na to budou muset oba počkat. A Tom věřil, že jednou se zase sejdou a zatím Bill bude sledovat jeho kroky tam seshora.

autor: Iveth Biersack

betaread: J. :o)

3 thoughts on “The darkest chapter of my life

  1. Jak já nemám ráda smutné povídky! 🙁
    Je to škoda, že to skončilo takhle. Už jsem si myslela, že bude mít povídka dobrý konec a ono nakonec nic. Je mi to líto. Jak Billa, tak Toma.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics