Letters From Home 16. (konec)

autor: elvisfan


14. 6. 2005

Bill zabořil hlavu do polštáře a vydal ze sebe žalostné zakňučení. Věděl, že by ho mělo sluneční světlo za okny donutit vstát, ale on chtěl být pouze ještě o něco déle zachumlán v Tomově posteli. Teplý dech na tváři ho donutil otevřít oči a on se rázem ocitl tváří v tvář Sampsonovi.

„Dobré ráno, Sampsone,“ věnoval mu ospalý úsměv, škrábajíc jej za ušima. „Jsi tady, abys nám připomněl, že by sis dal snídani?“

Sampson tiše štěkl a vyskočil na postel, kde se několikrát otočil dokola předtím, než se usídlil u Billových nohou.

„Víš, že tvůj páníček nemá rád, když jsi na…“ Bill se otočil a zjistil, že druhá polovina postele je prázdná. Posadil se a zavolal Tomovo jméno, odpovědí mu však bylo stejné ticho. „Ach, řekni mi, že ho nezavolali do práce na naše výročí.“

Bill odhodil přikrývku a právě se dotkl podlahy, když jeho pohled padl s úsměvem na noční stolek. Byl tam červený hrníček s kávou, přesně ten, který používal pokaždé, když trávil noc u Toma, ještě pořád se z něj kouřilo a dokonale voněl. O něj byl opřený složený kousek papíru, na kterém bylo napsáno jeho jméno. Nejdříve zvedl hrnek, pofoukal jeho obsah a teprve poté ochutnal. Tom se již dávno rychle naučil, jaké kafe má Bill nejraději; s troškou smetany a pořádnou dávkou cukru. Poté, co opět usrkl, odložil hrnek stranou a zvedl psaníčko. S Tomem si od chvíle, co se potkali, nepsali žádné zprávy, takže to byl skutečně neočekávaný dárek.


„Co tím chce tvůj páníček říct, Sampsone?“ zeptal se psa ležícího u nohou postele, ten však ani nemrkl, aby by potvrdil, že jej vnímá.
Bill se opět posadil, naházel si přikrývky za záda a otevřel vzkaz.

14. 6. 2015

Bille,

nepsali jsme si od mého posledního dopisu z pouště, takže se nyní zřejmě divíš, proč ti píšu právě teď.

V den, kdy jsme se potkali, jsem ti řekl, že neumím zcela vysvětlit to, co k tobě cítím. Ještě pořád to neumím. To, že tě miluju, ani zdaleka nevystihuje to, co k tobě skutečně cítím.
Když jsem před pěti lety odpovídal na dopis, nikdy by mě nenapadlo, že mě dovede k osobě, se kterou budu chtít strávit zbytek svého života.

Miluju tě, Bille.

Vezmeš si mě?

S láskou Tom

PS: Užij si kafe a přijď za mnou, až budeš připraven.

***

Tom se opřel o dřevěné zábradlí lemující jeho verandu a vyfoukl oblak bílého kouře. Stiskl konec cigarety a díval se, jak pomalu visí ve vzduchu. Opět si dlouze potáhl předtím, než ji uhasil v popelníku hned vedle ostatních pěti, které stihl vykouřit od chvíle, než před půl hodinou zanesl Billovi jeho ranní kávu.

Už celé týdny přemýšlel nad tím, jak by měl Billa požádat o ruku, ale nic jiného krom „vezmeš si mě“ jej nenapadlo. Proto se nakonec rozhodl napsat mu dopis a slova byla vyřčena bez větší námahy.

S úzkostným povzdechem si prohrábl své černé cornrows, které vzešly z Billova nápadu, a poté opět sáhl do kapsy a vytáhl prsten, který koupil před několika týdny. Nasadil si jej na špičku ukazováku a palcem pohladil hladký kov. Byl z bílého zlata, s titanovým proužkem a čtyřmi malými diamanty uprostřed, jeden za každý rok, co byli spolu.

„To je pro mě?“

Tom se otočil a spatřil Billa postávajícího u zadních dveří, jeho oči byly vytřeštěné a lesklé, v rukou stále držel dopis.

„V mé mysli jsme ho koupili společně,“ odpověděl Tom, udělal dva kroky k němu a Bill dlaní potlačil vzlyknutí, když Tom náhle poklekl na jedno koleno. Vzal Billovu levou ruku a díval se mu do očí, zatímco mu nasazoval prsten na prst.

„Vezmeš si mě, Bille?“

Bill klesl na kolena, položil ruce po obou stranách Tomova obličeje a jemně ho políbil. Zakrátko přerušil polibek, spojil jejich čela dohromady a usmál se.

„Ano.“

KONEC

autor: elvisfan

překlad: B-kay
betaread: J. :o)

24 thoughts on “Letters From Home 16. (konec)

  1. Tak tohle byla nejhezčí povídka, co jsem za poslední dobu četla – přeložená! Dokonalost! Úplně mi plesalo srdce a byla jsem neskutečně zklamaná, když se objevil konec, ale ten konec… HOTOVÁ DOKONALOST!!!!! A slzička ukápla 🙂
    Moc děkuju za překlad! :)) Doufám, že brzy bude další od téhle skvelé autorky

  2. Opravdu úžasná, dokonalá, famózní povídka :)! Škoda že už končí :).. Letters From Home je moje první povídka, kterou čtu ode dne, kdy byl přidán první díl, a rozhodně toho nelituji, jsem za to velmi ráda, je to jedna z mých nejoblíbenějších povídek :3 I když byla vcelku kratší, byla, je a bude dokonalá :))) Do budoucna si ji určitě ještě párkrát přečtu 🙂 Mimo to, chci rozhodně poděkovat za pravidelnost dílů! Takže moc děkuji za tuhle dokonalou povídku, a za úžasný překlad ^ᴥ^

  3. Dokonalý koniec dokonalej poviedky! Myslím, že viac k tomu ani netreba dodávať. Čítanie tejto poviedky som si neskutočne užívala, a preto ďakujem za skvelý preklad.

  4. To je úúúúplne prekrásna poviedka. Trochu som sa bála keď sa minulý diel končil Billovým odchodom. Myslela som si, že v tejto poslednej kapitole budú riešiť osamelosť alebo niečo podobné čo môže vo vzťahu vyplynúť z odlúčenia. Som strašne rada, že to skončilo tak krásne ako aj začalo. Milujem túto poviedku. Strašne moc ďakujem za úžasne krásny preklad♥

  5. Musím se přidat k Zuzce, i já jsem měla trošku obavy, že si kluci budou až moc chybět, budou osamělí a že třeba povídka nakonec špatně skončí.
    Tak vidím, že jsem si dělala obavy zcela zbytečně 🙂 po pravdě jsem takový konec nečekala a strašně mile mě překvapil 🙂 Neměla jsem vůbec tušení, že by Tom mohl Billa požádat o ruku 🙂 Je to tak krásné 🙂 Strašně moc za tenhle krásný a hlavně šťastný konec děkuji 🙂
    Musím ale taky říct, že se k povídce určitě ještě vrátím, protože se mi neuvěřitelně moc líbila ♥ naprosto skvělý nápad, perfektně sepsaný a perfektně přeložený 🙂
    Moc za tuhle povídku děkuji! ♥♥♥

  6. Aww já věděla že tahle povídka bude dokonalá až do konce!! :3..byla to jedna z mých nejoblíbenějších a ani nevíš jak jsem ráda za tenhle konec :))…chvílemi už jsem myslela že to skončí špatně ale naštěstí se to vždy vyřešilo..děkuji moc za tenhle nádherný příběh..moc jsem si ho užila :))

  7. Dokonalá povídka! Ne,to je slabé slovo…Je to prostě jedna z těch co mě opravdu chytla a musela nad ní přemýšlet. Sice jsem to nevydržela a posledních pár dílu jsem si musela přečíst v angličtině,ale i tak jsem neskutečně ráda za tak krásný překlad.Děkuju! 🙂

  8. Doufala jsem, že den, kdy se u této povídky objeví "Konec", nepřijde. Bohužel se tak stalo a upřímně je mi z toho moc smutno. Tuhle povídku jsem si zamilovala a to od prvních pár slůvek. Hrozně mě mrzí, že již končí.
    Jsem překvapená s konce, takový konec jsem nečekala, ale je velmi příjemný.
    Opravdu dokonalá povídka, myslím, že jsem ji určitě nečetla naposledy:)

  9. Úzasná poviedka, velmi sa mi páčila.
    Je mi ľúto, že končí aj keď som vedela, že to musí prísť.
    Lepší koniec som si ale predstaviť nevedela.

  10. Věděla jsem, že tahle povídka bude tak úžasná, že nevydržím čekat na každý další díl – tak jsem ji radši nečetla a v den, kdy se tu objevil předposlední díl, jsem si přečetla všechny najednou :))  Fikané, že 😀 😀 A dnešek mi přinesl už jenom krásnou sladkou tečku.
    Takže teď nezbývá než strašně moc chválit. Elvisfan mě nikdy nezklamala, je to taková moje sázka na jistotu 🙂 Ale tahle povídka se jí povedla opravdu strašně moc! Výborný nápad, vynikající provedení, krásný happy end. Přesně takovouhle romantiku jsem potřebovala.
    A neméně skvělý je překlad 🙂 Moc díky, B-kay, že ses do toho pustila 🙂

  11. Originální námět, perfektní zpracování, strhující závěr.. jedna z nejhezčích povídek, které jsem kdy četla, na hodně dlouho mi uvízne v paměti. :)Strašně moc děkuji za překlad. 🙂

  12. Juuu to byla nádherná povídka! Zhltla jsem jí za 24 hodin!!:33 Moc děkujuu za překlad… ten příběh byl nepopsatelně kouzelný!:))

  13. Oh boze jak sem si precetla  zse tam Tom nebi sem si opravdu myslela ze zase odjel do prace.. Opravdu sem se lekla ale takove krasne jednoduche pozadabi o ruku je nejkrasneji :')
    Nejkrasnejsi povidka co sem snad cetla za poslednich par dni 🙂
    Urcite si ji prectu znova 🙂

  14. Fúha, tak takýto happy end som naozaj nečakala 🙂 som príjemne prekvapená. Myslela som si, že na konci bude niečo s tým, že Tom pôjde zase do armády, alebo čo ja viem čo 😀 proste ako správny pesimista som si myslela, že tu budú nejaké komplikácie… Ale skončilo to naozaj pekne, absolútne som nečakala, že by Tom mohol Billa požiadať o ruku 🙂 myslím, že takéto niečo som v príbehu čítala iba raz… Toto bol naozaj veľmi pekný príbeh 🙂 hrozne moc ďakujem za jeho skvelý preklad 😉

  15. Dokonalá povídka!
    B-kay moc děkuju za překlad. Tahle autorka se mi líbí čím dál tím víc! 🙂

  16. Pane Bože, tohle byla tak strhující a nádherná povídka! Omrzela jsem i nějakou tu hodinu spánku, protože bez konce bych neusnula. Málokdy mě něco dojme takhle silně. Prostě dokonalééé! Obrovské díky za úžasný překlad, B-kay!

  17. na takovou povídku se dá odpovědět jen klasicky poamericku: awwwwww 😀
    taková krásná typická pohádka z USA. 😀 ten námět byl od začátku úplně neskutečný klišé. prakticky jsem nechápala, díky čemu se do sebe ti dva vůbec mohli zamilovat. i přesto, že jejich dopisy byly vlastně docela o ničem, hrozně se mi líbily. nejlepší část však přišla ve chvíli, kdy se Tom zjevil na Billově promoci. to už jsem dělala awww, ooooh, woooow až do konce příběhu. 🙂 rozhodně těch 16 dílů příjemnilo večer. 🙂
    asi půjdu taky napsat nějakýmu americkýmu mariňákovi, z uniforem fakt šílím. 😀

  18. Tohle bylo opravdu pohlazení. Kromě té události s Gustavem to byla nádherně pohodová povídka a moc jsem si ji užila.
    Děkuji.

  19. Ďalší úžasný a dobre napísaný príbeh. Mám rada túto autorku a zatiaľ ma ( okrem jej prvotiny s odfláknutým koncom ) žiadna nesklamala. Poviedka má originálny námet a ľahký dej, je skvelá pre chvíle, keď si človek potrebuje len v pokoji oddýchnuť. Ďakujem sa nu aj za jej preklad.

  20. Nádhera 😍 Zase trochu něco jiného a tím i originálního. Mělo to svoje kouzlo, hlavně ta část dopisovací. Jsem ráda, že všechno dobře dopadlo a kluci našli svůj šťastný konec 💕 Díky za překlad 🙏

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics