Change of lifestyle 43.


autor: Muckátko :o*

Po hodině se domem rozezněl zvonek. Bill seběhl ke dveřím a otevřel je.

„Neříkej, že už se ti nechce učit a vymýšlíš blbosti,“ zasmála se Noelle a vešla do chodby. Bill nic neříkal.
„Pojď se mnou,“ pobídl ji a vracel se k sobě do pokoje. Odsunul zmačkanou přikrývku stranou a rozevřená skripta hodil na zem.
„Co se děje?“ zamračila se Noelle a zavřela dveře od pokoje. Posadila se na postel do tureckého sedu a dívala se na skleslého Billa.
„Máma to ví,“ pronesl Bill.
„Co ví?“
„O Tomovi.“
„Vždyť jsi říkal, že jí řekneš, že máš přítele.“
„Ona ví, že ten přítel je Tom,“ podíval se na ni. Noelle zalapala po dechu a zůstala zírat.

„A kruci. Jak se to stalo?“ zajímala se. Bill si hlasitě povzdechl a začal si hrát s prostěradlem.

„Tom se tu před obědem stavoval, aby mě od toho učení na chvíli vytáhl. Chtěl mě vzít na oběd, když se tu objevila máma. Tom na mě čekal dole, já se převlíkal tady a no… oba jsme měli průpovídky, které rodič nepotřebuje slýchávat od svých dětí,“ sklonil hlavu.
„Bylo to hrozný?“ zeptala se Noelle opatrně.
„Tom raději hned odešel. Máma čekala s výbuchem, dokud nebude pryč. Reagovala úplně stejně šíleně jako ty na začátku,“ nastínil jí.
„No to se dalo čekat. Klid, Bille, ona to časem vydejchá stejně jako já,“ pohladila jej po koleně.
„Ono to tím výstupem neskončilo. Chce se mnou večer ještě mluvit a já se bojím, jak to dopadne. Nevypadala, že by byla nakloněná nějakému kompromisu.“
„Co ti Tom řekl?“
„Uuuch! Strašně mi to trvalo, než jsem našel něco na sebe a Tom byl už nervózní. Řekl jsem mu, že chci, aby mi to slušelo a on prohodil něco na způsob, že jestli mi to bude slušet jako posledně, tak mě hned ojede a já to po něm pak zopakoval, což máma musela slyšet,“ povzdychl si.
„Ajaj.“
„Řekla mi, že to s ním musím skončit a že nedovolí, aby se mnou někdo mluvit jako s děvkou nebo kusem hadru, i když jsem jí říkal, že to bylo jen z legrace.“ Nějakou dobu bylo ticho.

„Říkals o tom Tomovi?“
„Číhal za rohem a čekal, až máma odjede, aby se mohl vrátit. Pořád mi opakoval, že to bude v pohodě a že mi nic nemůže zakazovat. Dokonce mi nabídl, že kdyby došlo k nejhoršímu, tak můžu bydlet u něj. Překvapil mě, že se k tomu postavil takhle. Připadám si teď vedle něj jako nějakej usmrkanec,“ zazoufal a prohrábl si vlasy.
„On to tak určitě nebere. Naopak. Třeba je rád, že se o tebe může starat. Jinak by s tebou nebyl, kdyby mu vadilo, že jsi mladší.“
„Po tom dnešku je mi o hodně bližší. Dokázal se zachovat dospěle. Všechny srandičky šly stranou,“ pousmál se jemně.
„Vidíš. Nakonec v něm budeš mít větší oporu než ve vlastní rodině,“ šťouchla jej Noelle povzbudivě. „V kolik se vrátí Simone?“
„Asi za hodinu a čtvrt,“ podíval se Bill na hodiny.
„Měla bych zmizet. Neradno dráždit hada bosou nohou. Dáš mi pak vědět, jak to dopadlo?“ zvedla se k odchodu.
„Dám,“ přikývl Bill a vstal, že Noelle doprovodí.
„To je dobrý. Můžeš tu zůstat,“ rozloučila se Noelle a dům opustila.

Bill se znovu zadíval na hodiny. Měl hodinu a čtvrt, aby nashromáždil co nejvíce přesvědčivých argumentů.

*

Simone byla v ráži. A to hodně. Bill počítal sekundy do chvíle, kdy začnou lítat talíře a jiné vybavení kuchyně. Všechno, co chtěl použít proti matčiným argumentům, vyčerpal během prvních deseti minut řevu, a teď už jen seděl u stolu a nechával matku se vyřádit. Nechápal, jak mohla ve vzteku ještě připravovat večeři. Pravda. Třískala se vším, co jí přišlo pod ruku, a krájení okurky vypadalo spíš jako když šelma trhá na cucky svoji kořist. Bill mlčel. Nemyslel si, že by to mohla matka přežít, kdyby znovu vytáhl nějaký svůj argument. Už teď měnila Simone barvy v obličeji závratnou rychlostí. Kdejaký chameleon by bledl závistí.

Gordon, který se vrátil z práce, si v předsíni sundával boty, když uslyšel křik z kuchyně.

„Rodinná idylka. Jen co je pravda,“ pronesl tiše ironicky a odložil klíče od domu. Snažil se udržet si dobrou náladu a úsměv na rtech. „Ahoj rodino,“ vešel do kuchyně a zůstal stát vedle Billa, který mu jako jediný pozdrav oplatil. „Přišel jsem snad o něco?“ zeptal se a posadil se vedle Billa, který vypadal jako hromádka neštěstí.
„No to bych řekla! Tady náš drahý Bill zapomněl dodat pár podstatných informací k tomu svému přítelíčkovi,“ štěkla Simone po svém manželovi, ačkoli neměla nejmenší právo křičet, když on se ničím neprovinil.
„A to?“ opřel se Gordon o opěradlo a díval se na Simonina záda. Ta se naštvaně otočila a sevřela v dlani lžičku. Ještě chvilku a možná by se jí podařilo ji tím stiskem ohnout.
„A to, že je mu skoro třicet a pravděpodobně od Billa chce jen jednu část těla a srdce to zrovna není!“ zavrčela a třískla lžičkou o kuchyňskou linku.
„Už jsem ti říkal, že to není pravda. Celé jsi to jen špatně pochopila,“ bránil se Bill po dlouhém mlčení.
„Ty mlč! Dneska už jsi toho namluvil dost a ani jedna věc mě nepřesvědčila. Tím, že je budeš opakovat pořád dokola, ničeho nedosáhneš,“ sykla Simone jedovatě a otočila se k porcelánové míse. Bill natočil obličej ke Gordonovi.
„Má mě rád,“ špitl, ale Simone měla uši všude.
„Jo to jsem moc dobře slyšela, CO na tobě má rád,“ otřásla se Simone znechuceně. Gordon si povzdychl a oba sledoval. Bill si pohrával s prstýnkem na levé ruce a Simone se vztekala u linky.

„Ty mu k tomu nic neřekneš?“ zeptala se Simone, když zatím neviděla žádnou podporu.

„A co bych mu k tomu měl říkat?“ nechápal Gordon.
„Tobě to jako nevadí?“
„A co? Že je starší? No a? Alespoň na Billa dá případně pozor a Bill vedle sebe bude mít někoho zkušenějšího. A že s ním má Bill sex? Ten má dneska každý, takže opravdu nevidím důvod, proč by to měla být taková katastrofa. Dokud se neukáže, že je to sériový vrah, nebo že Billovi ubližuje, je to Billova věc. Jak dlouho s ním jsi?“ podíval se na Billa.
„Pár týdnů,“ kníkl.
„Pár týdnů! A vidělas snad, že by Bill přišel s nějakým zraněním? Ne. Naopak. Takže, co tu vlastně řešíme?“ rozhodil rukama. Billův úsměv se začínal rozšiřovat a Simone jen nevěřícně lapala po dechu. Sebrala se a zmizela ve spíži.

„Díky tati,“ pípl Bill a stiskl Gordonovu ruku.

„Možná bys nás měl nechat. Teď si to pro změnu slíznu já,“ ušklíbl se Gordon.
„Můžu na noc k Tomovi?“
„Pokud nemáš zítra nějaké povinnosti, tak klidně jeď,“ svolil Gordon a v tom momentě se ocitl v Billově smrtelném sevření, které ale povolilo, když se Simone vrátila do kuchyně.
„Bille, nech nás s tátou o samotě,“ pronesla Simone hrubě a opřela se o kuchyňský stůl. Bill přikývl a zmizel v pokoji. Vzal si jen mobil, peněženku, klíče a bundu a nepozorovaně se vykradl z domu. Na autobus musel sice nějakou dobu čekat, ale pořád lepší čekat venku než doma, kde hrozila třetí světová válka.

autor: Muckátko :o*

betaread: J. :o)

7 thoughts on “Change of lifestyle 43.

  1. Ty to, tenhle díl jsem měla přečtenej asi za 30 sekund, jak jsem netrpělivě hltala každý slovo 😀 A já jsem tak strašně šťastná, že to dopadlo aspoň takhle! Vyhlašuju Gordona nejlepší vedlejší postavou. Naprosto ho zbožňuju, už v minulých dílech jsem ráda četla pasáže, ve kterých vystupoval, ale dneska byl fakt nejúžasnější. Teď už věřím, že to bude v pořádku, že on dokáže Simone uklidnit. Strašně děkuju za dnešní díl a těším se na další <3

  2. Jsem rada, ze se ho aspon Gordon zastal .. preci jen .. aspon jeden rodic je chapavy.. Nechapu proc z toho Simone dela takovou vedu .. Tesim se na dalsi dilek 🙂

  3. Já bych hnedka Gordona taky objala! ♥ On je vážně zlatíčko a i když jsem jej měla ráda už před tím, tak tímhle si mě totálně získal 🙂 Jsem ráda, že má Bill oporu alespoň v jednom rodiči 🙂 Simone se s tím hold bude muset nějak smířit, nejspíš jí nic jiného nezbyde. Je ale pravda, že jsem se tohoto dílu obávala. Veškerou naději jsem vkládala do Gordona a ten mě nezklamal 🙂 Představa, že by i on zakazoval Billovi přítele, je vážně nesnesitelná a já jsem ráda, že se tak nestalo 🙂 A ještě pustil Billa za Tomem 🙂 Doufám, že se mu podaří Simone nějak zklidnit, aby na Billa nebyla nepříjemná a naštvaná 🙂 Pevně doufám, že se s tím Simone postupem času smíří stejně jako Noelle 🙂 A ta mě v dnešním díle taky potěšila 🙂 O Tomovi neřekla nic škaredého, ba právě naopak 🙂
    Billa je mi ale celkem líto, rozhodně bych nechtěla být na jeho místě, když se Simone vztekala. I mě z toho běhal mráz po zádech a děsila jsem se toho, co všechno Billovi ještě řekne.
    No a zmínka, že po tomhle incidentu má Bill k Tomovi ještě o něco blíž mě zahřála u srdce ♥
    Moc děkuji za tenhle pozitivní díl ♥
    A na další díl se samozřejmě neuvěřitelně moc těším! ♥

  4. Doufala jsem, ze se Simone do navratu trochu zklidni, ale jak vidim, nestalo se tak. Ale jsem rada, ze se Gordon Billa zastal, treba Simone presvedci, ze Tom nemusi byt tak spatny. A snad Tom Billovi zvedne naladu. Moc se tesim na dalsi dil <3

  5. Super úžasný rozumný Gordon. Tiež by som ho najradšej pridusila v objatí:) A Bill dokonca ide k Tomovi. STrašne dúfam, že tam bude vítaný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics