Change of lifestyle 21.

číst celé: http://bit.ly/11nbH51



autor: Muckátko :o*

Víkend byl ve své polovině. Simone stála u kuchyňské linky a chystala pro celou rodinu snídani. Gordon seděl u jídelního stolu a pročítal noviny.

„Dobrý ráááááno!“ zahalekal Bill na celý dům a ještě v pyžamu celý rozevlátý vlítl do kuchyně.
„Au! Sakra!“ zanadávala Simone, když se leknutím opařila čajem.
„To jsou teda blbý fóry, Bille!“ huboval Gordon, který v tu chvíli skoro ohluchl na levé ucho. Napravil si zlomené stránky denního tisku a s kroucením hlavy hledat větu, do které byl začtený.
„Bylo to vážně nutné?“ mračila se Simone a chladila si opařené prsty studenou vodou pod kohoutkem.
„Ani ne,“ zasmál se Bill a posadil se na židli vedle Gordona. Nahlas si něco broukal, ošíval se a všemožně poskakoval na židli.
„Co to do tebe dneska vjelo?“ podíval se Gordon podezíravě přes horní obroučku brýlí, které měl na čtení.
„Nic. Jen mám dobrou náladu,“ pokrčil Bill rameny. „Díky, mamko!“ zamlel pusou a pustil se do snídaně, která mu byla postavena přímo pod nos. Simone jen překvapeně vytáhla obočí. Tohle byl její syn?
„A tu způsobilo…?“ pídil se po příčině Gordon.
„Všechno. Ve škole všechno v pohodě, je víkend, nemusím do práce, venku svítí slunce, prostě pohodička,“ usmál se rozverně a upil čaje.
„No tak, jestli ti k tak dobré náladě stačí jen tak málo…“ zkonstatoval Gordon a vrátil se pohledem k novinám.


Simone se posadila vedle svého syna a nepřestávala pozorovat, jak se Bill usmívá, něco si mumlá pod nos a vesele snídá. Mračila se. Pochybovala, že mu k dobré náladě pomohlo jen to, co před chvílí vyjmenoval.
„A seš si jistý, že je to opravdu jen tohle?“ zeptala se podezíravě. Bill polkl a podíval se na ni.
„Na co narážíš?“ zachmuřil se malinko.
„No, nikdy jsi neměl tak dobrou náladu jen proto, že venku svítilo slunce,“ vzpomínala Simone. Bill položil lžičku, kterou míchal svůj čaj.
„Bezva. Vážně bezva. Teď už nemusíš mít strach, protože o tu dobrou náladu jsi mě právě připravila,“ zavrčel naštvaně a se skleslým obličejem si podepřel hlavu a zíral na hladinu horkého nápoje.
„Neříkám, že nemůžeš mít dobrou náladu. Jen se mi nezdá, že by za to mohlo jen počasí a to, že je víkend,“ vysvětlila Simone a po očku syna sledovala.
„Vážně super! Jak se mám teda tvářit? Když ti lžu, nemluvím s tebou a tvářím se kysele, je to špatně. Když mám dobrou náladu, usmívám se, zpívám si, tak je to taky špatně. Můžeš mi teda říct, co mám dělat, abys byla konečně spokojená? Já už totiž vážně nevím,“ odsunul židli od stolu a se snídaní se vrátil do pokoje.

„Tohle nebylo nutný, nemyslíš?“ odložil Gordon noviny a sundal brýle.

„Já jen… já…“
„On má pravdu, zlato, ať udělá cokoli, pořád ho z něčeho podezíráš. Vážně si myslím, že bys toho měla nechat. Jestli doteď nic neprovedl, tak po tvém chování to udělá na truc, abys měla proč být nervózní a naštvaná,“ upozornil ji Gordon. Simone si hlasitě povzdychla.
„Možná potřebuju pauzu a odjet někam,“ připustila.
„Není problém. Příští pátek se klidně můžeme sbalit a někam vyrazit,“ pohladil ji letmo po ruce.
„Ale co Bill? Nemůžeme ho tady…“
„Simone!“ zabručel Gordon varovně.
„Jo já vím. Já vím,“ přikývla.
„Bill má 20 a určitě zvládne být na dva dny doma sám. Věř mu trochu,“ zastával se Billa.
„Jo. Jo. Bude to v pořádku. Odpočinu si a přestanu hledat něco, co není.“

Bill se nedočkavě zavrtěl na posteli. Polkl poslední sousto snídaně a rychle ji zapil, když v mobilu luplo.

„Noelle?“ zeptal se, když se nikdo neozýval.
„Hmmm?“ ozvalo se zachraptění a Bill si nebyl jistý, jestli to byla Noellina odpověď, nebo blblo spojení.
„Jsi tam?“
„Joooo,“ odpověděl mu otrávený hlas.
„Co děláš?“ poposedl si na matraci.
„Spala jsem. Než jsi mě probudil,“ pronesla dotčeně. Bill slyšel šustění.
„Promiň. Nevěděl jsem, že budeš ještě spát,“ omluvil se.
„Kecko! Moc dobře víš, že v sobotu nelezu z postele dřív než po poledni,“ povzdychla si Noelle a unaveně se přetočila na záda, házejíc si ruku přes oči.
„Promiň. Nějak jsem si to neuvědomil. Mamka mě tak naštvala, že jsem vypnul mozek,“ přiznal.
„Co se stalo?“
„Pořád mě z něčeho podezírá. Dneska jsem vstal s totálně dobrou náladou a ona se tvářila, jako bych si po probuzení něco šlehl, abych si k té náladě dopomohl, nebo co…,“ dloubal prstem do rozestlané přikrývky.

„No, na jednu stranu je Simone paranoidní, ale na druhou není až tak daleko od pravdy, že se něco děje,“ připomněla mu.

„Ježiž to, že spím se starším mužem, není nic nelegálního ani trestného,“ protočil očima.
„Já vím, ale úplně normální to taky není,“ zazpívala Noelle. Nechtěla Billa naštvat ještě víc.
„Uuuuch! Nechceš přijet na koleje už dneska?“ zeptal se s nadějí.
„Proč bych to měla dělat?“
„Protože mám zkaženej den a nudím se,“ pronesl ukňouraně.
„A já mám být ten člověk, který si to vyžere? Tak to děkuju pěkně.“
„Fajn. Možná pojedu za ním,“ řekl Bill a čekal odezvu.
„To ať tě ani nenapadne,“ ozvalo se varovně. Bill protočil očima.
„Uvidíme se v pondělí,“ zazpíval a hovor ukončil. Noelle se nadechovala, že na něj ještě něco zakřičí, ale spojení bylo ukončeno dřív, než stihla protestovat.

Bill odhodil mobil stranou a zamyslel se. Vstal z postele a oblékl se. S taškou sbíhal dolů ze schodů. Odložil špinavé nádobí na linku a popadl klíče.

„Kam jdeš?“ zeptala se překvapená Simone.
„Pojedu se podívat do města,“ pronesl Bill chladně a obouval si boty.
„Kdy se vrátíš?“
„Nevím. Až se mi bude chtít,“ řekl drze, nasadil si sluneční brýle a zmizel z domu.

*

Znuděně procházel mezi stojany s oblečením. Neměl na nakupování náladu, ale bylo to to jediné, co jej napadlo, že by mohl dělat. Zastavil se u světlé džínové bundičky a s úsměvem si ji prohlížel, když zaregistroval nějakou holku, která se k němu blížila z pravé strany. Byla to ta chůze, u které bylo zřejmé, že ten člověk vás hodlá oslovit.

„Čau!“ ozvalo se ostře vedle Billa.
„My se známe?“ povytáhl Bill obočí a položil bundu zpět. Věděl, že ta holka chodí na stejnou fakultu jako on, ale hodlal hrát nevědomost, protože mu vážně nebyla sympatická.
„Chodíme spolu na stejnou fakultu, ale o to nejde,“ zapřela si dlaň o svůj bok.
„Tak o co?“ založil si Bill ruce na hrudníku.
„Hele, moc dobře vím, že Tom občas šáhne i po klukovi, když je znuděnej, ale chci tě jen varovat. Nemysli si, že v tom vidí víc, než to opravdu je,“ ušklíbla se.
„Absolutně nevím, o čem mluvíš.“
„Dej na moje slova. Chvíli tě bude šukat, a pak tvoje místo v posteli nahradí někdo jiný, stejně jako jsi ty nahradil to moje,“ pohodila blonďatými vlasy.
„Myslím, že máš špatnou osobu,“ ošil se Bill.
„Dělej, jak myslíš. Já ti chtěla jen přátelsky poradit,“ usmála se falešně a odpochodovala na vysokých podpatcích zpět ke svým dvěma kamarádkám.

Bill se pomalu otáčel jejím směrem a sledoval, jak mizí z obchodu. Našpulil ústa a pousmál se.

„Takže Tom.“

autor: Muckátko :o*

betaread: J. :o)

8 thoughts on “Change of lifestyle 21.

  1. No konecne uz aspon jeden vi, jak se ten druhy jmenuje 😀 po nejakych 21 dilech si prisli na jmeno .. a ted uz mozna chapu i nazev povidky .. 😀
    ja verim tomu, ze se Tom zmeni a Billa si nebude nahrazovat .. :))

  2. Za Gordona jsem skutečně ráda 🙂 Simone už potřebovala umírnit, protože to, jak byla u snídaně nepříjemně dotěrná a zvědavá, by mě tu dobrou náladu taky zkazilo. Snad ji Gordon umírní ještě víc a ona si dá vážně pohov od toho věčného přemýšlení nad tím, v čem Bill jede. Nic špatného nedělá, tak co 🙂 Ale věřím, že kdyby se dozvěděla skutečnou pravdu, tak by se jí to asi moc nelíbilo 😀 Noo, tak nějak si říkám, že by bylo vážně fajn, kdyby Gordon se Simone na celý víkend odjeli pryč! Aspoň by mohl být Bill u Toma celý víkend, aniž by to kdokoli věděl 😀 Tak uvidíme, jak potom Bill naloží s volným víkendem 😀 I když je pravda, že mám trochu strach, že bude Simone stále moc paranoidní a nakonec nikam nepojede 😀 A nebo že bude Billa neustále bombardovat smskama či voláním 😀
    Ááá..a Bill se už konečně dozvěděl Tomovo jméno! 😀 Jsem zvědavá, jestli ho pak někdy osloví a Tom bude jenom překvapený, z kama to jeho jméno má 😀 Předpokládám, že ta holka co Billa takhle ´přepadla´, je ta holka na R., ne? 😀 😀 Noo, pochybuju, že by Billa chtěla varovat. Spíš jenom žárlí, že ji Tom vyměnil a už o ni nemá zájem 😀 Naštěstí Bill ví na čem je, takže ho tyhle její ´výhružky´ nijak nerozhodí. I když stále doufám, že jednou přijde ten moment, kdy si oba uvědomí, že tohle není jenom blbý úlet, ale že se do sebe zamilovali 🙂 Tak snad se jednou dočkám :))
    Ale názor Noelle na Tomův a Billův vztah se mi stále nelíbí! 😀 Já vlastně pořádně ani nevím proč, ale nechce se mi líbit to, že by byla nejraději, kdyby to Bill ukončil a Toma už nikdy neviděl. Stále za tím něco hledám 😀 ale určitě marně. Její starost o Billa bude asi vážně jenom čistě z toho, že má o něj strach. Tak snad se nepletu, i když mě pokaždé napadá milion důvodů, proč nechce, aby byl Bill s Tomem 😀 😀
    Děkuji za další díl! ♥♥♥

  3. Aww, tak tohle bylo dokonalý zakončení dílu! 😀 Usmívám se jak blázen a to jen kvůli tomu, že Bill konečně zjistil Tomovo jméno! No myslím, že tohle už přestává být normální… 😀 No ale jsem hrozně ráda, že Billovi nezačaly v hlavě vrtat slova té holky o Tomovým nahrazování. A to protože já pevně věřím, že Bill Toma změní.
    Ale musím hrozně pochválit Gordona! Za jeho nápad, že by si se Simone mohli udělat výlet, ho budu zřejmě do konce povídky zbožňovat! 😀 Doufám, že Bill toho volnýho bytu aspoň trochu využije 😀 A stejně tak doufám, že to Simone nějak nepokazí. Protože i přes to, že chápu její obavy o Billa, tak přeci jenom Bill je už dost starej na to aby si dělal co chce. A stejně tak doufám, že i Noelle, bude Billova rozhodnutí chápat 🙂
    Hrozně moc se už těším na pokračování!  A tiše doufám, že Bill zajde za Tomem 😀

  4. [3]: Tom Billovo jméno neví. Ta holka mu do telefonu řekla pouze to, že ví o koho jde, ale je příliš nafrněná, aby se bavila s někým jako je Bill, takže se přirozeně nezajímala o jméno 😉 Aby nedošlo k mýlce

  5. Noo, aspon neco, kdyz uz nic 😀 Doufala jsem, ze misto nakupu navstivi Toma, ale tak ja si jeste chvili pockam. Kdyz k Billovi zamirila ta holka, hned mi bylo jasne, kdo to bude. Jen jsem ocekavala, ze udela nejakou scenu typu "tys mi ukradl chlapa", "jsem lepsi nez ty" apod. 😀 Nevypada to, ze by ta pravda o Tomovi Billa nejak zasahla, to spis Tom je ten zamilovany 😀

  6. No, ja som si to ako sa dozvedia ktorý sa ako volá predstavila inak, ale máme vo vzťahu ďalší milikrôčik 😀
    Občas sa správam ako Simone musím sa začať kontrolovať 😀
    Ďakujem za kapitolu:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics