Bill hledá tu pravou

autor: Disturbed Angel

Čauky, všechny twc fansky a možná i fanoušci. Jsem tu po dlouhé době s nějakou povídkou, tak doufám, že se vám bude líbit aspoň trošku jako ty předtím. DA 😉

Tom sebou trhnul, když uslyšel bouchnutí dveří. Podíval se očima do stropu a zamyslel se: bylo to velké, rychlé bouchnutí a při této myšlence se pousmál. Jeho bratr musel být velice naštvaný, když takhle bouchl dveřmi. V lehkém zamyšlení několikrát pokývl hlavou, jako by s něčím souhlasil. Vstal z postele, otevřel dveře od svého pokoje a pomalu šel po schodech dolů. Už ze schodů viděl, jak jeho bratr nervózně přechází po kuchyni.

„Co se stalo?“ zeptal se a zůstal stát na úplně posledním schodě. Zeptal se i přes skutečnost, že tušil, co se stalo, a v hloubi duše doufal, že má pravdu.

„Nic,“ odfrkl mu Bill a zastavil se. Z poličky si vzal velkou sklenici a napustil si ji až po okraj studenou vodou. Po pár velkých hltech položil velice hlasitě prázdnou sklenici na stůl.

Tom přišel až k Billovi a zlehka mi položil ruku na rameno. Ten jen ucukl a udělala pár kroků od svého bratra. Stál k němu zády a díval se z okna. Ale po pár vteřinách se otočil, hlavu měl sklopenou, povzdechl si a podíval se na svého brášku. Každý by viděl, že jeho oči jsou smutné, ale Tom v nich viděl bolest, kterou mohl vidět jen a jen on.


„Rozešli jsme se.“

Tato tichá věta se chvíli nesla velkou halou, ale Tomovi zněla v uších ještě nejmíň dalších 10 minut. Jeho srdce se malou chvíli zaradovalo a povyletělo o kousek výš, jakmile se ale znova zadíval do těch smutných očí, spadly jeho pocity zpátky na pevnou zem. Jak jen může přát svému bratrovi něco takového?

„Promiň, to mě moc mrzí,“ řekl a znovu položil Billovi ruku na rameno, ten už tentokrát neuhnul. „Nešlo by to třeba ještě nějak spravit?“ zeptal se Tom, ale v duchu si říkal, že nechce, aby se to spravilo, nechtěl, aby Bill s někým chodil. Lépe řečeno, aby chodil s někým jiným.

Bill se ironicky pousmál: „To by teda nešlo. Víš co? Měl jsi pravdu. Přitahoval jsem ji asi tak jako vegetariána přitahuje hovězí steak.“ Znovu sklopil hlavu a mírně s ní zakroutil. „Ale po mé kreditce, po té jela jako vosa na med.“

„Bille, tak nic si z toho nedělej. Uděláme si něco k jídlu a koukneme na nějaký film,“ řekl dredatý chlapec a s očekáváním se díval na svého o pár minut mladšího bráchu. Bill přikývl. „Tak dobře, ale půjdu si dát vanu.“
Tom několikrát přikývl, ale to už byl Bill skoro pryč. Tom popadl svůj mobil, peněženku a klíče od auta a vyběhl ven z bytu.

„Víš co, Bille?“ zašeptala drobně černovlasá, zelenooká dívka a několikrát zamrkala víčky. Byla tak roztomilá. S Monikou chodil asi 5 týdnů a vypadalo to velice nadějně. Byla milá, chytrá, hezká, ohleduplná k jeho práci a zájmům. Neuháněla ho, nevyčítala mu, že na ni má málo času. Chovala se k němu hezky, nebyla s ním kvůli penězům ani jeho popularitě a zdálo se, že to s ním myslím opravdu vážně.

„Miluju tě!!“ vyhrkla ze sebe. Bill se usmál a hned na to ji políbil.

Bill otevřel oči a zadíval se na strop koupelny. Ležel ve vaně plné teplé vody, okolo něj se všude lehce pohybovala pára a on byl ponořen do svých myšlenek.

„No jo, milovala jsi mě, ale taky spoustu dalších.“ Ano, jak se ukázalo, tak tahle černovláska to s Billem myslela vážně, a nejen s ním. Bill zakroutil hlavou a ponořil se do vany celý i s hlavou, chvíli byl pod hladinou, a když se vynořil, měl v hlavě myšlenku na jinou, další dívku.

Karin nebyla žádná extra třída. Byla o obyčejná dívka. Ani hubená, ani tlustá, ani hezká, ale ani ošklivá, s chytrostí na tom byla taky někde ve středu. Tohle by mohlo vyjít – pomyslel si Bill po pár týdnech randění. Ne nadarmo se přece říká: ZLATÁ STŘEDNÍ CESTA.

Ano, vypadalo to mezi nimi opravdu vážně, vášnivě se líbali na ulici, v kině, doma, prostě všude. Drželi se za ruce, trávili spolu spoustu času a náš Bill si vážně myslel, že tohle by mohla být ta pravá. Když se dostali do postele, byl Bill ještě nadšenější. Bylo to úžasné, užívali si to oba dva a někdy se od sebe nemohli odtrhnout doslova celé hodiny.

Najednou Billa z přemýšlení probralo lehounké klepání a ve dveřích koupelny se objevila hlava jeho bratra.

„Bille, dělám steaky, medium, jako obvykle?“ zeptal se Tom a Bill jen přikývl. Už když Tom zavíral dveře, jeho bratr na něj najednou promluvil: „Tome, pamatuješ na Karin?“ Tom jen několikrát přikývl. „A pamatuješ na to, jak jste nás načapali?“
Tom znovu nezaujatě přikývl, tohle se mu přestávalo líbit.
„Jo, ale ne, že my jsme načapali tebe, vy jste na to skočili tak rychle, než jsme se stihli ukázat,“ řekl Tom a potichu odešel. Bill se musel smát. Moc dobře si na to pamatuje.

Tom mu uspořádal narozeninovou oslavu, ale přitom měl narozeniny taky, do teď to nepochopil. Přišli s Karin z kina a oba byli tak nažhavení, že jak řekl Tom, skočili na to hned na gauči, než stihli hosté, kteří stáli na schodech, rozsvítit a vykřiknout PŘEKVAPENÍ. Všichni je tehdy viděli, kamarádi, příbuzní a jiní známí. Bill si tehdy myslel, že jeho máma dostane přinejmenším infarkt, a co teprve jeho babička. Všichni to nakonec vzali s humorem.

Jen Billovi trochu opadlo to nadšení, když po pár dalších týdnech zjistil, že je jeho holka nymfomanka. Když měl pouhé tušení, že tomu tak je, přišlo mu to geniální. Holka, co miluje sex, co bez něj nemůže být ani den, to je přece jasná výhra. Ovšem po pár týdnech každodenního sexu, několika neúspěšných pokusech a pár následujících, byl Bill vyčerpaný a otrávený. Než znovu dostal chuť na milování, trvalo to dalších pár týdnů, během kterých se rehabilitoval a vzpamatovával z tohoto zážitku.

Když si Bill projel mokré vlasy několikrát prsty, měl už na sobě čisté boxerky. Podíval se na sebe do zrcadla a několikrát zakroutil hlavou, měl na holky zkrátka asi smůlu. V pokoji si vybral své oblíbené kalhoty na doma a triko. Ještě než opustil pokoj, všiml si malého zápisníku na poličce nad jeho postelí. Vzal ho do ruky a povzdechl si. Spolu s ním odešel dolů, odkud už něco báječně vonělo. Tom vlastně dělá steaky, Bill je miloval, dokázal by se tím cpát celý den, dokud by nepraskl.

Odhodil zápisník na sedačku, a hned si sedl do kuchyně ke stolu.

„To voní báječně, já miluju tvoje steaky,“ řekl a dál nasával tu příjemnou vůni. Již po pár chvílích před ním stál talíř s obrovským kusem masa, teplou zeleninou a dvěma omáčkami. Tom uměl skvěle vařit a Bill ani netušil, kde se to jen mohl naučit. Jasně, že on zvládl udělat něco jednoduchého, ale Tom je prostě šéfkuchař proti Billově kuchyni.

„Já si tě asi vezmu,“ pronesl Bill s plnou pusou, když Tom zrovna usedal ke stolu vedle něj. Povzdychnul si, ale spíš v duchu, protože by to bylo asi dost nápadné. Bill ani netušil, jak se touhle větou trefil do černého. Měl svého bratra moc rád, a jak se časem ukazovalo, tak čím dál tím víc, než jak by se od sourozeneckého vztahu očekávalo.

Tom po pár soustech odsunul svůj talíř.
„Ty už nebudeš?“ zahuhlal Bill, který už měl svou porci snězenou. Tom jen zakroutil hlavou, a tak Bill začal z jeho talíře vyjídat všechny zelené fazolky, to on prostě zbožňoval.

„Co to je?“ řekl Tom a vzal do rukou zápisník, sedl si s ním na gauč. Bill se posadil vedle něh. „To je můj seznam,“ řekl a vzal deník Tomovi z ruky.

„Jaký seznam?“ zeptal se nechápavě.
„Holek,“ pronesl Bill a Tomova zvědavost se změnila v nezaujatost.
„Víš, kolik jich bylo?“ zeptal se Bill a Tom jen zakroutil hlavou. Tušil, že jich bylo hodně, víc než hodně, ale neměl ponětí o přesném čísle. Tom měl všehovšudy 3 holky, a to podle něj stačilo na to, aby přestal být panicem, aby se v holkách zklamal a aby zjistil, že je na kluky. Konkrétně jen na jednoho, a to na svého bratra. Z mírného přemýšlení ho vytrhlo až číslo, které před malou chvílí vypustil z pusy jeho bratr, 34.

Tom vykulil oči a podíval se na svého bratra, ten jen přikývl: „To je hrůza, co?“

„34 holek a ani s jednou jsem nevydržel ani půl roku. Jedna nesnášela psy, další byla závislá na matce. Tahle po mně chtěla, abych si ho nechal potetovat, jiná se málem zbláznila, když viděla moje tetování a nechtěla se mě pak ani dotknout. Jedna se mnou byla kvůli slávě nebo penězům, jiná kvůli tomu, že chtěla chodit s tebou. Tahle zase chtěla aby ji jen udělal dítě, jiná si mě hned chtěla vzít v Las Vegas. Další chtěla sex až po svatbě, jiná ze mě div nevyšukala duši. Anna, Monika, Hanna, Mary, Liza, Vera, Petra, Suzann, Anet, Michelle a nevím, která ještě. Na víc jmen si snad ani nepamatuju. Chodil jsem do barů, do parků, na výstavy do galerií, do muzeí, do kin, na kroužky volnočasových aktivit, podal jsem si inzerát na internetu a nic. Proč prostě nemůže pro mě existovat holka, se kterou bych byl prostě a jednoduše šťastný spokojený. Se kterou bych vydržel déle než tři hádky?“

Tom se na Billa smutně díval. Nevěděl, jestli je zrovna teď ta správná příležitost, ale cítil, že prostě musí.

„A nepřemýšlel si o tom, že to není ta správná cesta?“ zeptal se Tom opatrně, Bill zvedl hlavu od deníku a zadíval se na něj s otazníky v očích.
„Jak to myslíš, Tome?“
„No třeba, že ne holky… že, že jsi…“ ani nedořekl větu a Bill mu hned kurážně začal oponovat: „Ooh, ne! Ne, Tome, já jsem na holky, já nejsem gay jako…“
„Jako kdo, jako já?“ řekl rozhořčeně Tom a zakroutil hlavou, tušil, že to takhle dopadne. „Tome, tak jsem to nemyslel, já jen…“
„Bille, nebuď naivní. Já to vím. Dokonce i ty to tušíš, myslíš si to o mně, a jak se na mě někdy díváš. Možná o tom nejsi přesvědčený, ale určitě jsi o tom někdy přemýšlel.“
„Ale nemáš se za co stydět, na tom přece není nic špatného.“
„No, to není, tak proč jsi někdy neuvažoval, že jsi na tom stejně, hm? Já tě mám rád, Bille. Mám tě rád víc, než si myslíš. Třeba by to bylo lepší než s těma holkama, třeba když to zkusíš, přijdeš na to, že je to přesně to pravé.“
Bill vykulil oči a rychle se postavil z gauče, byl překvapený a vyděšený zároveň.

„Ne Tome, to nejde. Ne!! Já prostě nejsem teplej. Nejsem gay, nechci být. Chci si najít holku, být s ní šťastný, zestárnout s ní. Nene, tohle nejde!“ Bill několikrát zakroutil hlavou, a pak rychle vyběhl schody do svého pokoje. Zavřel se v pokoji a tam byl až do večera, celou noc, celý den a taky další noc a další den. Nechtěl si připustit něco takového. V duchu si probíral vztahy, které měl. Co všechno zažil a s kým to bylo. Myslel na holky, se kterýma chodil a vybavoval si obličeje a zážitky, které s nimi prožil. Uvědomil si také, že žádné nikdy neřekl, že ji miluje. Myslel si, že to přijde samo, že až se objeví ta pravá, tak mu prostě vyletí z pusy bez jakékoliv logiky.

Taky si uvědomil, že není na světě člověk, kterého by měl radši než vlastního bratra, stačilo to ale na to, aby ho mohl milovat. Přemýšlel opravdu dlouho a za Tomem se odvážil až za dva dny k večeru. Všude už byla tma a on tiše našlapoval k jeho dveřím, lehce zaklepal, uslyšel nepatrné ´ano´, tak pomalu vešel. Tom ležel na posteli a koukal na televizi, na Billa se jen letmo podíval.

Ovšem Bill se na něj díval neustále, co vešel do pokoje, a viděl ho v úplně jiném světle. Jen na malou chvíli jeho oči uhnuly na noční stolek, kde ležel jeho zápisník. Sedl si k Tomovi na postel a zadíval se na svoje nohy na zemi. Styděl se, ale přesto se odhodlal: „Víš, Tome, já… já bych to chtěl zkusit.“

Byla to tichá a sotva postřehnutelné věta, ale Tom ji slyšel naprosto jasně a zřetelně. Okamžitě vypnul televizi a posadil se: „Jsi si tím opravdu jistý?“ Zeptal se jen pro jistotu, i když jeho oči zářily štěstím. Bill jen přikývl a zvednul hlavu. Nahnul se ke svému bratrovi a jemně mu přejel svými rty po těch jeho. Oba přivřeli oči a jemně se políbili. Nebyl to kdoví jaký skvělý polibek, ale pro oba znamenal začátek něčeho úplně nového.

Bill vzal zápisník a tužku udělal pod posledním jménem dvě čáry a podal deník Tomovi. „Chci, abys byl můj poslední zápis.“

autor: Disturbed Angel

betaread: J. :o)

7 thoughts on “Bill hledá tu pravou

  1. Bille, a me si doufam vezmes v LA, jako ne ze bych chtela s tebou neco vic mit ,ale tahat z tebe prachy by nebyla skoda ze jo :DD a pak mozna taky z tveho bratra 😀
    ne delam si srandu, dobre napsana povidka .. 😀

  2. Tie vzťahy s dievčatami tam boli rozpísané skvelo aj Billove myšlienky prečo je to tak, ale zdalo sa mi trochu uponáhľané jeho rozhodnutie skúsiť to práve s Tomom. Ale nieže by som nebola šťastná, že skončil práve s ním, len by som ho nechala chvíľu premýšľať, prečo práve Tom a nie nejaký iný chalan.

  3. Wow! Tak teda musím říct, že se mi tahle povídka neuvěřitelně moc líbila 🙂 Strašně jsem se bavila při části, kdy Bill vyjmenovával ze zápisníčku jména holek a říkal, co po něm která chtěla 😀 Je strašně málo povídek, kde je Bill ten na holky a kde není první zamilovaný do dvojčete. Takže se mi tahle povídka o to víc líbila 🙂
    Teda, na to, že steaky nejím, tak od Toma bych si myslím vzala 😀 Navíc Billova poznámka o tom, že si Toma vezne, byla trefa do černého a v tu chvíli mi bylo jak do smíchu, tak mi bylo Toma líto 🙂
    Jsem ráda, že se nakonec Bill rozhodl, že zkusí i jiné pohlaví, než holky..a že to byl zrovna jeho bráška 🙂 A poslední odstaveček byl taková krásná tečka celé povíkdy! 🙂
    Moc děkuji za tuhle povídku! 🙂 Byla krásně napsaná a budu se těšit na Tvoji další tvorbu! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics