Můj sladký princ

autor: Cvokhauz

Jedná se o jakýsi songfic na část textu písně My Sweet Prince od skupiny Placebo, nicméně nemá ani dvě stránky, takže nevím, jestli se to dá pokládat za povídku… Taky je to triple drabble v kanonickém slova smyslu – přesně 300 slov.

Bill Tomovi.

Never thought I’d get any higher

Nikdy jsem si nemyslel, že můžu dojít výš. Bál jsem se, a zároveň i doufal, že mé sebeovládání, které mi připadalo trapně nedokonalé, jednou prostě praskne jako maska ze sádry, když se v ní pokusíš usmát. Co bys v takovém případě dělal? Zhnuseně odešel od trosky, kterou nazývali zpěvákem?

Never thought you’d fuck with my brain

Nikdy jsem nemyslel, že někdy ztratím slova. Ale tys mou ironii a tisíce rádoby vtipných odpovědí zdrtil jediným chladným, a přece tak bezbranným pohledem.

Never thought all this could empire

A nikdy jsem nemyslel, že by má láska mohla vyprchat. Nemohla, nedokázala by to, příliš silně se vtiskla do každé mé žilky, kterou kdy rozechvěl tvůj hlas. A teď? Dříve bych řval žárlivostí, ale… když ji líbáš, když vidím úsměv ve tvých očích, nedokážu ji nenávidět. Jistě, někde v sobeckém koutku mé duše si přeju, abych tam stál místo ní, ale mysl ví, že tohle je realita. A že kdyby ses do mě nějakým zázrakem zamiloval, nebyl bys to ty. Usmívám se, protože jsi šťastný a na hladině moře zoufalství uvnitř mé duše se odráží slunce.


Never thought you’d go break the chain


Nebudu říkat, že jsem nikdy nemyslel na lásku mezi námi. Nebudu tvrdit, že jsem nesnil. Nebudu lhát. Ale ve snech jsem to byl vždycky já, kdo tě donutil křičet mé jméno, já jsem tě líbal, já jsem přetrhl ten řetěz… Ale teď? Přišel jsi. Udáváš melodii mému zpěvu. I když ona pláče venku, ty patříš mně. Raduji se, i když bych měl litovat.

My sweet prince
you are the one…

Protože slova jsou nic. Co zmůžou proti něžným dotekům lásky, proti kapkám deště nekonečně jemně stékajícím po listí? Protože slova jsou nic. Melodie je to, na čem záleží.

Bratře… Copak je láska hřích?

autor: Cvokhauz

betaread: J. :o)

5 thoughts on “Můj sladký princ

  1. Presne ako tá pieseň. Milujem ju a je mi pri nej krásne smutno, tak aj tu. Posledné slová boli prekrásne.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics