Julie 17.

autor: B-kay

Očima sklouzl níž, zadíval se na rudý obsah své sklenice a zmateně nakrčil obočí.
Srdce mu v hrudi tlouklo spokojeným tempem, poprvé po hodně dlouhé době by o sobě mohl prohlásit, že byl skutečně šťastný, a přesto tady bylo něco, co se mu neustále vkrádalo do mysli a nedovolovalo mu užívat si svého vytouženého štěstí.
Opět věnoval pozornost pouze čiré tekutině a snažil se přijít na to, co mu tolik připomíná. Netušil, jak chutná, z plné sklenice si ještě vůbec neodpil, moc dobře však věděl, co jej na ní tolik fascinovalo. Bylo to obyčejné víno, možná dokonce nepatřilo ani mezi ty nejkvalitnější, jeho barva však byla jiná než všech, které kdy ochutnal.

Měla barvu Billových rtů.

Usmál se na nepřesný obraz své tváře a sám si uznale přikývl. Stejný odstín, stejná podmanivě tajemná síla, nutící jej napít se. Ochutnat ten hříšný nektar. A on se opět zatoužil napít. Napít se z jeho rtů. Opět, i když jenom na chvilku, okusit příchuť svého vysvobození.

Bill…

Právě on byl důvodem jeho štěstí, naneštěstí však i důvodem veškerých obav, které jej zevnitř pomalu sžíraly. Cítil jejich přítomnost, pomalu se plazící přes břicho až na hrudník, kde se usadily a nepříjemně jej tížily. Láska k Billovi byla neuvěřitelně veliká a hluboká, s její růstem však narůstal i strach z toho, co měla přinést.


Miin klid a výraz její tváře se mu vůbec nelíbily. Znal ji, a právě proto věděl, že něco není správně. Za jiných okolností by již zoufala, vydírala, vyhrožovala, ona však zůstávala nadále klidná, a to značilo jenom jediné.
Měla všechno pod kontrolou a všechno se vyvíjelo dle jejích plánů.
Toužil po schopnosti číst lidské myšlenky. Právě v tu chvíli si víc než kdy jindy přál nahlédnout do její hlavy a dovědět se o všem, co chystá. Chtěl Billa i malou Julie za každou cenu ochránit, chtěl ochránit jejich vztah, důvěru, kterou si vůči němu Bill vybudoval. Nikdy se tak nebál své prohry jako teď. Kdyby jej ztratil, ztratil by současně i smysl svého života.
Nezáleželo mu na práci, na dobré pověsti, na bohatství a pýše Miiny rodiny.
On už svou rodinu našel.

No, respektive, ona si našla jej. Při vzpomínce na jejich první setkání se nikdy neubránil úsměvu. Stačil pouze malý míček, Juliina nepřesnost a Billova vlastnost omlouvat se za vše, co se stalo, ať už jeho přičiněním, nebo ne.

„Dochází nám alkohol, to není dobré,“ odněkud zdálky zaslechl Andyho zoufalé volání, a právě to jej donutilo zvednout hlavu a očima vyhledat svého nejlepšího přítele. Dokonce to ani nebylo tak těžké, jak si myslel.

Andy stál v rohu pokoje, nepřítomně se pohupoval ze strany na stranu, přesto však neztrácel svou schopnost okouzlit všechno, co má sukni, a s velikým sebezapřením se snažil vysvětlit skupince holek, která jej obklopovala, že nejen Tom, ale i on patří již delší dobu mezi nezadané. Tomovi jej přišlo až líto, když si uvědomil, že oči většiny holek se upírají právě na něj, a Andymu nevěnují ani nejmenší pozornost. Jediným pohledem je všechny přelétl, a vzápětí odvrátil tvář. Žádná z nich neměla černé vlasy, ani sněhově bílou pleť připomínající panenku z porcelánu. Ani jedna se na něj nedívala způsobem, jakým se na něj díval on. Ani jedna neměla to, co měl on.

Ani jedna, nebyla JÍM.

I kdyby se jakkoliv snažily, nedokázaly by se mu vyrovnat.

„Slyšela jsem, že to má být oslava tvého rozchodu s přítelkyní,“ ozvalo se mu u ucha vábivým hlasem. Nervózně se ošil a s tichým souhlasem se nenápadně odsunul.

Už mu nebylo Andyho líto. Právě naopak. Měl chuť jej něčím praštit. Jeho dobrý úmysl uspořádat párty, kde by společně oslavili jeho svobodu a potenciální možnost vztahu s Billem, se vytratil ve chvíli, kdy po cestě z nákupu potkali početnou skupinu holek asi v jejich věku.
„Ty ale nevypadáš na to, že bys oslavoval,“ mluvila potichu, nespouštějíc pohled z Tomovy přitažlivé tváře. „Vůbec se nebavíš. Nevěnuješ nám ani nejmenší pozornost. Měl by sis vzít příklad ze svého kamaráda,“ pohodila hnědou hřívou směrem k místu, kde se Andy právě pouštěl do skutečně zvláštního tance, a Tom věděl, že nepotrvá dlouho a bude úplně namol. „Možná bys měl víc pít. Pomohlo by ti to uvolnit se,“ zašeptala a opět se přisunula blíž.
Konečky prstů jej škádlivě pohladila po koleni, a hned na to mu na něj drze položila celou dlaň. Tom sklonil tvář a znechuceně sledoval snědou ruku s křiklavými nehty na místě, kterému se slušné holky při prvním setkání vyhýbaly.

Kvůli Andymu byl sice ochoten tu malou „oslavu“ nějak vydržet, ale tohle už bylo příliš. Opět pocítil známou úzkost na prsou a zdálo se mu, jako by se nemohl nadechnout. Přesně jako ve chvílích, kdy byl s Miou, i teď si přišel ztracený a na jazyku jej pálila jediná otázka.

Co tam vůbec ještě dělá?

Dřív, než si hnědovlasá svůdkyně stihla uvědomit, co se děje, Tom už byl na nohou a mířil ke dveřím. Jediné, v co doufal, bylo aby to Andreas nepřehnal a ráno si alespoň na něco pamatoval. Víc pro něj nebylo důležité. Nejrychleji, jak jen mohl, vběhl do silné noční bouřky, a utíkal ke svému autu. Jakmile se usadil za volant a zadíval se na přední sklo, bolestivě skučící pod návalem hustého deště, uvědomil si, že sklenka, ze které se tolik toužil napít, zůstala naštěstí nedotknutá.

Mohl utéct ze spárů všech těch holek za jedinou osobou, po které toužil.
Dostal dokonalou šanci, se přeci jen napít.
Napít se z lahodného vína v podobě rtů, které mu nedovolovaly myslet na jiné.
„Ach Bille,“ vesele zavrtěl hlavou a se zamilovaným úsměvem na rtech vyjel do noci.

Bill do sebe v rychlosti hodil poslední sousto máslové sušenky, zapil ji velikým hltem horkého kakaa a slíbil si, že zůstane v posteli tak dlouho, dokud se mu nakonec nepodaří usnout. Veliké nástěnné hodiny mu svým tikotem, který se zdál v tichu místnosti přímo nesnesitelný, oznamovaly, že chybí už jenom málo do půlnoci.

Vstal a pomalým krokem vycházel z kuchyně. V mysli si neustále přehrával jejich malý výlet za maminkou. I přestože Tomovi slíbil, že dodrží slova lékaře a bude odpočívat, nedokázal to. Musel si s ní promluvit. Musel jí oznámit, že Julie právě vyslovila své první slůvko. Byl si jistý, že by jí to moc potěšilo.

Ze hřbitova se však vrátil v podivné, melancholické náladě a celý den se jí nedokázal zbavit. Bylo šílené držet na rukou svou malou sestru, která byla nyní jeho dcerkou, a mluvit k náhrobnímu kameni, když ještě před rokem mohl mluvit s ní. Mohl se jí dotýkat, naslouchat jejímu hlasu, vnímat ozvěnu láskyplného smíchu.

Ještě pořád se s tím nedokázal vyrovnat. Pořád to bolelo. Jediné, co v tu chvíli potřeboval, bylo hřejivé objetí a pocit bezpečí.
Potřeboval Toma.

Místo toho, aby vyšel po schodech a vydal se směrem do svého pokoje, vyšel ze dveří a i přes hustý, pulzující déšť, zvedl oči k noční obloze, na které se snažil naivně a zcela zbytečně vyhledat alespoň malý náznak záře hvězd.

„Hvězdy září na obloze díky andělům. Pokaždé, když ti bude nejhůř, pohlédni na nebe a uvidíš je. A pokud ne, bude to znamení, že někdo je na tom hůř než ty a potřebuje jejich energii a zář mnohem víc.“

Možná to byla pravda.

Možná byl na tom někdo skutečně hůř.
Ale co měl udělat on, aby mu bylo konečně líp?! Co měl udělat, aby mu už konečně po těch dlouhých hodinách přestalo být do pláče?!
Odpovědi se však dočkal mnohem dřív, než čekal. Stačilo pouze pohlédnout před sebe.
Nic víc.

„Tome,“ zasténal, překrývajíc si rty, třesoucími se prsty. Už žádné hvězdy nepotřeboval. Vše, měl na dosah rukou. Skutečně tam stál, vzdálen pouhé tři metry. Pokorně moknoucí a dokonalý tak jako vždy.

Netušil, zdali jej vyslyšelo samotné nebe, nebo to byl pouze důsledek jejich silné potřeby být spolu. Jeho tvář se během vteřiny rozzářila. Úsměv, který mu věnoval, byl stejně tak silný jako ten, který mu byl věnován. Jeho srdce se málem rozletělo na kousky, jak pomalu vstoupil do chladné bouře, a přišel blíž. Tom udělal totéž. Pomalu, nespouštějíc oči z chlapce před sebou, se k němu blížil a každý další krok, si patřičně užíval.

Možná se přibližoval až příliš pomalu, možná až moc rychle.
Kdo ví.
Jediné, čím si byl jistý, bylo, že se právě vrátil opět domů. K osobě, kterou nadevše miloval a ke které patřil.

Všechno kolem něj zmizelo. Byl tady jenom on a Bill. Přitiskl jej na své třesoucí se tělo tak náruživě, jako by na tom záviselo jeho přežití. Hladově plenil jeho ústa svým jazykem a s potěšením přijímal ten Billův. Objímal jej a mezi prsty tiskl mokrý lem Billova obřího pyžama, zatímco mu druhou ruku vplétal do mokrých vlasů. Netušil, jak dlouho tam jenom tak stáli a líbali se. Soustředil se pouze na hluboké polibky, které mu byly věnovány a které se vší vášni, jíž byl schopen, také opětoval.

Vnímal, jak Bill odevzdaně zakláněl hlavu, jak se podvoloval jeho vášni.
Ještě nikdy mu nepřipadal krásnější.
Konečky prstů se dotýkal studené tváře, pokrýval ji rychlými polibky, aby se vzápětí mohl opět vrhnout na jeho ústa a ukájet v nich veškerou svou touhu.

Bill se v jeho rukou měnil ve skutečnou panenku. Ještě nikdy předtím necítil nával tak silného vzrušení a touhy. Hladil Toma po tváři, dotýkal se jeho zad, ramen, hrudníku a oblečení, které jej před ním ukrývalo a vždy jej uklidňovalo tím, že ještě nezašli příliš daleko, mu poprvé přišlo úplně zbytečné.

Ještě jednou Toma dlouze políbil, než sklonil tvář a nosem jej pohladil po líci.

„Zase v dešti,“ šeptl mu do ucha, na které jej láskyplně políbil.

Zvláštní. Ještě před několika týdny si nebyl jistý, zdali vůbec někdy dokáže skutečně milovat, a náhle to bylo tak přirozené, jako by se s láskou k Tomovi narodil. Nemusel nad ničím přemýšlet. Každé slovo, dotek, políbení nebo pouhý pohled, byly výsledkem citu, díky kterému vzplál jako rozžhavené uhlí.

Jakmile se jeho tvář ocitla v zajetí Tomových dlaní, neuhýbal jeho očím. Opět v nich dokázal číst jako z otevřené knihy a opět mu jednotlivé řádky způsobovaly husí kůži po celém těle.

„Zřejmě je nám souzený,“ Tom se vesele usmál a opět jej k sobě přitiskl. Líbal ty měkké, poddajné rty a nemohl uvěřit tomu, že na něj musel čekat tak dlouho.

V době, kdy ještě žádnou Miu neznal, Bill možná vystupoval na svém představení. Když se on pouštěl do nového vztahu s hlavou plnou otazníků, Bill se radoval ze zprávy, že bude mít mladšího sourozence. Když se s Miou pouštěli do společného bydlení, on právě ztratil tu nejcennější osobu na světě. A ve chvíli, kdy ji žádal o ruku, se procházel jenom několik desítek metrů od něj.

Dvě zcela odlišné bytosti, každá s jiným osudem, kráčející svou cestou, a přesto se jejich cesty spojily.
Náhle byli tady.
Dívali se vzájemně do očí a i beze slov si slibovali věrnost.

„Je tohle skutečné?“ zasténal Tom, otírajíc se o Billovu tvář, pokrytou kapkami deště.

Bill si šťastně skousl rty při vzpomínce na svůj dřívější sen. Vzduchem se roznesla identická otázka. S jediným rozdílem. Na odpověď tehdy čekal Bill.
„Proč by nemělo být?“ tiše zopakoval Tomova slova a opět spojil jejich rty…

autor: B-kay

betaread: J. :o)

5 thoughts on “Julie 17.

  1. Andy ma trochu naštval, nie s tým, že urobil oslavu, ale s tým, ako sa pokúsil dohodiť Tomovi dievča, keď vedel ako je Tom do Billa zamilovaný. Prečo nepozval aj Billa?
    Tentokrát som už vedela, že Tom nepodľahne, ale čítala som to s takým istým napätím ako pred tým prvý krát:) Som rada, že nesklamal 🙂
    Už keď si prečítam nadpis tejto poviedky, odlietam do iného sveta a som ponorená v tomto nádhernom príbehu. Tom a Bill v ňom majú zvláštne kúzlo a príťažlivosť. Zabúdam dýchať keď sú spolu.

  2. Krásný díl!♥ Ostatně jako vždycky 😉
    Úplně njejvíc se mi líbil ten odstaveček, kde Tom přemýšlel a dával si do kontextu jejich životy. A přemýšlel, že když s Miou začínal, co dělal Bill a tak. To se mi moc líbilo, ani sama nevím proč 🙂 Andy mě dneska ale trošinku zklamal. Já mu dám, že oslavoval to, že je Tom nezanadý. Naopak! Měl oslavovat, že je šťastně zadaný a že je konečně doopravdy zamilovaný a šťastný! Ale jo, rozchod s Miou se musel oslavit 😀 A jsem ráda, že Tom odolal všem holkám 🙂 I když já mu naprosto rozumím, nic lepšího a krásnějšího než je Bill nikde nenajde 🙂 On je prostě nádherná, milá a křehká porcelánová panenka 🙂 A taky jak oba na sebe mysleli ve stejnou dobu 🙂 To je prostě nádherné 🙂 Z Billa mi ale bylo dneska trošku smutno kvůli jeho mamince. Neměl to v životě vůbec lehké, ztáta rodiče je něco naprosto strašného, ještě k tomu v tak mladém věku a když mu po ní zůstalo malé dítě. O to víc Billiho obdivuju, jak je silný!♥
    Optě mě dílek moc potěšil, byl krásně plný lásky♥ Děkuji!♥♥

  3. Ano, Bill už vidět hvězdy nepotřebuje.
    Protože ta jeho právě stojí před ním…♥
    Opět nádherný díl, ostatně tahle povídka jiné díly než nádherné ani nemá.
    Andy to s tou oslavou a holkama trochu přehnal, ale zlobit se na něj proto nemůžu. On totiž pořád ještě nepochopil, jak vážný a silný vztah mezi Tomem a Billem je a že žádný jiný člověk na světě by Billa nedokázal nahradit, nikdy.
    Tom se zachoval jediným možným způsobem a to že odešel. Odešel za druhou polovinou svého srdce, odešel domů…♥
    Domů k Billovi, protože kde je Bill, tam patří i Tom a tam našel svůj nový domov, klidný a šťastný.
    Tu překrásnou chvíli mezi nimi ani nebudu komentovat, to bylo prostě nadpozemské a jako vždy, i dnes se mi při čtení dušička tetelila blahem. Protože je nádherné a svým způsobem až očišťující číst něco, kde není žádná vulgárnost a násilí, ale čistá a upřímná láska a něžné pohlazení…♥
    I na mě dnešní díl zapůsobil trošku smutně, snad kvůli Billovým vzpomínkám na maminku, snad kvůli té zvláštní melancholické atmosféře deště. Smutně, ale o to více krásně ♥♥♥
    I já děkuju za úžasné počtení!

  4. Teda, teď jsem sfoukla celou povídku a musím říct, že je fakt úžasná. Obecně všechny tvoje povídky, tedy alespoň těch pár, co jsem četla mají hrozně originální nápad a člověk nikdy neví co přijde! 🙂
    Trochu se teď bojím, že jim to Mia nějak překazí, nebo že něco udělá Billovi nebo Julii. Doufám, že to ale nakonec dopadne dobře 🙂
    Přijde mi to celé hrozně roztomilé, vždycky je jim úzko, jen když nejsou spolu, je to hrozně pěkný. Sakra, pořád se opakuju! 😀
    Já to teda shrnu. Krása, dokonalost. Jen tak dál! :))))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics