Never give up 1.

autor: MajKy

Ahoj twincesťáci. 🙂 Tohle je moje první povídka, kterou zveřejňuji. Mám přečtenou spoustu povídek, takže jsem si řekla, proč to taky nezkusit. 🙂 Ze začátku je to takový… smutný… ale budu se snažit, aby to bylo potom jenom lepší. 😉 To je asi tak všechno. A doufám, že se bude líbit.

Vaše MajKy

Nenávist? Pohrdání? Bill nevěděl, co vlastně cítí. Zrovna se pohádal se svým otcem. Tak jako vždy. Už v tom byla i taková pravidelnost. Jsi jenom nula, která nic nedokázala, pořád mu v uších zněla slova, která křehký černovlásek před chvílí slyšel od svého otce. Hořké slzy zklamání mu smáčely nádherné rty, které se tak rády smály. Ale posledních pár let už skoro vůbec. Opět plakal. Ale mohl být rád, tohle nebylo to nejhorší. Dneska ho ani tolik nezmlátil.

Věděl, kdy přesně to začalo. To když jeho otce opustila jeho přítelkyně. Bill ji měl moc rád. Vždy mu byla oporou. Byla skoro jako jeho matka, kterou nikdy nepoznal. Zemřela při porodu. A právě o to víc byl vděčný za to, že skoro cizí žena se mu rozhodla dělat matku a milovala ho jako vlastního. Podržela ho nad vodou, když na tom nebyl zrovna nejlíp. Důvěřoval jí a svěřoval se jí skoro se všemi svými tajemstvími. Byla mu jedinou oporou, na kterou se v tomhle zlém a zkaženém světě mohl stoprocentně spolehnout.

Když se rozhodla odejít, pro Billa to byla hrozná rána. Nedokázal se s tím smířit. Bill to pro něj snad ten nejhorší den v jeho dosavadním životě. Ale to si jen myslel… to pravé peklo teprve přišlo.



Jeho otec se s tím nedokázal srovnat. Začal hrozně pít. Postupně se z něj stávala troska, která nedokáže bez alkoholu žít. Vracel se pozdě domů, opilý. Když byl opilý, tak byl strašně agresivní. Všechnu svou zlost si vybíjel na Billovi. Bill byl moc slabý na to, aby se mu dokázal ubránit. Bill byl vždycky strašně společenský a milý kluk, všichni ho za to měli rádi. Ale najednou se začal uzavírat do sebe. A nikdo nevěděl proč. Chtěli zjistit, co se děje, ale on je od sebe odháněl. Jediný komu důvěřoval, byl jeho dlouholetý přítel Chris. Ale když odešel na střední, tak už se nevídali tak často. Bill zůstal sám. Na všechno.

Jednou ho otec zmlátil tak moc, že se nemohl týden ani pohnout. Jeho křehké tělo bylo téměř pořád plné podlitin. Ale všem lidem to bylo jedno. Všechny zajímali jen oni a jejich nepatrné problémy. Billem pohrdali. Ve škole, v autobuse, v parku, téměř všude na něj někdo pokřikoval nějaké předsudky anebo si ne něj jen tak ukazovali, aniž by ho znali. Bill to pro ně prostě divnej kluk, který se maluje a nosí extravagantní oblečení.

Billovi to bylo líto, ale za těch několik let se to naučil ignorovat. Byl sám sebou a nehodlal se kvůli těm povrchním ubožákům, kteří se ženou jenom za penězi a za úspěchem, měnit. Snažil se chápat smysl života, a doufal, že jednou bude také šťastný.

Bylo něco po deváté večer a Bill se ukládal ke spánku. Otec ještě nebyl doma, takže se nemusel bát.

Bill už byl daleko v říši spánku, když se jeho otec podnapilý vracel domů z hospody.

Zdálo se mu o nějakém místě, vypadalo to jako nějaký park. Seděl na lavičce. Čísi ruce ho objímaly. Chtěl se podívat, kdo je ta osoba. Pomalu se otáčel. Už ho skoro viděl…

Bill ucítil palčivou bolest na pravé tváři. Mžoural do tmy a nemohl si vzpomenout, kde to vlastně je. Vzpamatoval se, až když mu dopadla na tvář další rána.

„Vstávej, Ingrid!“ zašeptal opilec Billovi u ucha. Bill ucítil štiplavý zápach alkoholu. Otec se zase vrátil domů opilý. Mlátil Billa, ale co bylo nejhorší, pletl si ho se svou expřítelkyní. Bill netušil, co od něj má čekat.

autor: MajKy

betaread: J. :o)

8 thoughts on “Never give up 1.

  1. Oouh :/ Chudáček Bill, jeho otec je vážně šílenec.. :/ Doufám, že si mezi těmi lidmi najde někoho (Toma :D), komu bude věřit a svěří se mu se vším, co mu otec dělá a dělal, a že s tím někdo něco udělá.
    Docela se bojím, co přijde s příštím dílem, ten konec byl trochu děsivý, že si ho spletl se svou bývalou přítelkyní. Snad nedojde na to nejhorší! 🙂 Možná Bill najde dost odvahy, aby se postavil proti otci 🙂
    Určitě budu povídku číst i dál, a budu snažit i komentovat, pokud nezapomenu, což se mi stává často 😀
    Hezky jsi začala, teď jsem zvědavá na pokračování 😀

  2. doufamze ho neznasilni..ale docela mi to tak prijde..:/ jinac pekny dil i kdyz takovy jak si rikala smutny..

  3. Je mi Billa strašne ľúto. Dúfam, že otec ho neznásilní. To by mi dosť vadilo. Snáď sa mu podarí nejako sa tomu opilcovi vzoprieť a utiecť alebo niečo. Som zvedavá čo bude ďalej, snáď budú kapitoly pribúdať a nebude treba čakať príliš dlho.

  4. Povídka vypadá zatím moc zajímavě 😉 Billa je mi strašně líto, nemá to v životě vůbec jednoduchý. Alkohol je pěkná svině! Mám moc špatný pocit z jeho otce, snad mu neublíží víc, než když ho bije.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics