Bloody Beast 9.

autor: KarlaSka

Tak děcka!

Našla jsem si čas a opravdu začínám opět psát 😀 Chci tím říct, že díly budou pravidelněji než doposud. Mám to teď ve škole těžký a všechnu tu frustraci utápím v povídkách. Nemyslím si, že by se to do nich promítalo. Prostě mi jenom zlepšují náladu 🙂 No nic, hezké počtení
KarlaSka
Kůl se zastavil ve vzduchu necelý centimetr od Billova hrudníku, jako by neviditelná síla zadržela Simoninu ruku. Ve skutečnosti to však byla ona sama.
„Tak proč, Bille?“ vzlykla zlomeně. Bylo toho na ní moc. Jedna její část chtěla být neopatrná a dát Billovi šanci, ta druhá mu nevěřila ani nos mezi očima. Avšak její mateřská polovina převzala iniciativu a nechala ruku s kůlem klesnout podél těla.
Bill na ni nezaútočil, což bylo dobré znamení. Jenom jí pevně oplácel pohled.
„Jsem proti upířímu pohledu už odolná,“ povzdychla si, když jí došlo, o co se její syn snaží. Bill zmateně zamrkal, ale ihned se vzpamatoval a opět nasadil svou nepropustnou upíří masku.
„Nic Tomovi nedělám,“ řekl pomalu a důrazně. Opravdu mu záleželo na tom, aby jeho matka znala pravdu. Teď by jí mohl klidně přeprat, ale byl by radši, kdyby to šlo v klidu. Měl ji příliš rád. „Nikdy bych mu neublížil.“

„T-takže ty z něj nepiješ?“ zakoktala se Simone nervózně. Bill musel potlačit smích, protože takhle roztěkaná byla naposledy, když jemu a Tomovi vysvětlovala, jak je to mezi ptáčky a motýli. Černovlásek si moc dobře pamatoval, že potom nemohl usnout a pořád přemýšlel a své vybavenosti.


„Počkej tady, mami!“ přikázal jí Bill a ona ho bez sebemenších pochybností poslechla a nechala ho klidně utéct. Ale věřila, že se vrátí.
A opravdu. Během pár sekund byl zpět.
„Sakra, Bille! Říkal jsem ti, že mě budeš tahat, jenom, když je to otázka života a smrti!“ rozčiloval se dredatý chlapec, kterého upír přinesl v náručí.
„Tome?“ zašeptala lovkyně nevěřícně. Dredatý mladík se otočil po zdroji toho hlasu a jeho obličej rozzářil překvapený úsměv.
„Mami!“ vrhnul se jí kolem krku a pevně ji objal. Simone pod sílou jeho stisku zalapala po dechu a jemně od sebe Toma odtáhla. Ten si zřejmě neuvědomoval, co se děje, protože se pořád usmíval jako měsíček na hnoji.
Bill na ni vrhnul zadostučiňující pohled a radši si zkoumal nehty, které zdobila černobílá manikúra.

„Vidíš? Je v pořádku,“ zamumlal ke své ruce, ačkoliv ta slova patřila jeho matce, kterou momentálně opravdu mrzelo, že svému mladšímu synovi nevěřila. Tom vypadal zdravě a šťastnější než kdy dřív.

„Co tím myslíš?“ otočil se dred nechápavě na bratra. Opravdu se mu nelíbilo, že se tu děje něco, o čem neví.
„Tvá matka si myslela, že si z tebe dělám svačinku,“ zasmál se Bill, ale nebylo v jeho smíchu nebyla ani stopa veselí.
„To je blbost,“ odmávl to rukou Tom. „Bill mě by mě nemohl kousnout, ani kdyby chtěl. Pořád mám tvojí Kedah, pamatuješ?“
Simone nepřítomně přikývla. Právě totiž pozorovala Billa, který dělal, že věnuje pozornost svým nehtům, ale ve skutečnosti koutkem oka sledoval každý Tomův pohyb.
„Tak jak to mezi vámi je?“ zeptala se. Její a Billův pohled se střetly. Hnědé oči propalovaly ty rudé.
Rudé!

Simone si to uvědomila vteřinu před tím, než se Bill vrhnul jejím směrem. Jediné, co v tu chvíli byla schopná udělat, bylo sklonit se. Bill si jí ale nevšímal, jenom kolem ní proběhl, že to sotva postřehla, a zaútočil na někoho za ní.

Marcus mocně zalapal po dechu, když zády narazil na tvrdý beton.
„Co tu děláš?!“ zavrčel mu Bill přímo do obličeje. Byl v tu chvíli nepříčetný a všichni přítomní si to moc dobře uvědomovali. Simone s Tomem zacouvali za popelnice, kde se mohli lépe bránit, a nechali Billa, aby si to s upírem vyřídil sám.
„Tak ty se kamarádíčkuješ s lidma, a ještě ke všemu s lovcem?! Mělo mi být hned jasný, že toho člověka nezachraňuješ jenom tak. Si zrádce vlastní krve!“ křičel na Billa Marcus, zatímco sebou házel, aby se vyprostil z jeho železného sevření.
„Právě, že nejsem,“ zasmál se ledově Bill, jako by si ani nevšiml pohybu pod ním. Kolenem neustále tlačil do hrudníku upíra pod ním a občas se ozvalo nechutné křupnutí zlomených žeber, které ihned srůstaly.
„Nezáleží na tom, co si o sobě myslíš, jde o to, jak to ve skutečnosti je. Jsi špinavej zrádce. Počkej, až se o tom dozví Otec!“
„Promiň Marcusi, ale víš toho příliš,“ řekl Bill skoro lítostivě, ale ve skutečnosti se na tuhle chvíli těšil už dlouho.
„Co tím-“ Marcusova otázka zanikla ve výkřiku, jež se vydral z jeho hrdla, když se mu Bill zakousl do krku a trhnul. Pak mu jednoduchým pohybem oddělil hlavu od těla. Křik ustal a Billova tvář opět nabyla normální barvy.
Ztěžka oddechoval, ale stále klečel na torzu upírova těla, jež se s přicházejícími paprsky slunce začalo pomalu rozpadat.

„Svítá,“ zamumlal černovlásek, když se zvedl na nohy a zadíval se k východu. „Musím jít.“

Zadíval se k popelnicím, odkud vykukovali členové jeho rodiny a nevěděli, co si mají myslet. Tom k němu opatrně vykročil, jako by se bál, že na něj jeho bratr zaútočí. Ten se tomu ani nedivil.
„Ale tentokrát už mě neponeseš,“ usmál se křečovitě dred. Pohled na vraždícího Billa ho trochu vyděsil, ale nebál se ho. Věděl, že by mu neublížil.
„Tentokrát už se mnou nepůjdeš,“ opáčil Bill klidně, ale srdce mu pukalo z toho, že od sebe Toma opět odhání. Ten to sice nevěděl, ale bylo to pro něj tak nejlepší. Upír není moc dobrá společnost.
„Bille, na co se chystáš?“ zeptala se měkce Simone, když došla k šokovanému Tomovi. „Chceš ho zabít?“
Bill se na ni otočil a krátce přikývl. Moc dobře věděl, že tím myslí Jidáše. Něco v jejím pohledu mu to prozradilo.
„Víš, co to bude mít za následek?“
„Konec všech upírů,“ zamumlal tiše Bill. Moc dobře věděl, že se bude muset opět stát člověkem, ale jestli to Toma uchrání od osudu, jenž mu Otec určil, udělá cokoliv. Pro svého bratra byl schopen čehokoliv.

„My lovci jsme na tvé straně. Pomůžeme ti, až přijde čas. Jenom nám musíš dát signál.“

„Nevypadala jsi, že jsi na mé straně, když jsi ze mě malém udělala ražniči,“ zasmál se Bill, ale opět do toho zvuku nepromítl žádné emoce. Jako by už žádné neměl.
„Nemůžeš mě opustit!“ ozval se najednou Tom, který se vzpamatoval až teď. „Něco mi dlužíš!“
Billovo obočí vyjelo opravdu vysoko a Simone tak konečně měla šanci spatřit něco z jeho dřívějších rysů.
„Opravdu to hodláš vytahovat?“ usmál se na Toma něžně.
„Opravdu mě tu hodláš nechat s mámou?“
„Hej! Já jsem tady!“ upozornila na sebe Simone, ale kluci si jí nevšímali. V tu chvíli tu pro ně byli jenom oni dva.

„No tak, Bille!“ naléhal Tom a přistoupil o několik kroků blíž, takže stál pouze několik centimetrů od něj. Bill cítil jeho teplo i vůni jeho krve, jež proudila pod tenkou vrstvou kůže a masa. „Můžeš mi říkat třpytkomile.“

Bill se zasmál, ale měl opravdu co dělat, aby odolal tomu štěněčímu pohledu čokoládově hnědých očí jeho bratra.
„Vynahradím ti to,“ slíbil černovlásek a matka ne matka, políbil Toma lehce na rty.
„Dobře,“ přikývl Tom smířlivě, ale to už byl Bill pryč. Tiše si povzdechl a s křečovitým neupřímným úsměvem se otočil na svou matku, která zírala do prázdna a snažila se zpracovat výjev, který se jí právě naskytl. Bylo něco jiného vidět to na živo, protože fotky můžou být pozměněné, ale takhle to bylo jisté. Ty dva si nejsou jenom bratry.
„Mami?“ zeptal se Tom opatrně a lehce se dotkl jejího ramena. „Můžeme jít? Nebylo by dobré, kdyby nás tu někdo našel u rozpadající se mrtvoly.“
Simone zamrkala, aby se trochu probrala z toho transu, a nasadila umělý úsměv.
„Ano, pojďme.“

***

„Simone!“ zahřímal Jörg, ale rusovláska dělala, že ho neslyší, a jako kočka se kolem něj protáhla.

„Čau, tati,“ zamumlal Tom otráveně, když uviděl svého otce.
„Nazdar, Tome,“ zabručel Jörg.
Jejich vztah byl od rozvodu rodičů opravdu špatný, protože Tom otce vinil za bratrovy špatné sny, neschopnost začlenit se do kolektivu, a teď i za to, co se z něj stalo. Nikdy by nebyl upírem, kdyby otec zůstal a chránil je. Ale to on ne. Pán byl velký lovec a rodina pro něj nebyla ničím jiným než zátěží.
Něco z těchto myšlenek se muselo promítnout do Tomova obličeje, protože Jörgen se zamračil a chystal se něco říct, když ho Simone vyrušila:
„Nech ho být!“
Přitáhla si Toma za zápěstí a odvedla ho k obrovské obrazovce přes celou západní stěnu.

„Tohle je základna Los Angelských lovců. Poskytují nám přístřeší a všichni pomůžeme Billovi svrhnout největšího, a hlavně úplně prvního upíra na světě. Zbavíme svět jeho démonů,“ objasnila Tomovi, který ovšem nevypadal, že by ho to nějak zajímalo. Ve skutečnosti neustále myslel na Billa a na to, jak ho od sebe odehnal. Ale hřálo ho u srdce při pomyšlení, že mu to jeho bratr vynahradí. Doufal, že si to vyložil správně.

„Tome! Posloucháš mě?!“ probudila ho z jeho zamyšlení Simone.
„C-co?“ zakoktal se, když se vrátil zpět do přítomnosti.
„Že by tě to mohlo zajímat,“ usmála se shovívavě a mávla rukou k obří obrazovce. Tom se tím směrem podíval a spatřil svého bratra, kterého dva upíří táhli za ruce do jejich ‚doupěte‘.
První jeho myšlenka byla, že se musí ihned vrátit a Billovi pomoci, ale pak si všimnul úšklebku, který Bill věnoval oku kamery, a uklidnil se. Všechno to byla fraška. Jeho mladší bráška moc dobře věděl, co dělá. Je přece nejsilnější upír na světě.
„Myslím, že nám Bill dává signál,“ pousmála se Simone vítězně. Tuhle válku nemohli prohrát, když jsou na jejich straně dva upíři.

autor: KarlaSka

betaread: J. :o)

7 thoughts on “Bloody Beast 9.

  1. [1]: :'DD To je nám vážně líto, ale piš si to oriím někam jinam a né do komentářů, kde se máš vyjadřovat k povídce!

    Ci si ulevila a teď k tomu příběhu!  🙂 Naprosto jsi mě šokovala Karlí! Seběhlo se toho tolik!.. Tak za prvé jsem moc ráda, že Simone nezabila své dítě! :'D I když little bit mrtvé, ale to je jedno.. .. měla jsi vidět můj přiblblý úsměv  toho něžného polibku :3 a ještě k tomu před mámou! 😀 To byl skvělý moment! Jsem neskutečně zvědavá, co se semele v dalším díle! A doufám, že je Bill opravdu nejsilnější upír, že se mu nic ani jeho bráškovi nestane, a že spolu budou šťastní až do smrti.. 😀 A vyjedou si na pracovní dovolenou do Karibiku, kde spolu budou provozovat láskyplné čuňačinky! 😀 *Vůbec na to nemyslím.. co v Karibiku provádějíí! :D*

  2. [2]: vidíš, to je to nezapojovat se 😀 já to viděla a říkám si: Seru na ní, ať si truchlí 😀 doufám, že jsi ten šok ustála :'D nerada bych ti způsobila zdravotní komplikace 😀 Sakra, teď zrovna píšu úplně úžasnou scénu s maminkou… Simone toho ještě zažije :'D If you know what I mean :'D Další díl je nabytý akcí! 😀 tak uvidíš 😉 moc děkuju za komentář 😀

    [3]: tak nic nejde snadno, ale uvidíme, jak se to nakonec vyvrbí 😀

  3. pani jsem rada ze simone nezabila billa…tesim se na dalsi dil a doufam ze ta valka bude pro vsechny znamenat svetlejsi budoucnost :))

  4. Škoda, že sa Tom musel vrátiť domov. Oni spolu boli tak úžasní. Som ale strašne rada, že Simone nenapichla Billa na ten kôl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics