Forever And After My Love 4/4

autor: Doris & Lauinka


Bill

Večeře je tu coby dup. Jeden by řekl, že ta monotónnost tady bude utíkat pomalu, ale zdání klame. Všechno je to rychlejší, než by se zdálo. Člověk se nenaděje a už se dělá něco dalšího. I když už to všechno známe. Nezapomenu očichat krupičnou kaši a začnu jíst. Jak milé, že to říkáš… že mi sluší i ten bryndák. No oproti obojkům a řetízkům nevím teda… ale dneska už bych v tom vypadal jako debil. To ten bryndák je přeci jen příhodnější k mému věku.

„No jo… dneska je vážně dobrá.“ Většinou v ní mají pucky, což mě dokáže naštvat. Výhoda kaše je totiž ta, že jí nemusím kousat. Ale když v ní mám nějaký cumle, tak to úplně účel nesplňuje. Jakmile zmíníš návštěvu, plácnu se do čela. Bože ta moje paměť. Přitom jsem to sám navrhoval. To je děsné se mnou.

„No jo… jasně… jdu to hned vyřídit. Počkej tady, zlato.“ Jako bys mi snad mohl někam utéct. S tou svojí pohyblivostí. Zvednu se od stolu a dojdu za vrchní sestrou, která tak nějak dohlíží na průběh večeře. I když já si myslím, že spíš zděšeně čeká, kdy tady někoho klepne. Hned to začnu vyjednávat. Naštěstí je milá a ochotná. Někdy až přehnaně, že mi to dokáže lézt na nervy. Samozřejmě kolem toho má pár připomínek, že si musíme uvědomit, že už nejsme nejmladší a dlouhá cesta nám nemusí udělat dobře a také, že se máme připravit na to, že kluci na tom asi také nebudou nejlépe a že to třeba ani nepůjde. Ale tomu já nevěřím. Nevěřím, že by nás kluci odmítli, i kdyby na tom byli špatně. Na to jsme byli moc velký kamarádi. Nakonec to ale projde všechno jak má… já jí všechno pokorně odkejvám a vrátím se za tebou.

„Tak je to domluvené. Prý se na to hned vrhne a zítra ráno nám dá vědět, jak to dopadlo.“ Usměju se na tebe, když se usadím zase naproti tobě.

„Měla kolem toho zase fůru keců a připomínek, ale prý nám to zařídí.“ Vesele poposednu.
„Těším se, až je zase uvidíme.“ Poznamenám a dojídám svoji porci kaše. Už se docela těším do postele. Únava na mě už v tomhle věku doléhá daleko častěji. Noční živel už opravdu nejsem. Dlouze zívnu.
„Myslím, že dneska budu spát jako špalek.“ Odsunu prázdný talíř i hrníček stranou a jen si užívám poslední minuty, co s tebou ještě dneska jsem. Než se na pár hodin odebereme každej do svojí postele a uvidíme se zase až ráno.

Tom

Musím se zasmát, když ti připomenu tu zítřejší návštěvu a náš společný výlet, jako bys na to úplně zapomněl. Je pravda, že mám také výpadky, ale asi na tom nejsem s hlavou tak špatně jako ty. No ale ty se zase nemusíš vozit jak nějaký invalida. Jak mě tohle rozčiluje. Sleduju, jak jednáš s vrchní sestrou. Musím se zasmát znovu, když vidím, jak zběsile máchá rukama kolem sebe, a jen si v mysli představuju, co ti vlastně doopravdy říká. Je mi jasné, že jsou to nějaká moudra nebo něco. Určitě máme být opatrní, teple se obléct. Vážně si připadám spíše jako mimino, zachází tu s námi tak. Na druhou stranu, je příjemné, když víte, že se o vás někdo stará. Když vidím, jak se belháš ke mně zase zpátky, natěšenej na tebe koukám, jak si pochodil.

„Oh, jsme moc rád.“ Usměju se. „Takže to zatím vypadá, že by to mohlo projít? No super, alespoň bude nějaký vzrušení.“ Zasměju se a zatleskám si rukama. Tak už teďka se nemůžu dočkat rána. To ani nedospím nebo co. I když je fakt, že do postele asi padnu jako zabitý. Není divu, všechno mě strašně vyčerpává. Usmívám se na tebe do doby, než si vzpomenu, že ještě kromě večeře musím projít jednou procedurou. Přebalení. Bože, opravdu je to tak… trapné. Cítím se jako blbec, je fakt, že… no raději to tu nebudu rozebírat. Rozhodně mě čeká ještě sestřička s plínkou. Super, už se nemůžu dočkat. Pak si ještě chvíli povídáme, než naše talíře zmizí ze stolu a z tvého krku bryndák.

„Myslím, že dneska budu mrtvý jako nikdy.“ Zasměju se. „I když… budu se neskutečně těšit na ráno, snad se mi trochu zlepší ty nohy a nebudeme muset tahat ten pitomý vozík.“ Povzdechnu si, nechci ti dělat větší zátěž, než už vlastně jsem. Pak se nechávám tebou doprovodit do pokoje, kde už na mě čeká sestra.

„Tak dobrou noc, Bille.“ Usměju se a lehce tě líbnu na tvář.
„Rád bych si tě tu ještě chvíli nechal, ale… tohle nechceš vidět, věř mi.“ Zasměju se a zamávám nad hlavou čistou plínou, kterou držela sestřička. Pak ti mávnu a počkám, až odpochoduješ pryč. Sestřička mi pomůže do postele a z plíny do plíny. Pak odejde i ona a já zůstanu sám v tmavém pokoji. Usměju se, když se moje myšlenky opět točí kolem témat, které jsme řešili dneska pod dubem. Ptal ses mě, jestli na tohle někdy myslím, ano a dost často. A právě teďka na to myslím. Vzpomínám na to, jak to bylo pěkné. A hlavně ještě stále si dokážu vybavit ty chvíle, kdy jsme byli spolu. Spokojeně se usměju a i s úsměvem na rtech zavřu oči a nakonec i usnu.

Flashback

Motor auta tiše vrněl, uvnitř ale vládlo ticho. Bill i Tom seděli tiše a každý si v hlavě uspořádával svoje myšlenky. Byli trochu pohádaní, i když šlo jako vždycky o naprostou blbinu. Vlastně už ani nebyli naštvaní, spíše přemýšleli, co by ještě mohli podniknout na pokoji. Ani jeden nebyl unavený, jen byli trochu připití. Oslava Georgových narozenin byla opravdu rušná a kupodivu se i Gustav solidně opil. Tom stále viděl před sebou scénu vrtících se dvou spoluhráčů u tyče. Nakonec to už nedovedl v sobě dál dusit a začal se smát nahlas. To i Bill se přidal. Přesně věděl, na co jeho dvojče myslí. Jejich řidič si opravdu oddechl, protože jestli bylo něco opravdu děsivého, byla to hádka právě dvojčat. U toho nikdy nikdo nechtěl být. Šlo málem i o život.

Auto tiše zastavilo u hotelu, kde kluci bydleli. Bill s Tomem se ztěžka vypotáceli z auta a zamířili rovnou k výtahu. Nemuseli čekat dlouho. Dívali si hluboko do očí a v myslích obou se zrodil tentýž nápad. Tatáž choutka. Usmáli se na sebe, a kdyby se nemuseli bát nějakých dotěrných fotografů nebo kamer, nejspíše by po sobě skočili ještě tady.

„Ke mně nebo k tobě?“ Usmál se Tom, když vyšli z výtahu.
„To je fuk, hlavně rychle.“ Bill byl tak nedočkavý. Celý večer se skoro nebavili, on měl na Toma zrovna takovou chuť, ale teďka si to rozhodl všechno vynahradit.
„Fajn, tak ke mně, je to blíž.“ Zasmál se vysoký dredař a zatáhl bratra do svého pokoje. Téměř okamžitě cvakl zámek a snad skoro ve stejnou chvíli se ocitl Bill přilepený na dveřích. Divoce proplétali své jazyky a hráli s nimi vášnivou hru. Bojovali o dominanci, ale v tomhle boji nebylo ani vítěze ani poraženého. Pomalými kroky se přesunuli k posteli, kde byl Tom následně shozen. Jeho bratr mu hned přetáhl triko přes hlavu.

„Ještě si myslíš, že tam ta nána, co si jí podepisoval kozy, by byla v posteli lepší než já?“ Vydechlo jeho dvojče přímo u Tomova ucha.

„Nic takového, jsem přeci neřekl.“ Vydechl Tom a přivřel slastně oči.
„Ale myslel sis to.“ Dosedl Bill tvrdě do jeho klína a přinutil tak Toma zavzdychat. Dredař chytil černovláskovy boky a stiskl je. „Kruci, přestaň mě provokovat.“
„Jinak co?“ Pozvedla černovlasá Diva jedno obočí.
„Jinak uvidíš, co s tebou udělám.“ Zavrčel Tom a prudce Billa strhl na postel. Ten jej vyzývavě zacouval do středu a sledoval své dvojče.
„Tak se ukaž, kocoure.“ Ukazovákem jej lákal k sobě, ale to ni nemusel. Tom byl během sekundy u něj a opět proplétali jejich jazyky.

Bill slastně přivíral oči a nezaregistroval ani Tomův ďábelský pohled. Jen se mu zajiskřilo v očích, když slyšel, jak se pouta obmotala kolem Billových zápěstí.

„Hej.“ Zalomcoval mladší z bratrů rukama. „Tohle si přehnal.“ Vydechl a sledoval Toma, jak se nad ním sklání a lehce nadzvedává jeho triko, aby jej políbil na bříšku.
„Mmm kruci, Tome, víc.“ Bill nedočkavě opět zalomcoval pouty a snažil k Tomovým rtům více nadzvednout své tělo, ale marně. Frustrovaně vydechl, tohle se mu nelíbilo. Chtěl si taky se svým bratrem hrát, ale nemohl nic. Prudce ale zavzdychal, když Tom rozstřihl jeho triko. Chtěl nadávat a nejraději by jej přetrhl, ale když se Tom hladově přitiskl k jeho bradavce a druhou mnul mezi prsty, zmohl se jen na zasténání a propnutí svého těla. Potřeboval víc, měl pocit, že exploduje. Tom jej dál líbal a hladil, ale než se nadál, měl zavázané oči.

„Kurva, Tome, ne…“ Zasténal Bill , ale pak už cítil, jak se matrace zhoupla a jeho tělo nikdo neolíbával, ani se ho nedotýkal.

„Hej! Hned se vrať!“ Skoro křičel, ale když cítil, jak jej kolem bradavky něco studí, vyjekl. A to chladno cítil stále níž a níž a on skoro šílel.
„Kurva.“ Vyhrkl a trochu se svíjel pod těmi dokonalými doteky. Tom se musel jen usmívat, v rychlosti svlékl bratrovy kalhoty a rovnou i se spodním prádlem, stejně už to překáželo. Pak svými studenými rty olíbal Billův podbřišek a sjel až do jeho klína.
Billovi se tajil dech. Jeho jediné přání bylo dotknout se Toma… nebo alespoň vědět, co dalšího udělá. Ale to bylo zcela nemožné. Jediné, co dokázalo nejvíce pracovat, byla jeho představivost, napětí a touha. V mysli mu vyvstávaly nejrůznější varianty, které by Tom mohl zamýšlet, a o to víc to Billa vzrušovalo. Trhnul rukama, když ho ve slabinách ovanul Tomův dech. Neuvědomil si, že má ruce stále uvězněné v kovových náramcích, a tak jeho snaha po dotyku je zcela zbytečná. Úzkostlivě zakňoural. Tom ho týral. Líbal ho ve slabinách a u kořene, ale dával si záležet na tom, aby se Billa nedotkl v místech, kde to právě nejvíce potřeboval.

„Tome… no tak.“ Zakňučel černovlásek uvězněný ve víru touhy a trhnul pánví proti Tomovi. Ten se jen usmál a dlaněmi ho přišpendlil zpět k peřině. Pevně ho přidržel, aby Billovi zabránil v dalších pohybech. Bill jen vzdychnul. Byl absolutně v Tomově moci. Což býval prakticky neustále, ale nyní to plně pociťoval a obával se infarktu nebo okamžitého vyvrcholení.

„Víš… mám hroznou chuť tě trápit… tak mě radši o nic nepros, jinak se toho nedočkáš.“ Zasmál se potutelně Tom. Samozřejmě to nemyslel vážně. Sám by neodolal tomu žádoucímu tělu, které se pod ním svíjelo. Ale věděl, že jeho slova s Billem značně zamávají. A taky že ano. Bill jen zalapal po dechu a další prosby udusil v sobě. Cítil se teď plný všeho… emocí, chtíče a slov, a ani jedna z věcí nemohla proniknout napovrch, a o to více se Bill toužil uvolnit.

„Ale jsi tak sexy, že to sám nevydržím.“ Dodal Tom po chvíli, co si užíval pohledu na Billův výraz, a prstem mu jezdil kolem pupíku. Znovu se sklonil a zkusmo olíznul špičku bratrova penisu. Pokojem se ozvalo slastné zasténání, ve kterém byla znatelná úleva, a Billovy rty se zkroutily do spokojeného úsměvu. Dredatý chlapec si chvíli užíval jen laškovné olizování a ochutnávání Billovy vlhkosti, než si ho zasunul do úst a poctivě ho začal zpracovávat. Billovy svaly v těle se napínaly a povolovaly pod vlnami slasti, a on blaženě oddechoval bratrovo jméno a vzrušené žádosti o víc. Jeho teplota rychle stoupala a stoupla ještě víc, když na své kůži ucítil tu Tomovu. Stejně horkou a vlhkou. Tom si našel čas, zbavit se trička a po chvíli uspokojování znovu zajal Billovy rty. Billovi dělalo líbání již značnější problémy. Byl tak vzrušený, že už ani nevěděl, jestli dokáže myslet. Cítil jen, jak se Tom, pro něj záhadným způsobem, zbavuje kalhot, a už jen cítil Tomovo nahé tělo na tom svém. Tomovy rty se znovu začaly zběsile pohybovat po Billově těle. Po každém milimetru při tom dredáčkovy dlaně oddalovaly Billova stehna více a více od sebe, dokud se mezi ně pohodlně nevtísnil.

„Otevři pusu, kocourku.“ Zašeptal Tom a prstem přejel Billovi po rtech. Bill poslušně rozevřel rty a nechal Toma vplout prsty dovnitř. Věděl, co má dělat. Nedělal to poprvé, ale dneska to bylo přeci jen intenzivnější. Poslušně ožužlal Tomovy prsty a hlasitě zasténal, když v jeho těle zmizel jeden z nich. Kdyby záleželo jen na Tomovi, už byl dávno v jeho těle sám, ale miloval hrátky, kterými doháněl Billa k šílenství. Přirážel do jeho těla a postupně přidával prsty. Bill se svíjel a žadonil. Skoro brečel, než se Tom smiloval a prsty z něj vytáhl.

„Zešílím z tebe, ty moje žárlivko.“ Zahuhlal udýchaně a vzrušeně, a postupně začal do Billa pronikat. Oba vydechli. Jejich spojení v jedno bylo už jen třešničkou na dortu jejich každodenního vztahu, ale dneska to byl snad dort samotný.

„Bože, Tome… ještě.“ Kňučel Bill a přirážel proti Tomovi, který mu vzdychal do ucha. Jednou rukou se zapíral a druhou ho hladil po boku. Čas od času se snažil ho políbit, ale bylo to vlastně marné. Srdce jim tloukla jako o závod, dech byl na pokraji zhroucení a jejich těla po sobě klouzala potem. Ani jeden netušil, jak dlouho to vlastně trvalo, než se pokojem ozval výkřik slasti a Bill vybuchl. Euforie mu projela tělem a neměla se k ústupu. O to spíš, když Tom o pár chvil později vyvrcholil do jeho těla a znaveně na něj padl.

Konec Flashbacku

Sestřička

Od rána tu mám tolik papírování, že ani nevím, kde mi hlava stojí. Navíc ještě jsme dostala úkol zavolat do berlínského domu pro seniory a ještě jedné slečně, a vyřídit tak malý výlet pro bratry Kaulitzovy. Musím se usmát. Pamatuju si je ještě jako hvězdy, dokonce jsem je jednu dobu i poslouchala. Teďka je mám tady, dědečky, a stále jsou spolu. Udělám to pro ně ráda, a hned se do toho pustím, nakonec se mi podaří zařídit oboje. Máte se dostavit po obědě ke Gustavově vnučce. Dokonce jsem si rovnou raději vzala i adresu. Kdyby náhodou. Takže po obědě? To bych vás mohla hodit i já, usměju se. Vážně to udělám ráda, stejně nevím, jestli někdo z kluků od nás má volno. Myslím, že budete nadšeni, až vám tuhle novinu oznámím, ale je čas jít za Tomem.

Jdu dlouhou chodbou, většina obyvatel už je na nohách a už pochodují. S úsměvem na rtech všechny pozdravím a zaklepu zlehka na dveře. Ale žádná odezva. Trochu svraštím čelo, v tuhle hodinu už býváš na nohách. Tak pomalu vezmu za kliku a vejdu. Tom ještě leží na posteli, usměju se a dojdu k jeho posteli.

„Ale pane Kaulitzi, co to vidím? Jak to, že už nejste na nohách?“ Oddělávám závěsy, ale nic. Ticho. „Pane Kaulitzi?“ Přejdu rychle k jeho posteli a vezmu jej za rameno. Zamrkám překvapeně. Přijde mi to, nebo jsi vážně docela ztuhlý?
„Pane Kaulitzi!“ Zatřesu s jeho tělem víc, ale nic. Rychle přitisknu prsty k jeho krční tepně, ale nic. Žádný puls. Překvapeně vydechnu.

„Panebože… sestro?“ Vyběhnu z pokoje na lékařák a vezmu vrchní sestru do jeho pokoje. Ta Tomovi také zkusí tep, ale nic. Koukneme se na sebe, a pak smířlivě na něj. Jen mu hraje na rtech spokojený úsměv. Chvíli jen tak koukám, je to… opravdu zvláštní chvíle. Kouknu na sestru. „Myslím, že… půjdu to říct jeho bratrovi… zavoláte lékaře a do pohřebního ústavu?“ Vrchní sestra kývne a já se pomalu rozjedu o dva pokoje dále. Vidím už teď Billa, jak sedí na chodbě na židli. Nikdy jsem takovouhle práci nedělala. Nikdy jsem nikomu neříkala o úmrtí. Jsme z toho nervózní, překvapená a taky smutná.

„Bille, dobré ráno.“ Usměju se trochu a sednu si k němu. Odpoví mi, ale už se ptá po bratrovi a nezapomene utrousit i nějakou vtipnou poznámku. Trochu se pousměju, nějak nevím, jak bych mu to měla oznámit. Trochu se kousnu do rtu, vím, že v tomhle věku je běžné úmrtí, ale…
„Bille, já… víte, váš bratr zemřel. Je mi to moc líto.“ Řeknu tiše a sleduji ho. Do očí se mu tiše hrnou slzy. Jen tiše sklopí hlavu. „Odešel ve spánku. Chcete za ním jít?“ Koukám na něj. Do očí se mu hrnou slzy a já nějak nevím, co dělat. Nemyslím, že obejmutí by postačilo. Jen mu pomalu dám ruku, na tu jeho. „Opravdu je mi to moc líto, Bille.“ Jen tiše přikývne. Nedokážu si představit, co prožívá, tak ráda bych mu nějak pomohla, ale nevím jak. Jestli jít nebo raději zůstat. Snažím se sama zadržet slzy, ale… jde to dost ztěžka.

Bill

Dnešní ráno je tak skvělé, nemůžu se dočkat celého dne. Hlavně Toma, to je jasné, ale taky jsem zvědavý, jak to dopadlo s tím naším výletem. Sedím na chodbě a čekám jako každé ráno, až spolu půjdeme posnídat. Nějak ti to dnes trvá. V duchu hádám, s čím přijdeš tentokrát. Beztak zase ty kolena, a ty jen simuluješ, aby ses mohl vozit. Když si ke mně sedne sestra, je mi jasné, že se něco děje. Její výraz to prozrazuje. Že by nám ten výlet nevyšel? To by byla škoda. Jenže pak promluví a mým tělem projede ostrá bolest. Ostrá čepel smutku a beznaděje se mi zabodne do srdce a já vím, že už tam zůstane. Všechno kolem je rozmazané, jak přes vlhnoucí oči přestávám vidět ostře. Co mám říct? Čekali jsme to oba svým způsobem každým dnem, ale proč teď? Proč tak brzy?

„Já… ano.“ Přikývnu nakonec jen na její otázku, zda chci jít za tebou. Pro mě nejsi mrtvý. Nemůžeš být. Zvednu se a došourám se o dvoje dveře dál. Jde mi to ještě pomaleji než kdy jindy. Pohled na tebe, jak ležíš v posteli, mi snad dá jiskru naděje, že jsi jen líný vstát, ale druhý pohled na vrchní sestru, která mě tu očividně očekává a s přáním upřímné soustrasti opouští pokoj, mi dochází, že to celé je krutá pravda. Že náš čas skončil. Ano náš. Ty jsi umřel a můj čas tak není kompletní. Umírám s tebou. Dojdu k posteli a přitáhnu si k ní židli, na kterou se usadím. Vezmu tě za ruku. Je tak studená. Rozpláču se a tvojí studenou dlaň si tisknu k tváři.

„Co jsi to udělal? Ještě bylo brzy.“ Kouknu ti vyčítavě do tváře, kde se jen setkám s tvým lehkým úsměvem. Má to být pro mě útěcha? Že to přišlo nečekaně a očividně ve spokojenosti? Ne, to není útěcha. Palcem ti po rtech přejedu. „Jsi tak tvrdohlavý… říkal jsem ti, že máš spoustu času, ale ty sis to zase udělal po svém.“ Popotáhnu a probírám se ti prořídlýma vlasama. Tolik to bolí. Nikdo si nedokáže představit jak. Polovina mého života tu leží přede mnou a už nikdy na mě nepromluví. Můj bratr… moje dvojče… moje celoživotní láska. Komu se to v dnešní době podaří? Zůstat s milovanou osobou až do smrti? V tomhle jsme úspěšní, ale měli jsme přeci umřít spolu. Co náš slib? Jsem rád, že sestry respektují naše soukromí a nechávají mě tu samotného s tebou. Co mi teď v tom zbytečku života zůstalo? Vůbec nic. Brečím a zasypávám tě výčitkami i vyznáními. A tvoje tvář se stále jen neměně usmívá. Dokud nepřijdou muži z pohřebního ústavu s lékařem, který konstatuje smrt, a tvoje tvář mi nezmizí pod bílým prostěradlem.

„Teď byste tu neměl být… ještě budete mít možnost se s ním rozloučit.“ Slyším jakoby z dálky něčí mužský hlas a sestra mě pomalu odvádí z pokoje. Ani to nevnímám. Jsem najednou tak prázdný. Nikdo to nemůže pochopit. I kdyby se snažil. Ani sklenice není tak prázdná, jako jsem teď prázdný já. Jako by ve mně nezůstala jediná myšlenka, jediná emoce… nic. Jen smíření, které doprovází slzy. Pocit, který nejde ani popsat. Odvede mě do jídelny k našemu stolu. Nemám chuť jíst. Stále snad čekám, že se ještě naproti mně objevíš. Že se třeba probudím a ty za mnou se smíchem pojedeš v kolečkovém křesle. Že se mi začneš smát za moje padající zuby nebo bryndák kolem krku, a já se na tebe budu mračit a v duchu si budu opakovat, jak dokonalý stále jsi a jak tě pořád šíleně miluju a nemůžu bez tebe být. Ale nic z toho se neděje. Až na ty myšlenky, že tě miluju a nemůžu bez tebe být. Ty jsou tu stále už několik let a nezmizí. Ano, ještě se s tebou rozloučím… v domě smutku. Ale ten největší dům smutku je pro mě právě tahle budova. Právě ten pokoj s číslem 483. Tvůj pokoj. Celé moje tělo i mysl rezignovaly z minuty na minutu. Můj strnulý výraz nedokáže změnit grimasu a hlava je úplně prázdná. Jen ty slzy pořád potichu tečou jedna po druhé.

„Pane Kaulitzi… nic nebudete jíst?“ Otočím se po starostlivém hlase sestry, která mi oznámila tu nejhorší zprávu. Zvednu se od stolu a kostnatými stařeckými prsty jí přejedu po tváři. Koutky mi nepatrně cuknou do úsměvu. Prázdného, ale přesto vyjadřujícího díky za to, že se stará. Natáhne ke mně ruku s plastovým kalíškem, kde je několik prášků. Moje pravidelná dávka.

„Vezměte si léky. Udělá se vám líp.“ Promluví a i v jejím hlase poznávám smutek. Jen zakroutím hlavou a její nabízenou ruku opatrně odsunu.
„Vždyť… vždyť Tom měl vlastně pravdu. Už sem nepatříme. Už jsme tu moc dlouho.“ Vyjdu z jídelny a pomalu se courám ven. Kam? Za tebou. Vyjdu na zahradu a podívám se na vysoký dub. Zhluboka se nadechnu a podívám se do jeho koruny. „Dej mi ještě pár dní vzpomínek, lásko. Pár dní, než si to mládí prožijeme spolu znovu. A tentokrát na věky.“ Vydechnu prosbu určenou tobě a posadím se na lavičku. Jen v tichosti a s myšlenkou na to, že moje cesta za tebou přijde sama brzy a já na ní tady pokorně počkám. Tady na našem místě. Místě vzpomínek a lásky, kterou jsi mi dokazoval každým dnem.

KONEC

autor: Doris & Lauinka

betaread: J. :o)

11 thoughts on “Forever And After My Love 4/4

  1. Musím říct, že takovouhle povídku jsem nikdy nečetla. Opravdu ne. Je to naprosto dokonalé! Já se přiznám, že jakmile začala Tomova vzpomínka, tak jsem už od toho okamžiku brečela, protože mi to přišlo neskutečně moc smutné… Napsaly jste to tak živě, že jsem měla husí kůži na zádech a jenom jsem si přála, aby to tak nebylo, že se třeba mýlím… Ale ono ne…:(
    Je to hodně emotivní a skvěle napsané…:) Opravdu před vámi smekám… 🙂
    Snad napíšete ještě nějakou další povídku, kterou budete psát spolu, akorát bych asi byla radši pro veselejší konec…:) Ještě teď brečím jako želva… 🙁

  2. Tak strašně jsem doufala, že k tomuhle nedojde…
    Tahle povídka byla naprosto jedinečná. Úžasný nápad, navíc dokonale provedený. Přiblížit nám, jak by mohl vypadat život dvojčat v tak pozdním věku, ve kterém se i přesto stále mají rádi a vzpomínají na své krásné a šťastné mládí, je perfektní.
    Navíc je povídka velice realistická, taková ze života a i na kluky to stáří někde tam, v daleké budoucnosti čeká.
    Konec mě dohnal k slzám, přesně jak jsem očekávala a čeho jsem se bála.
    Poslední odstavec je skvost, vlastně je v něm řečeno všechno, všechno podstatné.
    Je to nádherná povídka, na kterou budu ještě dlouho vzpomínat, protože něco tak úžasného, láskyplného a vlídného se nečte každý den…♥♥♥

  3. Rozbrečelo mě to…po delší době se mi stalo, že by mi během povídky začaly téct slzy samovolně po tváři…bylo to tak dokonalé. Nemám ráda, když jedno z dvojčat umře, ale tohle se opravdu povedlo ;))

  4. Já bych všem chtěla poděkovat za komentáře… a překrásná slova. Jsme opravdu velice ráda, že měla povídka takový ohlas a že se vám líbila.. Já s Doris jsme se u téhle povídky bavily a zároveň nám, tedy mě rozhodně stekla i nějaká ta slzička, ale jsme na tohle dílko pyšná! ještě jednou díky všem 🙂

  5. taky moc dekuju za ohlasy. Ano povidka se nam psala vselijak. Vesele i smutne. ale takovy zivot je a vsichni musime pocitat se starim. jsem taky rada ze se to libilo. A Laui dekuji za spolupraci. Btw…priste bude posledni odstavce psat ona :DD ja na to uz nemam nerviky :DD

  6. panebože to je,…nádherná povídka :')) plná emocí a lásky…jako z reálného života…moc vám za ní děkuju!nikdy sem nic podobného při čtení necítila:')) ke konci se slzy nedaly zadržet prostě…nádhera a máte být po právu na co pyšné:3

  7. Úžasná poviedka. Ani nedokážem vyjadriť všetky tie pocity, čo z nej mám. Vážne super 🙂

  8. V prvej časti som sa smiala… Veľmi smiala… a čím som čítala ďalej, tým som sa smiala menej…. A nakoniec mi teda zostali len oči pre plač… To bolo skutočne nádherné, že asi na to budem myslieť ešte pekných pár dní… Nechápem.. Ako povedala Lucka, je to proste špeciálna poviedka 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics