Springtime Beauty 5.

autor: Skebe-Neko

Lilie jsou oranžové

Tom se od muže pomalu odtáhnul a převalil se vedle něj. Bill se podíval na dredáče vedle sebe a lehl si na bok, aby mohl položit dlaň na jeho hrudník. Prstem přejížděl po hladké hrudi a opřel si hlavu o chlapcovo rameno. Konečkem prstu obkroužil bradavku, čímž chlapce rozechvěl. Bill se trochu zasmál a sjel dlaní níž, aby se dotkl chlapcova penisu. Nicméně v okamžiku, kdy Bill přejel prsty po jeho udržovaném ochlupení, propletl s ním Tom prsty a vytáhl mu ruku zpátky k svému hrudníku. Podíval se na muže vedle sebe a jemně ho políbil. Bill přivřel oči a do polibku spokojeně zamručel.

Tom tiskl Billovu útlou ruku, zatímco líně pohyboval rty proti těm jeho. Na místě, na kterém se nyní nacházel, by dokázal zůstat již napořád. Billovy měkké, vlhké rty pro něj byly jako nebe, a horkost, která šla z jeho těla, ho téměř nutila se chvět. Patřili k sobě mnohem více než on a Amalda.

Zničehonic Tom otevřel oči a přestal Billa líbat. Amalda. Odtáhl se od Billova těla a posadil se. Přitiskl si dlaň na ústa a zíral před sebe.
„Do prdele,“ zaúpěl. Bill svraštil obočí.
„Co?“ zeptal se tiše a také se posadil. Posunul se blíže k Tomovi a přitiskl rty na jeho rameno.
„Amalda,“ řekl dredáč rozklepaným hlasem. Černovlasý muž zamrzl na místě.
„Kurva,“ vydechl a od Toma se odtáhl.
„Podvedl jsem svou přítelkyni,“ zamumlal Tom a otočil se, aby se podíval na Billa. Byl naštvaný a doufal, že najde nějakou odpověď v pohledu mužových tmavých očí. Bohužel žádnou ale nenašel, jelikož jeho pohled byl stejně vylekaný jako ten jeho.
„Pomohl jsem ti podvést tvou přítelkyni,“ vydechl Bill a zabořil prsty do svých černých vlasů. „Šukal jsem s někým, kdo je zadaný,“ zakroutil hlavou. Vždycky byl opatrný, aby se nedostal do milostného trojúhelníku. Jeden z jeho dřívějších vztahů skončil tak, že ho partner podvedl a on se sám sobě zapřísáhnul, že nikdy nevkročí do cizího vztahu. Nyní porušil svoje slova, když skončil v posteli se svým letním milencem, přestože chlapec měl přítelkyni.
„Kurva, kurva, kurva,“ vydechl Tom a zabořil obličej do dlaní. „Do prdele!“ Vždycky byl Amaldě věrný, ačkoliv o tom ta dívka jednou nebo dvakrát pochybovala. Za dobu, co spolu chodili, se na nikoho jiného ani nepodíval, ale nyní se nechal unést chtíčem a touhou. To, že cítil, že sex s Billem byl správný, v tom nehrálo žádný rozdíl, protože to správné nebylo především proto, že to jednomu z nich ublíží. Nebylo to jen o sexu, s Billem to vždycky bylo o něčem víc a kvůli tomu to bylo ještě horší.

Tom vstal z postele a začal sbírat své oblečení, většina byla na podlaze v chodbě. Bill si oblékl boxerky a Toma následoval. Opřel se o stěnu a díval se na dredáče, který se oblékal. Pohrával si se svými prsty a skousnul si ret.

„Tome,“ řekl Bill potichu, díval se na své prsty. Tom si natáhl kalhoty a zvedl pohled k Billovi.
„Ano?“ zeptal se a zapnul si opasek.
„Co budeme-“ černovlasý muž si odkašlal a zoufale se na dredáče podíval. „Co to znamenalo? Chceš… chceš se mnou být?“ skousnul si ret a opět sklopil pohled ke svým prstům. Tom bolestně zaúpěl. Oblékl si tričko a nazul si boty. Přešel k Billovi a chytil ho za bradu. Bill se na něj podíval, ale než stihl cokoliv říct, Tom přitiskl rty na jeho a vášnivě ho políbil.
„Jsem s Amaldou,“ zašeptal proti jeho rtům. Nečekal na Billovu odpověď, pouze si vzal svou bundu a z apartmánu odešel.

Bill zalapal po dechu a přitiskl si dlaň na ústa. Opět musel nechat Toma Tomem, a tentokrát to nebylo pouze jeho rozhodnutí. Propukl v pláč a podél stěny sklouznul na studenou podlahu. Omotal si kolem těla své dlouhé paže a nechal slzy stékat po tvářích. Oh, co vše by dal za to, aby Tom odpověděl na jeho otázku jednoduchým ‚ano‘! Vypadalo to ale, že první láska vyhrála nad žhavou letní vášní a Bill neměl proti Amaldě žádnou šanci. Ta dívka ukradla Tomovo šestnáctileté srdce a Bill ho nikdy nemohl získat pro sebe, ať si myslel, co chtěl.


*

Tom dorazil domů zlomený, chvěl se a byl k smrti vyděšený. Nevěděl, co má říct, až uvidí Amaldu. Dívka slyšela, jak Tom za sebou zavřel dveře a hned se za ním vydala do chodby.

„Kde ses, kčertu, poflakoval?!“ vykřikla dívka a založila ruce v bok. Ne, Tom se nechystal jí říct to, co se skutečně stalo v Billově apartmánu. Dívka by to nevzala dobře, hlavně ne v okamžiku, kdy byla tak moc naštvaná. Kromě toho se Tom opravdu bál říct pravdu, protože ani on sám nevěděl, co vlastně chce. S Amaldou byl věky a měli před sebou jasnou budoucnost, ale Bill byl… Bill. Tom na něj sotva dokázal přestat myslet. Bill byl ta nejlepší věc, která se mu během horkého léta stala, a momenty, které s ním prožil, byly nejlepší momenty celého jeho života. Co když se ale všechno rozpadne jako domeček z karet ve chvíli, kdy se rozhodne si s ním začít něco vážnějšího? Co když rutina každodenního života všechno zničí? Každodenní život s Amaldou byl povětšinou snadný. O přežití jejich vztahu se v tomhle ohledu nedalo pochybovat.
„Byl jsi celou tu dobu s Derekem?!“ zeptala se dívka a podupávala chodidlem o podlahu. Tom vydechl a promnul si obličej.
„Jo,“ zamumlal.
„Mohl jsi zvednout telefon!“ vykřikla Amalda a protočila oči. „Dělala jsem si starosti.“
Dredáč zatnul zuby. „Nejsi moje matka!“ vykřikl nazpátek. „Věděla jsi, že se mám sejít s Derekem, takže ti mělo dojít, že jsem ztratil pojem o čase! Nebo ti musím volat každou hodinu jako nějaké zatracené děcko?“
Amalda zhluboka vydechla a schovala si obličej do dlaní. „Promiň,“ vydechla potichu. „Víš, že nemám ráda, když mi nebereš telefon.“
Tom pokýval hlavou. „Jo,“ řekl potichu a odšoural se do ložnice.

Amalda svého přítele následovala a povytáhla obočí, když viděla, jak se posadil na postel.

„To už jdeš spát?“ zeptala se, byla zmatená. Tom pokrčil rameny.
„Jsem unavený,“ odpověděl jednoduše. Amalda povytáhla obočí.
„Ještě není ani devět!“ zvýšila dívka hlas. „Nikdy nechodíš spát takhle brzo. Ani ve všední dny!“
Tom si povzdychl, svlékl si kalhoty a odhodil je na podlahu. „A to je nějakej zákon, že Tomové po celém světě smí jít do postele až poté, co odbije devátá hodina?“ zeptal se a vytáhl obočí. Svlékl si tričko, odhodil ho stejně jako kalhoty a poupravil peřinu, zatímco Amalda oddupala z místnosti. Nebylo to na škodu, jelikož poté, co se Tom uvelebil pod peřinou, si všiml stop po Billových nehtech a zubech, které byly bez sebemenších pochyb ještě stále hodně viditelné.
Tom si zakryl oči a polknul knedlík, který se mu formoval v krku. Cítil se opravdu pod psa. Podvedl svoji dlouholetou přítelkyni, která pro něj měla být tou jedinou. Poté nechal Billa samotného a vrátil se domů za svojí přítelkyní. A nakonec se na tu dívku mezi dveřmi utrhnul za to, že na něj hodiny čekala a dělala si o něj starosti.

*

Bill se posadil na kamarádčinu černou pohovku, mezi oběma dlaněmi držel šálek čaje. Ida byla v kuchyni a připravovala malé pohoštění. Bill se díval do hrníčku, krčil obočí. Minulou noc toho příliš nenaspal. Ida položila na konferenční stolek plný talíř sušenek a pár sendvičů, poté se přidala ke svému kamarádovi.

„Dobře, takže mi řekni, co se děje,“ řekla Ida, vzala si svůj šálek čaje a opřela se. „Promiň, že ti nemůžu nabídnout nic silnějšího než čaj, pokud tedy nechceš Henryho pivo.“
Bill se zasmál a zakroutil hlavou. „Kdy naposledy jsi mě viděla s plechovkou piva?“ zeptal se muž a povytáhl jedno obočí. Ida se zasmála a pokrčila rameny.
„No myslela jsem, že po tom tvém letním chlapečkovi jsi začal pít pivo,“ zasmála se žena a napila se svého horkého čaje. Bill zavrtěl hlavou.
„To je vlastně důvod, proč jsem přišel,“ řekl a začal svůj vlastní čaj míchat lžičkou.
„Protože jsi s ním pil pivo?“ zeptala se Ida, koutky jí cukaly smíchy. Bill zakroutil hlavou a zeširoka se usmál.
„Ha ha, ne. Kvůli němu,“ zamumlal a napil se. „Včera jsme se potkali.“
„Ooh!“ výskla Ida vzrušeně. „Všechno mi řekni! Co se stalo? Dali jste se dohromady?!“
Bill si skousnul ret a smutně se na kamarádku podíval. „Ne,“ odpověděl. „Má přítelkyni.“
Ida zklamaně vydechla a snažila se napřímit, což díky jejímu velkému těhotenskému bříšku nebylo zrovna dvakrát jednoduché.

„Hm, to je smůla,“ zafuněla a postavila svůj hrníček na konferenční stolek. „Znamená to tedy konec?“

Bill si skousnul ret. „Ne tak úplně,“ zamumlal a trochu vystrašeně se podíval na svou kamarádku. „Šukali jsme spolu.“
Ida se otočila na svého kamaráda, vyvalila oči a založila paže na hrudníku. „Před tím, než jsi zjistil, že má přítelkyni… Nebo po?“ zeptala se a povytáhla obočí, ačkoliv si byla docela jistá, že odpověď zná. Bill se zatvářil a sklopil pohled ke svému čaji.
„Po,“ zamumlal. „Hádám, že tě to nepřekvapuje.“
Ida si povzdychla a zavrtěla hlavou. „Dej si sendvič,“ odpověděla a posunula talíř blíže ke svému kamarádovi. Bill se na ni zmateně podíval.
„Neřekneš mi k tomu něco víc?“ zeptal se překvapeně. Ta žena měla téměř pokaždé na všechno nějaký názor a pokaždé ho vyslovila. Ida vydechla a zakroutila hlavou.
„Bille, já tě znám,“ řekla potichu a vzala si z talíře jeden sendvič. „Do toho kluka ses opravdu zamiloval, a když seš zamilovanej, děláš hloupá rozhodnutí.“
Bill už už otevíral pusu, aby jí oponoval, v okamžiku, kdy si uvědomil, že jeho kamarádka má vlastně pravdu, ji ale zavřel. Strávil spoustu času se špatnými muži a také za ně utratil spoustu peněz. Bill vždycky věděl, jak náročné bylo být ve vztahu a opravdu často dělal hloupá rozhodnutí, aniž by přemýšlel o jejich následcích. Například to, co se včera stalo mezi ním a Tomem: absolutně nepřemýšlel o tom, komu ublíží tím, že se spolu vyspí. Nepřemýšlel o tom, že jeden sex ublíží všem třem: jemu, Tomovi i jeho přítelkyni Amaldě.

Bill si ukousl ze svého sendviče, sousto kousal pomalu. Ida se na svého kamaráda soucitně podívala. Billa takhle tichého a zadumaného už viděla a pokaždé to mělo co dočinění s nějakým chlapem.

„Mluvili jste o tom, že jo?“ zeptala se žena vroucně a jemně položila dlaň na Billovo koleno. Černovlasý muž se zatvářil.
„Ne tak úplně,“ zamumlal a krátce se na kamarádku podíval. „Zeptal jsem se ho, jestli chce, abychom se k sobě vrátili, a on řekl, že je s Amaldou. S tou samou holkou, která ho před létem opustila, a on byl z toho naprosto v háji.“
Ida si povzdychla a palcem pohladila Billa po koleně. „Lidé dělají kvůli lásce kraviny,“ zamumlala. „Mrzí mě, že ti ublížil.“
Bill se zamračil a přikývl. „Já jenom-“ odkašlal si a stisknul k sobě víčka. „Myslel jsem si, že by Tom mohl cítit to samé, co já.“
„Já vím,“ vydechla Ida. Nenáviděla, že musela vidět svého kamaráda takhle na dně. Bill vypadal, jako kdyby mu zemřel domácí mazlíček. Pomalu ukusoval ze svého sendviče a zamračeně upíjel čaj. Ida pohladila muže po koleni a zhluboka vydechla. Nevěděla, jaká slova by měla vyslovit, aby muže vedle sebe utěšila, proto se rozhodla, že vedle něj bude pouze tiše sedět a hladit ho po koleni.

Idin přítel Henry dorazil po chvíli ticha domů.

„Zlato! Jsem doma!“ zavolal vesele a skopnul boty. „Kde je moje drahá sexuál- aaah, ahoj, Bille!“
Černovlasý muž se zasmál, když Idin přítel v okamžiku, co ho viděl sedět na pohovce v obýváku, změnil celou svoji původní větu. Ida se zahihňala a z pohovky se zvedla, aby se přivítala se svým přítelem. Přitiskla rty na rty tmavovlasého muže a pohladila ho po širokých ramenech.
„Jak bylo v práci?“ zeptala se a povytáhla obočí.
„Dobře. Typická sobota,“ pronesl muž a pokrčil rameny, než se otočil k Billovi. „Co děláte?“
„Nic moc,“ odpověděl černovlásek a usmál se. Vždycky měl Henryho rád. Ten muž se choval k jeho kamarádce, jak nejlépe mohl. Henry byl vysoký třicetiletý muž, který měl široká ramena a zpevněnou postavu. Patřila mu firma, která se zabývala výrobou obuvi. Byl milý, měl skvělý smysl pro humor a v jeho přítomnosti bylo nemožné přestat se smát. Henry s Idou zatím nebyli manželé a Bill pochyboval o tom, že někdy budou mít svatbu, protože jeho kamarádka byla neuvěřitelně tvrdohlavá a nechtěla se upsat k typickému modelu společnosti o vztahu muže a ženy. Vždycky tvrdila, že nepotřebuje kus papíru k tomu, aby tomu muži dokázala svoji lásku. Bill si myslel, že to je docela pěkné, zároveň byl ale trochu zklamaný z toho, že nikdy nepůjde svojí nejlepší kamarádce za svědka. Nicméně titul kmotra byl Billovi přislíben od okamžiku, kdy Ida oznámila svému okolí, že je těhotná. Muž neměl žádné zkušenosti s dětmi, ale dítě svojí nejlepší kamarádky bude milovat nadevšechno na světě!

„Problém v oddělení lásky?“ zeptal se Henry a povytáhl obočí. Bill se zasmál.

„Jak jsi to uhádl?“ zeptal se a pousmál se. Henry zavrtěl hlavou a našpulil rty.
„Oba dva máte čaj a na stole jsou sušenky a sendviče,“ zasmál se muž. „Kdyby tahle krásná žena nebyla těhotná, pravděpodobně by tu byla i poloprázdná flaška vína.“
„Chceš tím říct, že podstrojuju pouze Billovi?“ zeptala se Ida, založila ruce v bok a vystrčila své velké bříško. Henry se zasmál, pohladil svou přítelkyni po bříšku a políbil ji.
„Jo,“ odpověděl. „Kdybych tě požádal o sendvič, hodila bys po mně kostku másla.“
Ida se zasmála a zakroutila hlavou, věděla, že její přítel říká pravdu.
Bill se široce usmál, jak poslouchal komunikaci mezi svou kamarádkou a jejím přítelem. Nevěděl, jak byl někdo schopný s partnerem vybudovat takový vztah. Žádné drama, žádný řev, pouze láska. Dal by cokoliv za to, aby také mohl mít takový vztah. Pouze s Tomem měl něco podobného vztahu, ve kterém se nehádali a nekřičeli po sobě. Možná to bylo díky tomu, že se nebavili o vážných tématech a všechno, včetně jejich konverzací, bylo jako malá dovolená. Nevěděl, jak bylo možné vybudovat takový druh vztahu, který fungoval i v každodenním životě, ale Ida s Henrym to očividně zvládli.

„Bille, mám pro tebe perfektního chlapa!“ výsknul Henry, když se posadil vedle černovláska. Ida si povzdychla a posadila se vedle Billa z druhé strany.

„Ani se nesnaž Billovi někoho dohazovat. Tvůj vkus je úplně odlišný od Billova!“ žena se zasmála a zavrtěla hlavou.
„No tak, Ido. Co když jsem našel perfektního chlapa pro tvého kamaráda?“ zafuněl Henry a protočil oči. Ida se zasmála.
„V tom případě bych ho ráda viděla!“ řekla Ida pobaveně.
„Nechte to být,“ přerušil je Bill. „Henry, je to od tebe opravdu sladké, ale nemyslím si, že jsem jakkoliv připravený na nový vztah.“
Henry nakrčil nos, ale kývnul na souhlas. „Dobře,“ řekl s malým úsměvem. „Řekni mi, kdybys změnil názor, a dohodnu vám rande.“
Bill se zasmál a poplácal muže po rameni. „Rozhodně,“ zamumlal. Už teď ale věděl, že by v životě nešel na slepé rande, které by mu domluvil Henry. Henry netušil, na co se Bill u chlapů díval a co hledal. Vypadalo to, že si myslí, že pokud jsou dva muži gayové a stejného věku, tak na ničem jiném už nezáleží. Svým způsobem to bylo opravdu sladké, bylo to ale neskutečně naivní. Bill by to Henrymu nikdy neřekl, protože ho nechtěl ranit. Především proto, že myslel na Billův milostný život pokaždé, když potkal nového gaye.

*

V sobotu ráno překvapil Tom svoji snoubenku tím, že jí připravil snídani do postele. Jeho svědomí se neozývalo pouze klepáním, ale dunělo mu v hlavě takovým stylem, že ji měl velkou jako pátrací balon. Netušil, jak mohl být tak moc sprostý vůči svojí přítelkyni, která kromě toho, že ji podvedl, neměla ani tušení o tom, co stálo za jeho malým problémem.

„Oh, mám narozeniny nebo ses jen zbláznil?“ zamumlala dívka šťastně, když jí Tom položil tác se snídaní na klín.

„Ne, je to jen: ‚Promiň, že jsem strávil celej včerejšek se svým kamarádem a choval se k tobě jako kretén,'“ řekl Tom a posadil se vedle svojí dívky. Sklonil se k ní, aby ji jemně políbil na rty a pohladil ji po tváři.
„Tak v tom případě máš mé svolení k tomu, abys večery trávil se svými přáteli a choval se ke mně jako kretén, pokud to znamená, že se mi následující den omluvíš takovouhle formou!“ zavtipkovala Amalda a zasmála se. Tom se donutil k tomu, aby se na ni zazubil a pohladil ji po blonďatých vlasech. Díval se do zelených očí své snoubenky, prohlížel si její krásné rysy a snažil se vůči ní cítit stejnou míru lásky jako dřív, ale momentálně bylo jeho srdce plné viny. Chlapec zakroutil hlavou, usmál se na Amaldu a druhou paží ji obejmul.
„Dneska budeme dělat cokoliv, co chceš,“ vydechl dredáč proti dívčinu spánku, na který přitiskl své rty. Dívka se v chlapcově náruči zavrtěla a široce se na něj usmála.
„Cokoliv, co chci?“ zeptala se nadějně.
„Jo,“ odpověděl dredáč s úsměvem. Amalda zamyšleně zamručela a začala jíst připravenou snídani, aby udělala Tomovi radost. Tom pohladil dívku po rameni a díval se na prstýnek, který zdobil její levý prsteníček. Prstýnek, který dívce koupil, byl tak nádherný. Tom neměl dostatek peněz na to, aby koupil prstýnek i sám sobě, a tak se s Amaldou dohodli, že on dostane svůj prstýnek až u oltáře.

Tom po zbytek dne svou přítelkyni rozmazloval. Večer ji pozval na večeři a dal jí pugét růží. Amalda si poletovala na růžovém obláčku a ani si nemohla přát, aby byl den ještě lepší. Dívka netušila, jaký pravý důvod stál za Tomovým romantickým chováním. Myslela si, že se pouze omlouval za své špatné chování vůči ní v poslední době, rozhodně ani nepomýšlela na to, že by ji její přítel podvedl. Tom jí vždycky byl věrný. Blondýnka ho samozřejmě jednou nebo dvakrát osočila z nevěry (možná víckrát), když byl venku a bláznil po barech, nicméně se poučila z minulých zkušeností a věděla, že by jí Tom něco takového nikdy neudělal.

Na druhou stranu dredáč se snažil vytěsnit Billa z hlavy tím, že si vyrazil s Amaldou. Amalda byla jeho první láska. S tou dívkou přišel o své panictví. Amalda byla kromě rodiny první osobou, které řekl ta dvě slova, a pokaždé při něm stála v dobrém i špatném. Samozřejmě kromě léta, během kterého se seznámil s Billem. Bill… Ten černovlasý, bledý, hříšně nádherný muž, který během minulého léta nenápadně ukradl kus chlapcova srdce. Muž, jehož smích byl nejlepším lékem na jakýkoliv smutek, a jeho krásné hnědé oči, v jejichž hloubce se Tom utápěl. Tom se podíval na dívku vedle sebe a nakrčil obočí. Nevěděl, co dělat. Neexistovala žádná možnost, že by mohl mít oba dva, takže si bude muset vybrat. Zhluboka vydechl, zavřel oči a přitiskl rty do dívčiných zlatých kadeří. Nasál Amaldinu vůni a sám sobě tvrdil, že tohle stačí. Akorát bude muset toho černovlasého muže nadobro vytěsnit ze své mysli. Už to jednou udělal, tak proč by to nemělo jít i teď? Když se Amalda vrátila zpátky na scénu, tak ho vytlačil do zadní části mysli a může to udělat i teď. Akorát se musí soustředit na svou a Amaldinu jasnou budoucnost. Přeci to nemůže být tak těžké, ne?

autor: Skebe-Neko

překlad: Catherine
betaread: J. :o)

4 thoughts on “Springtime Beauty 5.

  1. Ah…Tomovi by som nafackovala!!! Hlupak!! Hlupak!!! A este raz hlupak!!! Je ocividne ze sa velmi obava zmeny. Ze ak si pusti Billa do svojho zivota (lebo v srdci uz svoje miesto ma) tak sa boji sklamania. Ze nieco nebude ist dobre. A bude to velmi lutovat. Moja rada znie aby sa nebal. Aby to skusil. 🙂 lahko sa to povie. Tazko urobi. Ale dobrym nakopnutim by bolo keby stretol Billa s jeho rande, na ktore aj tak povie ano. Amalda sa nesprava ako vzorna priatelka. Skor ako hnusna stihacka

  2. Na jednej strane Toma chapem. Uz raz na Billa dokazal zabudnut, nema s nim ziadne "bezne" skusenosti… Na Amaldu je zvyknuty. Na jej spravanie, jej reakcie, jej sposob vedenia donacnosti a tak dalej… S Billom by to bolo vsetko nove a mozno nie take jednoduche. Ale ta vasen, ktora medzi nimi je… Rozhodne sa musia opat stretnut. Dakujem za cast.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics