A Beautiful Disaster 1.

autor: xblindmag

Nový překlad tentokrát na přání, ze čtyř možností, které jsem nabídla, si holky Iwuanka, Karin a Jasalia vybraly právě tuhle, tak doufám, že se vám, holky, povídka bude líbit 🙂 Je to taková lehčí oddechovka, ale nějaké menší drama se tam objeví, takže nuda to nebude 🙂 Povídka má 16 kapitol, byla napsána v roce 2009-10 a přeložená byla už do čtyř jazyků. Užijte si čtení a byla bych ráda, kdybyste přece jen napsali alespoň slovíčko či dva do komentářů.

Díky, Zuzu 🙂
T. K. – Tom ´Tomi´ Kaulitz

„Tomi, Tomi, Tomi…“ mumlal si černovlasý mladík pro sebe, zatímco skenoval sekci panenek v hračkářství. Našel všechno od Barbie až po akční figurky, ale žádnou ´Tomi´ panenku, která se měla zrovna dnes objevit v obchodech. Jeho přítelkyně Jessica dokonce říkala, že možná bude vyprodaná, protože je tak moc populární, ale on nemohl najít ani prázdný stojan, ve kterém by ta panenka měla být. Nakonec to vzdal a rozhodl se prostě zeptat jedné z prodavaček.

„Prosím vás,“ Bill přistoupil k mladé pokladní. „Máte tady ´Tomi´ panenky?“

„Tomi?“ Zopakovala pokladní. „Myslíte ty T. K. panenky?“
Bill zmateně zamrkal.
„Tom Kaulitz? Ta nová panenka, která zrovna dnes šla do prodeje?“
Kaulitz. Bill si pamatoval, že se o tom jméně Jessica zmínila. „Ehm, jo, myslím, že to je ona.“
Pokladní se zazubila a obrátila se směrem k přední části obchodu. „Máte štěstí, ještě nemáme vyprodáno. ´Tomi´ je přímo tam vepředu.“
Bill ženě poděkoval a zamířil k místu, na které ukazovala. Přímo u vstupu do obchodu byl obrovský černý stojan, ´T. K.´ stálo na vrchní části kartonové tabule, a ´Tom Kaulitz´ bylo vytištěno menším písmem pod iniciály. Jak Bill mohl přehlédnout tak propracovaný stojan, když poprvé vstoupil, to neměl ani tušení.

Stojan byl napůl prázdný a Bill si přidřepl, aby vybral jednu z krabic v nižších policích. Zíral na tu podivnou plastovou panenku, prohlížel si dredy, široké oblečení a piercing v koutku ušklíbajících se úst. Poté krabici v ruce obrátil a přečetl si, že má v příslušenství dokonce i repliku Gibsonky a na výměnu tři různé čepice. Bill krabici znovu otočil, vzal na vědomí upozornění ´Já mluvím!´ a prostrčil prst malým otvorem blízko panenčiny ruky, kde zmáčkl tlačítko.

Hej krásko, chceš se pobavit?“ Pronesla panenka a zakončila to malým uchechtnutím.
Bill vyprskl. Jak se mohlo někomu líbit něco tak kýčovitého? No, jeho přítelkyni zjevně ano, a tak Bill šel a za tu podivnou panenku zaplatil.

Bill si vesele pobrukoval s rádiem, zatímco řídil směrem k Jessice. Do jejích narozenin zbýval stále ještě týden, ale on se rozhodl, že jí dá tu panenku dříve. Byla do té dredaté panenky blázen už od chvíle, kdy animovaný seriál, ze kterého původně pocházela, oznámil její nadcházející prodej. Bill se nemohl dočkat její reakce, až tu novou panenku uvidí.

Když černovlasý mladík zaparkoval před známým domem, vytáhl krabici z igelitové tašky a opatrně ji vložil do oranžové dárkové tašky, kterou koupil. Důkladně kolem naaranžoval hedvábný papír, aby krabici ukryl. Jakmile byl spokojený, vystoupil ze svého starého, otlučeného auta a nadšeně doběhl ke vstupním dveřím. Tašku si schoval za záda a zazvonil.
Nepřišla žádná odpověď. Bill si na telefonu zkontroloval čas. Okay, tak dorazil docela brzo, jelikož Jessica měla trénink roztleskávaček. Ale nejspíš bude každou minutou doma, a až přijede, Bill a její narozeninový dárek na ni budou čekat.

Uběhlo asi pět minut, než přijelo neznámé auto. Uvnitř byla Jessica spolu s nějakým klukem, kterého Bill potkával ve škole, ale neznal jej nijak osobně. Billa to nijak neobtěžovalo; věděl, že se Jessica vždy náhodně svezla s někým z přátel, protože oba její rodiče dlouho pracovali a ona ještě neměla řidičský průkaz. Bill trpělivě čekal, zatímco Jessica mluvila s tím klukem, nejspíš mu děkovala a tak podobně. Bill nebyl nijak znepokojen, dokud nemusel sledovat, jak se jeho přítelkyně naklonila a druhého mladíka políbila.

Polibky byly okay, nebo ne? Přátelé se při loučení líbali na tvář v jednom kuse. Jo, jistě, až na to, že Jessica toho kluka nelíbala na tvář, líbala jej na ústa, s pootevřenými rty a tak.

Oh.
Bill ztuhnul. Cítil se ublíženě, naštvaně, zmateně, a taky jako naprostý idiot. Přišel o všechna slova, když Jessica konečně vystoupila a poté si černovlasého mladíka všimla.

„Bille!“ Její oči byly rozšířené, a tváře zrůžovělé rozpaky. „Já, ehm… Kdy jsi sem dorazil?“ Zeptala se beznadějně.
„Dost brzo na to, abych sledoval svou přítelkyni, jak se muchluje s nějakým jiným klukem,“ odpověděl Bill ledově.
„Bille, prosím, můžu to vysvětlit…“
„Tak vysvětluj.“ Bill si překřížil paže na hrudi. „Takže, jak dlouho už to trvá? Očividně už to musí být nějakou dobu, když jste k sobě tak přítulní. Anebo jsi teď jen děvka, která si vybírá náhodné kluky?“
Jessica se přikrčila, nervózně se kousala do rtu. „Bille, prosím…“
Bill nadzvedl obočí a čekal, že bude pokračovat a začne se bránit. Nic dalšího však neřekla, pouze zahanbeně odvrátila pohled. Bill zavrtěl hlavou a vydal se zpátky ke svému autu.
„Měj hezký život,“ vyplivl, než naskočil do auta a nastartoval. Zapomněl, že v ruce stále drží její brzký narozeninový dárek, ale nechystal se nyní ztrácet čas tím, že by jí ho dával. Odhodil ho na vedlejší sedadlo a odjel, ani jednou se přitom neohlédl na brunetku, která za ním hleděla.

***

„Taková coura!“ Blonďák vypadal zděšeně, když se na Billově posteli napřímil, a byl to ten nejlegračnější výraz, který kdy Bill na svém nejlepším příteli viděl. „Bože! Nemůžu tomu uvěřit! Vy dva jste spolu chodili snad dva roky, nebo ne?“

„Dva a půl.“ Bill protočil oči, nenáviděl, že se vůbec obtěžoval kamaráda opravovat. Vzdychl a frustrovaně práskl hlavou do stolu. „Do prdele, cítím se jako naprostý idiot…“
Bill ucítil dlaň, která jej poplácala po rameni, a vzhlédl, aby spatřil svého kamaráda, jak se na něj sladce usmíval. „Neboj se, drahoušku, tam někde venku je pro tebe někdo daleko lepší.“
Bill si odfrkl a odstrčil jeho ruku pryč. „Přestaň se snažit ze mě udělat gaye, Andy.“
„Ach, ale ty už jsi gay, můj Billíku!“ Blonďák vyjekl, skočil na postel a znovu si udělal pohodlí. „Alespoň částečně. Neříkal jsi, že jsi bi?“
„Víš, tohle není ta nejvíc utěšující konverzace po tom, co jsem se právě rozešel se svou holkou…“
„Právě naopak, je to perfektní konverzace! Protože teď víš, že holky jsou podvádějící mrchy, zatímco kluci jsou…“ Andreas šťastně vzdychl. „Mňam. Kluci jsou mňam.“

Bill pozvedl obočí, ale nedokázal zastavit pobavený úsměv, který ovládl jeho rysy. Potřásl hlavou, položil si nohy na stůl a zapřel se o židli.

„Tak co to pro ni máš?“
Bill se otočil nazpět, aby se na svého kamaráda podíval. „Co?“
Andreas váhavě ukázal na zářivě oranžovou tašku na podlaze vedle stolu. „Není to na její narozeniny, co má příští týden?“
Bill protočil oči a sundal nohu ze stolu, aby tašku hrubě odkopl. Krabice uvnitř vyklouzla ven. Andreas se naklonil přes okraj postele a snažil se získat na dárek lepší pohled. Náhle hlasitě zalapal po dechu.
„To ani náhodou!! Tys jí koupil Toma?!“ Slezl z postele a popadl krabici do rukou.
Bill pokrčil rameny. „Jo, ale teď to prostě vrátím a…“ Odmlčel se, když si všiml, že Andreas už krabici roztrhl a momentálně pracoval na uvolnění panenky z úvazů. „Oookay, nebo si ho můžeš nechat ty.“
„Opravdu?!“ Andreasovi se rozsvítily oči. „Ale neměl bych, už jsem si jednoho objednal. Měl by mi dneska přijít poštou,“ řekl se zazubením.
„Tak proč jsi, k čertu, otevřel tohohle?!“
Andreas přehnaně našpulil rty. „Chtěl jsem si s ním pohrát. Jen se na toho malého sexouše podívej!“ Podal nyní volnou panenku Billovi k prohlédnutí. Bill se zamračil a odplácnul panenku z blonďákových rukou.

„Tomi!“ Vykřikl Andreas zděšeně, rychle ho zvedl z podlahy a opatrně ho hladil po dredech. „To je v pořádku, Bill to tak nemyslel…“

„Bože, kolik ti je, tři? Je to jen zasraná panenka!“
„Není to jen panenka! Je to Tomi. T.K.! Tom Kaulitz! Smiř se s tím, Bille!“
Bill protočil oči. „Raději si vezmi tu divnou malou věc domů, když už to teď nemůžu vrátit.“
„Už jsem ti říkal, jedna mi přijde poštou.“
„Tak budeš mít další. Můžou být dvojčata a společně dobýt svět nebo tak něco.“
„Ale můj Tomi bude žárlit, když si s sebou přinesu domů dalšího.“
„Znovu se tě ptám, kolik že ti je?“
Andreas se zamračil, nastavil panenku do sedící polohy s mini kytarou na klíně. „Prostě se o něj postarej, okay? Budu moc naštvaný, pokud se vrátím a najdu ho bez hlavy nebo tak něco.“
„A proč přesně bych se o něj měl starat?“ Bill pozvedl obočí.
„Protože tě má rád!“ Andreas se zazubil a zmáčkl tlačítko na Tomově ruce.
Hej krásko, chceš se pobavit?“ Opět ta známá kýčovitá fráze a uchechtnutí. Andreas nadšeně vypískl.
„Vidíš? Má tě rád.“ Položil dredatou panenku do Billových rukou, než se postavil na nohy. „Už musím jít. Máma chce, abych koupil k večeři lasagne. Nezabij Toma, nebo přísahám, že já zabiju tebe!“ Dokončil temně. Bill se otřásl. Znal Andrease už dost dlouho na to, aby věděl, že dostat se na jeho špatnou stranu by neskončilo hezky.

Andreasův výraz se v mžiku změnil, znovu měl na tváři přihlouplý úšklebek. „Uvidíme se zítra! Miluju tě!“ Roztomile zamával, než opustil Billův pokoj, a když práskly hlavní dveře, Bill věděl, že jeho nejlepší přítel je pryč. Bill si povzdechl a prohlížel si panenku ve svém klíně. Stiskl tlačítko na ruce.

„Hej krásko, chceš se pobavit?“
Bill se zamračil a stiskl tlačítko znovu.
„Hej krásko, chceš se pobavit? Hej krásko, chceš se pobavit? Hej krásko, chceš se pobavit? Hej krásko, chceš se pobavit?“
Bill si odfrkl a zavrtěl hlavou. Vybíjel si svůj vztek na panence. No, to nejhorší, co nakonec udělá, bude, že tu věc umlčí, protože Andreas by si nejspíš všiml, kdyby jí zkřivil i jen jediný vlásek.
„Hej krásko, chceš se pobavit?“
„No jasně, Tomi! Protože pak bude moje pitomá ex žárlit, když už jsi ten zatracený Tom Kaulitz, nejvíce sexy fiktivní zvíře ze všech, který si najednou vybral mě, takového troubu! Jo! Rozhodně se pojďme pobavit!“ Bill se zamračil, věděl, že z toho rozchodu začíná definitivně bláznit. „Jo. Kéž by se to stalo…“ Protočil oči.
Položil panenku na stůl a rozhodl se jít si zdřímnout. Po tom všem, co se dnes stalo, byl až příliš vyčerpaný.

***

Bill pochvalně zabroukal, když ucítil rty přitisknuté na své vlastní. Samozřejmě, že by jej Jessica nikdy nepodvedla, taková hloupá myšlenka. Byla tady, probouzela jej polibkem, a… piercingem ve rtu… Počkat, od kdy má Jessica piercing ve rtu?

Bill pomalu otevřel oči, pokoušel se zaostřit svůj pohled a probrat se z polospánku. Rozhodně to nebyla Jessica, kdo se nad ním nakláněl a líbal jej.
„Whoa!!“ Bill vyjekl, okamžitě se skulil z postele a pryč od cizince, který jej líbal. Oči měl rozšířené strachy, zatímco couval před osobou na své posteli. „K-kdo jsi?! Co chceš?!“
„Ach, jsi vzhůru.“ Cizinec se příjemně usmál. „Jsi opravdu k sežrání, když spíš, víš to?“
Bill klouzal podél zdi, jak se snažil zůstat dál od cizince, který se k němu přibližoval. „P-p-prosím, jsem jen student, takže nemám žádné peníze. Moje peněženka je přímo tam na stole a můžeš si vzít to málo, co tam mám, ale prosím, neubližuj mi…“
„Ublížit ti? Nikdy bych neublížil někomu tak krásnému, jako jsi ty.“ Cizinec se uchechtl. „Navíc mě vlastníš, což mi dává ještě větší důvod ti neublížit. Nikdy bych neublížil někomu, kdo si mezi všemi ostatními vybral právě mě.“

autor: xblindmag

překlad: Zuzu
betaread: J. :o)

original

5 thoughts on “A Beautiful Disaster 1.

  1. Jessica je  hlúpa,  že podviedla  chlapca ako je  Bill. Som zvedavá  na pokračovanie.
    Ďakujem za preklad

  2. Odpadla som. Uplne!!! To vyzera fantasticky!!! Najprv som si myslela ze Tom bude pamenka v tom zmysle ze od Billa bude omnoho mladsi. Ale toto je este viac super!!! Cize nejaka magia a tajomno z Billovej babiky urobila skutocnu bytost!!! Tu najrozkosnejsiu bytost na svete najkrajsiu, s najkrajsim usmevom, perami, ocami, nosom, roztackym pohladom. Dokonalym telom *kvapla mi slina na tricko* s dredami. Ach….som hotova. Hahaha. To nevadi ze Bill sa rozisiel s frajerkou. A Andreas mu len dobre radi. Chlapci su mnam. Velke mnam. Hlavne take panenky ako Tom. Boze…uz sa neviem dockat na pokracovanie. To je ako mat super skvelu knizku a cakat stale na novu kapitolu. Dakujem Zuzu.

  3. Tak hneď úvodná kapitola ma rozosmiala,keď sa Billovi tak rýchlo splnilo želanie a Toma má doma…Andreas má zrejme pravdu že po Jessice ho čaká niečo lepšie a ja sa na to lepšie veľmi  teším …. veľká vďaka zuzu za preklad…

  4. Keď som zbadala ten nadpis, normálne som sa vydesila. Len toj som čítala nie veľmi vydarenú poviedku s rovnakým názvom o mužskom tehotenstve a fakt som sa zľakla, že to je to isté ešte raz, alebo možno pokračovanie – lebo to vraj pokračuje. Našťastie sa tak nestalo a toto je niečo celkom iné. Ale popravde, prekvapená som aj tak. Myslela som si, že tá bábika bude väčšia, niečo ako "bábika pre dospelých". Aj niečo také sme tu už mali. No, ale nie je. A tak mi ostáva len čakať, čo sa z toho nakoniec vykľuje. Uvidíme… Ďakujem za časť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics