The Last Dance Step For Your Heart 6.

autor: Lenna W.K.T & S
Dneska už podruhé se zarazím. Možná po třetí. Nejdřív ráno, když mi řekl Baby-Bille, pak ve škole, když mi vzal tašku a projevil se tím, že to dělá rád. A teď… jenže teď jsem mnohem konsternovanější. On si povídá s Ferdinandem o mně. O mém zadku. Nechápu, co se se mnou děje, ale cítím se zvláštně. Tak… příjemně na hrudi. Nechtěl bych teď vidět svůj výraz. Určitě je líbezný a rozněžnělý. A to já jsem. Kdy se komu poštěstí, aby autistické dítě o vás řeklo tohle? I když je atypický, ale stejně.

Zakřenil jsem se sám pro sebe, a zároveň ve mně hrklo. Proč chlapec jako Tom pozoruje můj zadek? Byť autista, je to dospívající muž. Hrkne ve mně ještě víc. Všechny ty jeho narážky na mě, na holky a můj zadek. Zavrtím hlavou, to je blbost. Neuvědomuje si to. Je možný, aby byl autista gay? Musím se doma podívat do knížek.

Tom náhle vstane a přejde až ke mně. Přijede autobus a on odpočítává kroky až dovnitř. Posadím se vedle něho. Průser je, že mi nic neřekne. Neřekne, kdo se mu líbí, neřekne, co má rád, co si představuje. Svěsím ramena. Tomy, ty něco skrýváš, viď.

No pecka, už mluvím sám se sebou. Hezký.

„Zítra si vezmu foťák a vyfotíme se spolu, můj tatínek je moc zvědavý, jak vypadáš. I s Ferdinandem se vyfotíme, jo?“
„Tatínek je zvědavý, jak vypadáš.“


Je možné, že mé věty opakuje pro Ferdinanda? Pochybuju… achjo. Když v knížkách a na škole se toho nabifluješ tolik, ale každý člověk je úplně jiný a prostě se v tom trochu ztrácím. Nebo se podceňuju, nevím… Budu se chovat tak, jak uznám za vhodné.

„Mám tátu…“

„Já vím,“ odpovím mu. Vytáhnu si z kabelky zase gumídky. Jsem holt nervózní.
„Já vím.“

Zkusím nabídnout medvídky. Schválně.

„Tom nikdy, když jede na dance, nejí bonbóny,“ řekne strojně a vytáhne si jako vždy svou kámošku MP3ku. Ok, Bille, cpi se, ať je z tebe koule sádla.

***

„Tady to je?“

„Yeah Baby-Bille. Bude se ti to tam líbit,“ jsem rád, že už na mě přestal koukat jako na problém, ale víc jako na kámoše. Otevřu mu dveře od velké budovy. Vypadá to jako stará továrna. Ale jen zvenčí, vevnitř je pár chodeb a velký taneční sál. Luxusně vybavený.
„Ty brďo, pěkný.“
„Pěkný,“ zopakuje a zašklebí se.
„Jdi se převléct, Tomy, jo?“
„Jasně Baby-Bille,“ usměju se. Je to autista – cvok.

Jdu dovnitř, sednout si na lavičku. Na parketě před velkou zrcadlovou stěnou stojí pár lidi a zkouší si taneční kroky. Mezi nimi i pár černochů. Místnost je béžová, taková krémová, jako by udělaná podle Tomových představ.

„Heeej, máme tu novou tanečnici,“ ozve se vysoký černoch a jde směrem ke mně. Asi ten, co jim vymýšlí choreografie a pak je učí. Vstanu a jdu k němu.
„Ahoj, já tu nejsem na tanec,“ usměju se.
„Aha, jdeš se koukat?“
„Ne, no vlastně trochu. Jsem pečovatel Toma, Bill. Těší mě,“ raději mu ruku nepodávám, čekám pěstí. Nic. Stiskne mi ruku a horlivě s ní třepe.
„Omlouvám se, nevěděl jsem…“
„To je v pořádku, hodně lidí si mě plete,“ zasměju se.
„Jsem Tay. Něco jako jejich trenér. Kdyby sis chtěl zatancovat s náma, klidně můžeš. Myslím, že Tom by byl rád. Vždycky se usmíval, když tu s námi tancovala jeho máma,“ usmál se. Měl zářivě bílé zuby. Nevypadal nijak špinavě jako někteří černoši. Ba dokonce byl i přitažlivý.
„Babyyyy…“ uslyším Toma a zasměju se. Rozesmívá mě to.

Trochu klopýtnu. Vždycky, když se začnu smát, tak se předkláním a přešlapuju stylem ‚Přepadneš, Bille‘. To ta moje palice jak palma.

„Baby-Bill bude tancovat?“ přijde Tom a stoupne si rozkročeně vedle Taye. Začne se kolébat ze strany na stranu v bocích. Jsem strašně zvědavý, jaký má v sobě pohyb. Jestli je strojený jako prkno nebo mu to jde přirozeně. Od srdce. Zatím, když ho tak pozoruju… houpe boky ladně. A to tmavé tílko na jeho těle… kurva, on má svaly! Ne, Bille, přestaň na něj čumět. Je ti šestadvacet a jemu sedmnáct. A navíc není zdravý, což by ti bylo jedno, ale nedělej si naděje. Autisti si těžko najdou partnera.

„Baby-Bill?“ otočí hlavu Tay k Tomovi. Tom zakroutí nohou.

„Baby-Bill.“

Opovaž se mu říct, že mi říkáš Baby-malá-prdelko! Neříkej to, Tome, prosím! Prosím ho pohledem, je mi to ale na nic, Tom se samozřejmě dívá jinam.

„Bill má malý zadek. Snoop by mu říkal Baby-malá-prdelka.“

Tay se začne strašně smát.
„Ty jsi kanec,“ zasměje se. Koukne se na mě.
„Je to nejlepší kluk, jakýho znám, jestli mu něco provedeš, Baby, udělám z tebe fašírku, jasný?“ směje se dál. Pak mě plácne přes zadek, vyjeknu a celý se našponuju.
„Máš pravdu, má malinkej zadeček. Tak pojďte, jdeme tancovat!“ zatleská Tay a všichni jdou na parket. Sednu si na lavičku podél stěny a nepouštím Toma z očí. Začnou se rozcvičovat, protahovat v tanečním rytmu. Tay pustil nějakou písničku, asi od Snoopa, podle toho hlasu. Asi se Tomovi musí hodně přizpůsobovat.

Zamrkám, když vidím Toma v pohybu. Žádná chůze na špičkách, trhané pohyby. Plně se soustředí na tanec a dívá se na sebe do zrcadla, aby věděl, jak to vypadá.

Zalapám po dechu. Vypadá jako absolutně zdravý člověk, vnímá jen hudbu.
„Fajn, zkusíme si rybičku!“ zahuláká Tay a všichni včetně Toma se postaví na ruce a pak se svezou na zem a udělají takovou zvláštní vlnu. Padne mi čelist a srdce se mi prudce rozbuší. Je dokonalý.

Já bych to nenazval rybičkou, ale vlnou… vždyť je to úplně jedno. Jsem naprosto vedle. Představoval jsem si ve své fantazii cokoliv, ale nikdy by mě nenapadlo to, co mi je právě ctí pozorovat. Čeho můžu být svědkem. Užasle pootevřené rty a pokleslá brada. Přesně tak se dívám na Toma.

„Au,“ ozve se přes hudbu. Tom hned vstane a po kolenou dojede k jedné dívce.

„Jsi v pohodě?“ vezme ji za ruku, za kterou se drží. Promne jí to, ale do očí jí nekouká. Vůbec, věnuje se ruce.
„Jen jsem si skřípla nerva,“ usměje se. Ona se na něj směje… Žárlím? Tom si ale sedne zpět na svoje místo a začne si protahovat nohy jako Tay s ostatními. Nepoznávám ho. To je snad zázrak!
Tay se postaví a vypne hudbu. To už je i Tom na nohách a kouká.
„Teď si sjedeme dvakrát obě sestavy, pak budeme pokračovat na třetí, jasný. Chci vás vidět!“ oznámí všem nahlas a čeká, až se všichni postaví na svá místa. Odpočítá a pak zapne hudbu. Už vím, proč je Tom jako první. Jeho pohyby jsou přirozené, suveréni. Pohybuje se nádherně. S lehkostí.

Vypadá to, že je hlavní člen taneční skupiny. Možná se mýlím, ale Tom stojí úplně vepředu a ostatní jsou za ním jako křoví. Chvilku tancují společně. Potom si Tom lehne na zem a začne se točit na hlavě.

Woow. Zírám. Já… to… nechápu. Proboha, co mi ještě ukáže, co v něm je?

Hned jsem zjistil, co v něm je. Tričko se mu sroluje skoro až k ramenům. Odhalí se mi tak jeho bříško a hruď. V sedmnácti má naprosto dokonalou, svalnatou postavu. Přivřu oči. Na tohle nemůžu koukat. Vždycky jsem si myslel, jak má Andy dobrou postavu, ale jak vidím Toma. Andy je proti němu tintítko. Tom se postaví na jednu ruku a najednou je na nohách. Nestíhám ho, vůbec ho nestíhám. Trhaně vydechnu, a když udělá finální pózu, neudržím se a začnu tleskat. Chci to vidět znovu!

Stojím na nohou a nezapomínám se hlasitě projevovat. Jsem ohromený! Tom je úžasný, dokonalý! Těkám očima z něj na trenéra a prostě… aaw! Nadšení ve mně koluje. Cítím vibrace ve slabinách a kolem žaludku.

„Tomi, jsem na tebe pyšný!“ vykřiknu. Poskočím a zase zatleskám. Začnu radostně poskakovat víc. Jako králíček.

„Baby-Bill má radost.“
„Yeah, to si piš,“ plácne ho Tay. Mně pořád šibe a raduju se.
„To si piš,“ zopakuje Tom. Ooh, jak to zní egoisticky. Zbožňuju egoisty. Škoda, že Tom není opravdu. Tak moc by mu to slušelo. Jsem z něj úplně mimo.

„Baby-Bill teď zvedne svojí malinkatou prdelku, tady ti půjčím tepláky, tyhle boty si klidně nech a naučím tě kousek sestavy.“

„A-ale já jsem hrozný dřevo,“ zakoktám na Taye.
„To je mi úplně jedno. Mám v sestavě takovou část, kde potřebuju někoho, kdo se mi kolem Toma bude plazit. Víš, co myslím, takový ty sexy pózičky. A musím říct, že tvůj zadek je naprosto dokonalej a skvěle se mi k tomu hodíš. Navíc…“ Tay se ztiší. „Navíc, vypadáš jako holka a Tom na sebe nikoho moc sahat nenechá, aspoň teda takhle ne. Uděláš to pro nás, potřebujeme to na soutěž,“ říká mi kvapně. Jsem totálně šokovaný.
„Tay, ale… Já…“ koktám.
„Fajn. Super. Díky, Baby,“ zase mě plácne po zadku.
„Fajn, ale nebudeš mi sahat na zadek,“ zavrčím. Stačí, že mi ho Andy v noci málem rozmašíroval.
Rychle se převlíknu do tepláků.
„Vy si trénujte třetí sestavu, hlavně vás chci slyšet počítat nebo si pusťte hudbu. Tome, pojď sem,“ zavolá si ho a Tom k nám doběhne. Ohrnul si rukávy u trička, takže je má srolované na ramenou. Ne, to ne. Oh, ty jeho svaly.
„Fajn. Nedělá ti problém, aby se tě Bill dotýkal?“
„Ne, Baby-Bill má příjemné nehty a škrábe mě na zádech, když mě budí. A má malej zadek,“ zrudnu až na krku.

Nepoznávám ho. Absolutně vůbec mi to nejde do hlavy. Tom se chová téměř jako normální teenager v jeho věku. Úplně normální kluk. Kdyby mi teď někdo řekl, že je autista, vysměju se mu do obličeje a pošlu na psychiatrické léčení k Andymu do blázince.

Je ve svém světě; světě hudby, Snoop Doga a tance. Ve světě, kde se může projevit tak, jak on chce. Možná, že tu s ním tančí i Ferdinand. Usměju se sám nad sebou, jak uvažuju.

Možná je to tím, že i Tay s ním jedná, jako kdyby byl úplně normální. Není na něj opatrnej, nechává ho mluvit sprostě.

„Fajn, Tome, jak máme tu osmičku v půlce druhý sestavy?“ připomene Tay. Tom se rozkročí a začne rameny trhat nejdříve na jednu stranu. Pak roztáhne ruce, pokrčí lokty, takže tvoří téměř dokonalých 90 stupňů. Pak udělá krok dopředu a skočí, takže doskočí na obě nohy slabě pokrčený v kolenou a silně u toho dupne.
„Viděl si to?“ koukne na mě. Já jen s otevřenou tlamou sleduji a kývu.
„Fajn, Tome, postav se na jedničku. Jo, tak Bille, ty si stoupni za něj a ruce mu budeš během tří dob posouvat na hrudi. Prsty roztaženě. A jak to stojíš, jdi k němu blíž, sakra, takhle mu dosáhneš sotva na klíční kosti, potřebuju, abys vypadal jako děvka, nadržená děvka, co ho chce, jasný. Pořádně se k němu natiskni a teď rukama sjeď pokud možno se sexy pohledem na hruď. Koukejte se do zrcadla. Bille, tanec je taky trochu herectví. Musíš to cítit, musíš to prodat, prodej se. Donuť mě si myslet, že jsi děvka a že chceš, aby tě Tom ojel. No tak! Baby! Dej mi to!

„Raz-dva-tři! Kurva dobrý! Znovu,“ stojím těsně za Tomem, tvářím se, jako promiskuitní děvka, co potřebuje sex k tomu, aby vůbec dýchala. Slabě se o Toma opřu a jednou nohou mu přejedu od kolena až skoro k rozkroku. Jednu ruku dám pod jeho ruku, hladím jej na hrudi a tu druhou mám přes rameno až k jeho krku. Hlavu mám vedle jeho levého ucha. Tom se na mě podívá. Na mě! Zastaví se mi dech. Zasekne se na mých rtech, pak přejede pohledem do mých očí a lišácky se usměje. V tu chvíli se mi zamotá hlava a mám černo před očima.

***

Šíleně mi třeští hlava. Chytám se za ni. Jsem jako po flámu. Když otevřu oči, vidím jaksi rozmazaně. Slyším s ozvěnou hlasy a… málem omdlím. Tom!

„Baby-prdelka, je v pořádku?“

Plácnu si ruku na čelo a prudce vydechnu. Tom! Sklání se nade mnou. Cítím jeho dlaň na ramenu a bříšku. On se mě dotýká! Tom! Tom, který se nikdy nikoho nedotýká.

Rozechvěju se. Sednu si a Tom mi pomůže na nohy.

„Kluci, to bylo dokonalý!“ vyjekne Tay.
„Jestli vy dva nejste teplý, tak já jsem královna Alžběta.“
„Oh, to se klaním vaše veličenstvo,“ vyjeknu.
„Jsi v pořádku, Baby?“
„Jsem, děkuju, Tome. Nespal jsem v noci, jsem trochu vyčerpaný.“
„Nespal jsem v noci,“ Tom znervózní. Obejme se rukama a začne se houpat ze strany na stranu.
„Jdeme ještě tančit,“ usmál se Tay a pustil písničku. Tu znám. Muse. Indisclosed Desires.
„Budeme tancovat na tohle?“
„Jo, už to máme, jen potřebuju, aby si s Tomem tancoval. Tom tě to naučí, doma, jsi jeho pečovatel, ne? Tom umí všechny choreografie, naučí tě to. Vy dva jste spolu dokonalý. Málem se mi z vás postavil, vážení. Fakt, dokonalý.“

Usměju se. To je teda fajn.

„Takže si sjedem tuhle osmičku, Baby, až Tom udělá ten skok, sklouzneš se k němu po kolenou, prolezeš mu mezi nohama a chytneš se ho za jednu nohu, Tom ti pak pomůže na nohy a ty uděláš otočku, Tom tě chytne, uděláš záklon v jeho náruči a natáhneš krk. Tom ti přes něj přejede nosem a pak tě narovná, pak vám řeknu, co dál,“ diktuje nám černoch Tay.

Nádech, výdech. Tom se postaví, rozkročí se. Tay nám to odpočítá a já si stoupnu těsně za Toma, opřu se o něj, přejedu nohou po tý jeho, sjíždím dlaněmi na jeho hrudi, Tom dává ramena do stran, pak se na mě podívá, usměje se a sundá ruce. Udělá skok a já se sklouznu po kolenou k němu, omotám děvkoidně po jeho noze, prolezu pod jeho nohama, Tom mi pomůže na nohy, otočka, Tom mě stáhne na stranu a položí mě na jeho silné ruce. Oh bože, Bille, dýchej. Natáhnu krk a Tom mi po něm smyslně přejede. Zachvěju se a pak mě narovná. Všechno perfektně sedne do rytmu. Buší mi srdce. Tay tleská. Tleskají i ostatní. Páni…

autor: Lenna W.K.T & S

betaread: J. :o)

11 thoughts on “The Last Dance Step For Your Heart 6.

  1. Bože, tohle je tak dokonalá povídka. Tím stylem, jakým je napsaná, hihňám se tady jako blbeček, je to prostě perfektní.
    Strašně se mi líbí, jak se Tom s Billem zbližují je to naprosto sexy a skvělý, díky tomu tanci je to takové i trochu nevinné, ale zároveň smyslné, prostě pecka. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu 🙂

  2. Teda, ten tanec… vzrušujúci až sa tají dych a keby som ho ešte videla, tak to asi neustojím. Tak som nechcela aby sa táto kapitola skončila. Je skvelá. Mňamka. Už teraz som nadržaná na pokračovanie 😀

  3. come on! Baby! give it to me! :D:D:D
    celý díl je prostě jedna velká hláška. 🙂 smích střídá pocity mrazení při Tomových pohledech, pištím si při představě jeho svalů.. do toho mi tu duní Muse a musím si pořád kroutit hlavou nad tím, jak Bill i já skvěle magoříme. 😀

  4. skvělej díl 🙂 úplně je vidím jak se po sobě plazí 😀 Baby-malá-prdelka z toho nemůžu 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics