Zeiten ändern dich 74. (konec)

autor: Mintam

Tohle je závěrečný díl této povídky, ke kterému přidávám i autentické video z živého koncertu Coldplay 😉 Dodává to tomu lepší atmosféru. Doufám, že vás povídka i přes tu velkou spoustu dílů bavila až do konce a stejně tak doufám, že i závěrečný díl bude skutečným závěrečným dílem, který tuto povídku zakončí jak se patří 🙂 Příjemné počtení 😉




„Mám příšerně suché ruce,“ postěžuji si v autě, při páteční cestě na koncert Coldplay. Vytáhnu z tašky krém na ruce a nechám se pozorovat pobaveným Tomem. „Co je?“ máznu mu se smíchem krém na nos. „Nesnáším, když mám suché ruce.“
„Ty moje sušenko,“ okamžitě si krém z nosu odstraní, „dneska jsem tě ve škole viděl už minimálně dvakrát se mazat.“
„No tak mám asi suchý den,“ zachechtám se, „a vůbec, jak se máš na té nové škole?“
„Tak jde to, akorát si furt nějak nemůžu zvyknout na mého spolusedícího. Neustále se maže krémem, zapisuje si z hodin naprosto každou kravinu, kterou profesor vypustí z pusy…“ začne Tom hrát mou hru.
„Vedle mě zase sedí někdo, kdo se celý den tváří jak rozšláplý rajče a…,“ chci pokračovat, ale Tom se rozesměje.

„Rozšláplý rajče?“
„Dneska ses tak tvářil celý den, přísahám,“ přitakám mu se smíchem, „a nezapisuju si všechno, jen to, co považuju za důležitý.“
„Aha, že nutně potřebuješ mít zapsanou historku o tom, jak si fyzikář lepil doma stůl…?“
„Byl to příklad toho, jak ta síla působí.“
„Vidíš? A tu sílu neumíš nazvat, ale hlavně, že mu budeš umět převyprávět to, jak si doma lepil stůl.“
„Ale… taky je důležitý pamatovat si…“
„Blbosti.“
„To nejsou blbosti! Mám tam samý užitečný věci! Lepší by bylo, kdybys vedle mě neseděl, a vůbec, abys seděl v nějaké lavici ke mně zády, abys mě nemohl sledovat.“
„Fajn.“
„Fajn,“ pokrčím rameny, vymáčknu si na hřbet ruky ještě trochu krému, který pak zavřu a uložím zpět do tašky.


„Tak v pondělí. Vyměním se s tou holkou vpředu. Ber to ode mě jako dodatečný dárek k narozeninám.“
Chvíli ho jen tak ještě s vážnou tváří pozoruji, než se oba rozesmějeme.
„Kdybys tak věděl, že s tebou mám narozeniny každý den,“ s úsměvem mu máznu zbytek krému z hřbetu dlaně na tvář a lehce ho šťouchnu.
„Bille, přestaň. Řídím, a jestli chceš dojet v pořádku…“
„Tak? Bojíš se o sebe?“
„Bojím se o tebe, blázínku,“ věnuje mi jeden ze svých úsměvů, čímž způsobí, že mám právě pocit, že jsem blahem umřel.
„Řidič má vždycky odpovědnost za všechno, to je pravda.“
„Ne, když ho bude spolujezdec provokovat, tak to přece nemůže být jeho odpovědnost.“
„Ale vždyť vůbec nic řidiči neprovádím, hačám si tady,“ naznačím se smíchem a pak lípnu rychlou pusu na jeho tvář.

Překvapivě se nám bez nehody podaří dostat po nějaké hodině a půl před halu konání. Nadšeně si Toma prohlédnu.
„Chceš v autě strávit celý koncert?“
„Ne, ale mám chuť tě rozmačkat.“
„Je tu málo místa, zlato,“ řekne, jako by snad moje slovo rozmačkat mělo jiný význam. Se smíchem si ho káravě prohlédnu a pak zavrtím hlavou. Zároveň mě ale zahřeje u srdce, že z jeho úst poslední dobou slýchávám častěji slůvka jako zlato a podobné, kterýma mě oslovuje jakoby nic, ale přitom tím způsobuje naprostou bouři v mém těle. Bouři, která kdyby měla tu moc, mě vyhodí miliony kilometrů do vesmíru nadšením.
„Jsem z toho ale i trochu nervózní,“ pípnu, když vystoupíme.
„Nervózní? A smím vědět proč?“
„Nech mi ten pocit, prostě jsem. Těším se, jsem nervózní a zároveň…,“ vydechnu a už se jen usměju.
„Fajn, nechám ti ten pocit,“ zasměje se a pevně chytí mou ruku, abychom se konečně vydali dovnitř.

Rozhlédnu se po hale, kde jsou zatím všude rozsvícená světla, a všude kolem je jen šum a hlasy všech těch čekajících lidí uvnitř. Naštěstí ale je koncert Coldplay vždy přátelský, nikdo se na nikoho netlačí, nikdo se nesnaží dostat násilím k pódiu, a hlavně se vždy dá dýchat. Pamatuji si, že když jsem byl s maminkou na koncertě Coldplay, bylo mi divné, jak to, že jsou všichni ti lidé tak ohleduplní, ale teď už vím, že je to díky té úžasně euforické hudbě, která z člověka dostane veškerou zlost na cokoliv. A alespoň mám jistotu, že se mi Tom neztratí, protože je kolem nás poměrně dost prostoru.
S úsměvem se rozhlédnu po celé té obrovské hale, nadšeně vydechnu a pak stočím pohled k Tomovi.

„Co je?“ usměju se, když si všimnu, že si mne prohlíží. On ale jen pokrčí rameny a vykouzlí na tváři úsměv taky. Jemně mu stisknu ruku a nechám se jím přitáhnout blíže k němu. Je mi tak dobře, že mám vážně nutkání snad vrnět.
Pak ale můj pohled padne na holku, která jen řadu před námi na nás bezostyšně upírá pohled a nehodlá asi přestat. Mírně se zamračím a trošku se od Toma odtáhnu.
„Hm?“ nechápavě se po mně podívá. Jen vydechnu s pohledem stále upřeným na tu holku, a pak sklopím pohled k zemi. „Co?“ pozvedne mi Tom za bradu pohled na něj a mně teprve teď dojde, že Tom dneska téměř nemluví a omezuje se na slova jako hm, co a jo. Zvláštní.
I přes Tomovu snahu ale stejně pohledem trochu uhnu.

„Rozčiluje mne, jak všichni koukaj.“
„Všichni?“
„Ne ale…“
„A?
„Je mi to nepříjemný.“
„Bille, já myslel, že tohle už skončilo.“
„No jo, jenže,“ chci pokračovat, ale to se poněkud mlčenlivý Tom opět nadechne k argumentu.

„A dost! V týhle hale je dalších dvacet pět tisíc lidí, myslíš, že někoho zajímá někdo jako my dva? Krom toho, až se v týhle hale zhasne, ztratí se všechno ve tmě a budeme všem bez urážky fakt ukradení.“ Když ale i přes jeho proslov zůstanu mlčet a jen jemně hladit jeho ruku, mírně se usměje. „A pak, ve škole je ti úplně jedno, co si ostatní myslí.“
„To není pravda.“
„Ok, kdo mě nabádal k sexu na záchodcích?“
Musím se při té myšlence rozesmát a mírně přivřít oči. „To protože jsem o matice neměl co dělat,“ obhájím sebe stále se smíchem.
„Jasně,“ přikývne mi se smíchem Tom a políbí mne na čelo. „Představ si, že jsme tady jenom my dva,“ špitne u mého ucha, a pak si ukradne mé rty, během čehož upadne celá hala do tmy.
Zasněně se k Tomovi pevně přitulím a zaměřím svůj pohled na jemně problikávající světýlka na pódiu. „A celý koncert je jen náš,“ vyřknu, ačkoliv přes křik lidí v hale jsem musel být jediný, který to zaznamenal.

Nadšeně se na Toma usměju, když spustí počáteční tóny mé nejoblíbenější písničky z alba Mylo Xyloto. Tváří se naprosto k pomilování, až mě to donutí si od něho ukrást krátký polibek, a hned na to si musím začít prozpěvovat tak známý a úžasný song.

„When she was just a girl, she expected the world, but I flew away from her reach so, she ran away in her sleep, and dreamed of para-para-paradise,…“

Tom se od našeho polibku nepřestal usmívat, což mě donutí svůj dosud usazený úsměv na tváři ještě rozšířit a pevněji se k němu přitulit. Ten mi prsty jemně zajede do vlasů a já přivřu slabě oči se stále upřeným pohledem na pódiu, a stále s celou halou prozpěvujíc o ráji, který osobně prožívám.

„Life goes on, it gets so heavy, the wheel breaks the butterfly, every tear, a waterfall, in the night, the stormy night, she close her eyes…“

Podívám se v mezeře mezi refrénem na Toma, protože cítím, že ten jeho pohled je pevně upřený na mě. Usměju se, když se mi potvrdí mé tušení, a lípnu mu malou pusinku na tvář.
„Copak?“ špitnu mu dostatečně hlasitě do ucha, kde vzápětí na to zanechám taky malý polibek.
„Miluju tě.“

Moje srdce přestane bít a všechno kolem, jako by najednou nebylo a my v aréně byli skutečně jen sami s tou slastnou hudbou a vším tím světlem. Užasle si usmívajícího Toma prohlédnu a na pár vteřin zavřu oči, abych si tento moment zaryl do paměti, a hlavně abych zjistil, že když oči otevřu, že se neproberu z nějakého snu.

„And dream of para-para-paradise, para-para-paradise, para-para-paradise…“

Nadechnu se, potlačím dojetí a Toma s pevným objetím políbím. Je moc dobře, že se Tomův slovník dnes omezoval jen na stručná hesla, protože by se jinak tato dvě slůvka mohla ztratit v záplavě dalších a zbytečných slov. Tohle je od něj ten nejkrásnější dárek, který jsem k narozeninám mohl dostat.
„Taky tě miluju,“ špitnu proti jeho rtům a nechám po své tváři stéct malou slzu. Slzu štěstí.

„And so lying underneath those stormy skies, she said oh-oh-oh, i know the sun´s set to rise…This could be para-para-paradise, para-para-paradise…“

KONEC

autor: Mintam

betaread: J. :o)

10 thoughts on “Zeiten ändern dich 74. (konec)

  1. To uz je konec? 🙁
    Ah boze .. 🙁 A ten konec byl tak nadherny, primo u toho koncertu, kdyz to jeste posloucham ^^ Jsem rada, ze Tom mu rekl, ze ho miluje .. lepsi konec sem si ani nemohla predstavit :')
    A jak bych celkove zhodnotila povidku? Bylo to neco D-O-K-O-N-A-L-E-H-O..!! Opravdu jsme na prvni dily nadavala a chtela uz sem konec, ale tedkom? Chci, aby to melo nejakou dalsi radu ^^ opravdu nadherna povidka 🙂

  2. Úžasné! Tohle je naprosto skvělá povídka, škoda,, že už je konec. Ale doufám, že se tu zase někdy objeví něco dalšího od tebe. Super :))
    Taky bych uvítala druhou řadu, ale to je na tobě 😉

  3. prožívala jsem poslední díl s Billem.. a jejich cestu do ráje jim moc přeju, tak doufám, že potrvá na věky. 🙂
    usmívám se jak blbeček, protože mi tu Coldplay hraje pořád dokola. 😀 ani nevím, co dál víc psát. skončilo to idylicky. a hodně otevřeně..nevím, jak to dopadlo s Tomovými rodiči a s Andreasem. pořád jsem čekala na nějaký zásah z hůry, že za tu šikanu budou nakonec všichni po právu potrestáni. budiž Tomovým trestem to, že musí do konce života dělat Billa šťastným. 🙂

  4. CO.oŽE ? Poslední díl ? Vždyť se tam toho musí ještě tolik stát. achjooo. No tak nic, večer si poslední díl přečtu a ještě ho okomentuju, pokud zas neusnu s mobilem v ruce jak je u mě běžný :D.

  5. Krasna povidka a uzasny konec.
    Teda, kdyz sem cetla predchozi dil vubec by me nenapadlo ze bude predposledni. Je to skoda, oblibila sem si tuhle povidku.. Noo budu doufat v druhou radu :).

  6. Nádherná poviedka. Počas tých neskutočne veľa kapitol som sa nenudila ani sekundu. Celý čas to bolo dychberúce krásne. Ďakujem za perfektný zážitok. Ďalšia poviedka ku ktorej sa určite vrátim.

  7. Tuhle povídku (omlouvám se, ale neumím nemecky, proto nebudu používat jeji originální název 🙈), jsem cetla uz kdysi davno na stránkach samotné Mintam. Jeji blog jsem objevila driv nez Twincest blog a vlastne mam za to, ze slo o mou vubec prvni twincestni povídku 😅. Pojí me k ni proto moc hezké vzpomínky, ktere jsem si ted mile rada prožila znovu. Opravdu citlivá povídka plna nehy. Dekuji za ni 💋

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics