Dotek minulosti 1/2

autor: Tina

Zdravím vás všechny. Jsem tady s další jednodílkou. Je to opět pairing Bill&Will. Zatím vám musí vystačit tohle, vícedílka se teprve rýsuje v mojí hlavě. Navíc je nedostatek času, takže to jde všechno pomalu. Doufám, že se vám tenhle příběh bude líbit a velice ocením každý komentář. Přeji hezké čtení. Tina


Spěchal rychle na autobusovou zastávku, aby stihl autobus. Díky bohu, že má většinou zpoždění. Vběhl do autobusu a našel si nějaké volné místo. Dal si batoh na klín a vytáhl z něj knihu. Byl zadýchaný, ale pomalu se jeho dech vracel do normálu. Sklonil svůj pohled ke stránkám s textem, který byl bránou do jiného světa. Světa, který nemá hranice a je v něm možné všechno.
Kdybychom měli charakterizovat Billův život, byl to jeden velký stereotyp. Pořád dělal to samé a už jej to opravdu nudilo. Jeho jedinou zálibou byly knížky. Ven nechodil, protože měl strach z lidí a seznamování, a moc kamarádů taky neměl. Takže většinu času strávil doma u počítače a psal si s lidmi, které nikdy v životě neviděl a pokoušel se psát i své povídky, které však nikdy nespatří nikdo jiný, než on sám.

Cesta domů mu trvala asi dvacet minut, což znamená, že má dost času přečíst aspoň jednu nebo dvě kapitoly. Byl do toho tak zabraný, že si ani nevšiml, že si někdo sedl vedle něj. Jeho pozornost až upoutal pronikavý parfém, který mu opravdu voněl. Zvedl hlavu a nenápadně se zadíval na nositele onoho parfému. Byl to mladý, štíhlý muž s černými vlasy vyčesanými na stranu a po stranách vyholené. Byl opravdu impozantní. Jeho obličej zdobilo několik piercingů a čokoládové oči měl orámované černou tužkou. Bill na něm zůstal viset pohledem. Netajil se tím, že je homosexuál, takže se mu tenhle muž skutečně líbil. Vypadal tak sebevědomě a vznešeně. Raději zase stočil pohled ke knížce, když spatřil, že se jeho nový objev kouká kolem.


Už se nedokázal na obsah knihy soustředit. Jeho pozornost rozptyloval ten krásně vonící muž, který seděl přímo vedle něj. Po zbytek cesty po něm pokukoval. Avšak nevydrželo mu to dlouho, protože onen černovlasý muž vystoupil na předposlední zastávce. Bill se po něm ještě ohlédl. Obdivoval jeho ladnou, avšak důstojnou chůzi.

Celou cestu domů přemýšlel o onom záhadném muži. Nemohl na něj zapomenout. Ať už uklízel, ať už si dělal úkoly anebo byl u počítače. Stále ho měl v hlavě a nemohl ho vyhnat pryč. Padl mu prostě do oka na první pohled.

Další den se opakovala ta samá situace. Opět onoho krásného a tajemného muže potkal v autobuse. Seděli tentokrát naproti sobě. Bill se snažil na něj nedívat, ale nikdy mu to nedalo, aby aspoň na malinkou chvilku na něj nekoukl. Když viděl jeho čokoládové oči v závoji černých stínů a řas, napadlo jej najednou, že tohohle muže někde viděl. Už se s ním někde setkal. Nepamatoval si kde, ale něco uvnitř, nějaká malinká kontrolka blikala na znamení, že tady něco nehraje. Po chvilince zase stočil pohled ke knížce, ale byl schopný přečíst jen pár vět. Když opět pohled zvedl, setkal se s těma temnýma čokoládovýma očima. Dívaly se na něj takovým pronikavým pohledem, jako by mu viděly až do duše. Nedokázal se dívat jinam. Ten pohled jej svazoval a nedovolil mu ucuknout.

Ten, kdo utnul jejich oční kontakt, byl ten krásný muž. Zadíval se zase z okna na ubíhající krajinu a povzdechl si. Co měl ten povzdech znamenat? Vadí mu snad, že se na něj Bill dívá? Nebo je unavený a chce si odpočinout? To byla pro černovláska opravdu záhada.

Na předposlední zastávce se zase díval, jak onen neznámý vystupuje.

Když dojel domů, hodil batoh do pokoje, trochu doma poklidil, a hned sedl k počítači. Měl další nápad na povídku, takže mu prsty po klávesnici létaly neuvěřitelnou rychlosti a stránka v programu se pomalu plnila textem.

Ani si neuvědomil, jak mu čas u počítače rychle uběhl. Máma s tátou už byli doma. Ani si toho nevšiml. Nebylo to od něj hezké, ale momentálně se nacházel ve stavu, kdy pro něj byly celým světem jenom jeho myšlenky a počítač. Jakmile to měl všechno napsané, jenom to uložil a vstal od počítače. Šel dolů za svými rodiči trochu si popovídat.

Když bylo něco kolem desáté večer, Bill seděl na posteli s knížkou a prolétával stránky a otáčel je opravdu rychle. Ale nějak neměl chuť se ponořit do světa fantazie, lákalo jej to ven, i když věděl, že to není zrovna bezpečné se sám potloukat v noci, ale i tak neodolal. Oblékl se a vyšel tiše ven. Jeho rodiče už spali, protože byli unavení z práce.

Tiše se proplížil ven a vyšel do tmavých ulic. Nasál noční vlhký vzduch a usmál se. I když byl vcelku bojácný, měl rád tyhle chvíle a takové to malé riziko. Měl ruce v kapsách a procházel se dál ulicí. Slabý měsíční svit mu svítil na cestu. Už párkrát se takhle procházel, a zatím se nic nestalo. Všechno bylo v pořádku. Však co by se tady mělo stát? Je to tady tak klidné, že by se sem žádný padouch ani nepodíval.

Šel dál a sledoval na obloze velké zářící kolo. Bylo to tak magické, tak tajemné. Tajemné. Při tomhle slově se mu hned vybavil onen záhadný muž z autobusu. Byl tak krásný, až to nebylo možné, a on si tak přál, aby se na něj aspoň usmál. Za tu dobu, co ho jenom dvakrát viděl, se stále tvářil tak kamenně, tak bez jakýchkoliv emocí. Byl tak zabraný do přemýšlení, že si ani nevšiml stínu, který jej sledoval, a nebyl to jeho stín. Onen padouch využil momentu překvapení a přitiskl Billa na stěnu jednoho domu a kudlu měl u jeho krku.

„Hezké, křehké masíčko,“ řekl ten zloduch vtíravým hlasem. Bill měl srdce až v krku, jak se bál. Nedokázal začít, ani křičet. Jenom naprázdno otevíral pusu. „Ať tě to ani nenapadne!“ varoval ho ten zločinec a víc mu přitiskl nůž ke krku. „Naval prachy!“ sykl na Billa.

„Ale já nic nemám,“ říkal pravdu, vyšel ven jenom s klíči. Jenomže tohle ten zločinec slyšet nechtěl. Prohledal ho, a když zjistil, že skutečně mluvil pravdu, zamračil se.
„No nevadí, ale tělo máš hezké,“ ušklíbl se a Bill strachem vytřeštil oči.
„Ne, prosím, nechte mě jít, nikomu nic neřeknu,“ prosil Bill a se strachem v očích se díval na toho zloducha.
„Nepros, máš to marný, a zkus udělat nějakou blbost, jinak tě podříznu jako chovný prase!“ varoval jej a nůž si schoval do koženého pouzdra, které měl připevněné na opasku. Bill věděl, že nemá šanci. Ten muž byl o dost větší než on, a taky silnější. Ale přece se jen tak nenechá. Rychle se vysmekl z jeho sevření a snažil se utíkat, ale silné paže ho chytly dřív, než se o něco pokusil. Zločinec mu podkopl nohy a sedl si na něj, aby mu Bill neutekl.
„Tohle nebylo moudré,“ zavrčel svalovec. Už se na Billa sápal. Osahával ho všude a přisál se mu ke krku. Černovlásek se ho snažil odtáhnout.
„Nechte mě, prosím,“ cítil v očích slzy. A pak se něco stalo. Něco, co nečekal vůbec nikdo. Někdo toho chlapa od něj odtáhl a praštil s ním o stěnu. Bill se rychle zvedl ze země a o několik kroků couvl. Nějaká postava zaútočila na toho nechutného chlapa, co ho chtěl před chvílí znásilnit.

Bylo to neuvěřitelné, jak ho rychle skolil, ačkoliv onen padouch byl o dost svalnatější. Přesto ladné a sebejisté pohyby Billova zachránce ho donutily padnout na kolena. Pak zasadil poslední úder a svalnaté tělo se svezlo na zem. Určitě ho nezabil, jenom omráčil.

Bill stál stále na místě a jenom sledoval ladné pohyby té postavy, jak k němu jde. Trochu couvl, protože nevěděl, co čekat.

Pak to ale přišlo. Měsíční svit ozářil tvář té osoby. Bill zůstal hledět s otevřenou pusou. Byl to ten muž, kterého potkával v autobuse, a už se netvářil tak kameně.

„Jsi v pořádku?“ otázal se vlídným hlasem a přišel až k Billovi. Viděl v jeho tváři strach a překvapení. Černovlásek byl schopný jenom přikývnout. Hodnou chvíli mu trvalo, než něco řekl.
„Jak…jak jsi…“ zavrtěl hlavou, aby se toho blbého koktání zbavil. No tak, vzpamatuj se a netrapas tady. Pokáral se v duchu, ale než stačil větu říci normálně, ten krásný muž to za něj dopověděl.
„Jak jsem se tady ocitl? Jednoduché. Mám rád večerní procházky a zaslechl jsem nějaké prosíky, bylo mi jasné, že je někdo v nouzi,“ vysvětlil to Billovi a ještě dodal: „Omlouvám se, ani jsem se nepředstavil. Jsem William,“ mile se na Billa usmál. Působil tak šarmantně. V boji byl jako tygr, který se ničeho nebojí a jeho jediným cílem je protivníka skolit, ale když teď mluvil s Billem, byl to úplný opak.
„Jak ses vlastně ty ocitl v tak potemnělé uličce?“ zeptal se Will a pronikavě se na Billa díval.
„Taky jsem jeden z těch bláznů, co se rádi večer prochází, i když vím, že to není bezpečné.“
„To tedy není, měl by sis dávat pozor…“ zasekl se, protože stále neznal jeho jméno. Bill ho bleskově doplnil.
„Jsem Bill,“ usmál se na něj.
„Přece jsem ti říkal, že…“ najedou se ale Will zarazil, když viděl Billův nechápavý výraz.
„Pokud vím, tak spolu mluvíme poprvé, ne?“ otázal se černovlásek.
„Ale jistě, už nevím, co melu, toho si nevšímej. Pojď, doprovodím tě domů,“ vzal ho jemně kolem ramen a vydali se spolu k Billovu domu. Cestou si povídali.

„Tak už jsem doma,“ usmál se Bill a koukl se na Willa. „Děkuju ti za záchranu, nechci ani myslet na to, co by se stalo, kdybys nepřišel,“ řekl Bill a při té myšlence se zatřásl odporem. Opravdu nechtěl skončit na pospas nějakému svalnatému odpornému padouchovi.

„Není za co, to by udělal každý, kdyby tě viděl v nouzi,“ usmál se na něj mile Will. Bill mu úsměv oplatil a vydal se s blaženým pocitem domů.

Dalšího dne Williama v autobuse nepotkal. Docela jej to mrzelo, chtěl zas obdivovat jeho ladné rysy a jeho krásu. Tak raději opět zabořil nos do knihy a nechal pracovat svou fantazii. Když vystoupil na zastávce, překvapilo jej, že tam Williama viděl čekat. Vstal a s ladnou a přesto sebevědomou chůzí k němu došel.

„Ahoj,“ usmál se a díval se Billovi do očí.
„Ahoj,“ řekl překvapeně a díval se do jeho čokoládových očí.
„Jenom jsem se chtěl přesvědčit, že jsi skutečně v pořádku,“ řekl opatrně Will, jako by to snad mělo Billovi vadit, ale byl to pravý opak. Bill byl rád, že zase Willa vidí.

Cestou k Billovi domů si povídali. Měli toho až překvapivě tolik společného. William byl tak pozorný a milý. Černovláskovi přišlo, jako by snad byl z minulosti. Způsob, jakým hovořil, a jeho gentlemanské chování bylo opravdu ojedinělé. Tohle se jen tak nevidí a Billa to opravdu fascinovalo.

„Nechtěl by sis dát kafe nebo čaj?“ otázal se černovlásek ostýchavě. Krásný muž se jenom pousmál a přikývl.
„Moc rád,“ usmál se a společně se s Billem vydali dovnitř. Černovlásek usadil Willa do obýváku a odběhl vařit kávu. Během chvíle byl zpátky a nesl dva hrnečky plné černé tekutiny.

Will zůstal u Billa skoro až do večera. Jeho rodiče byli stejně pryč, takže měl dům celý pro sebe. Povídali si spolu a poznávali se blíž. Bill začínal chápat, že tohle je nejspíš jeho spřízněná duše. Pochopil, jakého skvělého člověka našel a že ho chtěl mít pro sebe. Díval se na něj s láskou, kterou však ukrýval v sobě, a aniž by chtěl, tak William ji viděl. Naslouchal Billovu vyprávění a vnímal každý nepatrný pohyb a různé grimasy, které Bill při mluvení dělal.

Pak se ale něco stalo. Oba se ztišili a jenom hleděli do tváře toho druhého. Kupodivu to byl Bill ten odvážnější, kdo udělal první krok. Vztáhl k Willovi ruku a jemně ho pohladil po jeho hebké tváři. Byla jako hedvábí. Pohladil ji jenom jemně, protože se téměř bál, že by se mu mohla pod rukama rozpadnout. Viděl, jak černovlasý muž přivřel oči a plnými doušky si vychutnával ten dotek. Pak otevřel své oči, které připomínaly gejzíry čokolády, a přisunul se k Billovi blíž. Nepřestával sledovat jeho oči a rty. Mladík se k němu naklonil. Byli od sebe rty jenom pár milimetrů. Bill cítil, jak mu tělem prostupuje vlna jiskřivého vzrušení. Tohle ještě nepocítil. Už pomalu přivíral oči, aby si mohl plně vychutnat ten dokonalý polibek, který měl následovat, ale něco se pokazilo.

autor: Tina

betaread: Janule

13 thoughts on “Dotek minulosti 1/2

  1. ugrrr? 😀 Ale sakryš 😀 to je konec 😀 fuj teda 😀 takové konce by se měly normálně zakázat :D:D No, zatím jsou moje pocity značně smíšené… tu tvoji první jednodílku s tímhle pairingem jsem četla a zatím mi nedochází, proč tahle nese stejný název… ale tak to se dozvím v druhé části, že? 😀 už se nemůžu dočkat ;))

  2. Helie, souhlasím, že takový konce by se měly zakázat =D člověk je pak jako na trní a čeká jako blázen na další díl =D
    Ale nevím, co si stěžuješ, ty taky tak píšeš =DDDD

    Ale jinak… Aaaa! Zhltla jsem to jako jednohubku! =D Naprosto parádní a strašně zajímavý!

  3. Tipujem,že asi prišli Billovi rodičia a za to by som ich najradšej uškrtila!!!….Nemohli sa oni alebo to niečo, čo to pokazilo niekde zdržať???….GHRRRRR…..ďalej, ďalej, ďaleeeeej!!!!!

  4. Teda… nějak jsem se do toho začetla a když přišel konec, lekla jsem se, že to končí doopravdy… nějak jsem zapomněla, že je to jen první polovina povídky… dost se mi ulevilo, když mi to došlo, protože bych se vážně ráda dozvěděla, co se sakra pokazilo?! Hernajs… když už něco vypadá tak napínavě, v tom nejlepším to vždycky skončí… ale alespoň mě to donutí si přečíst pokračování 😉 snad tu bude brzo 🙂

  5. No táák, akože koniec? Toto je hnusné, takto to seknúť. A prečo sa to pokazilo? čo sa stalo? Mal Will na pere vyrážku:D alebo čo?
    Veľmi pekné, a budem netrpezlivo čakať na pokračovanie 🙂

  6. No hej mám dost! V tom jako nejlepším jo? 😀 Tady si někdo ze mě dělá srandičky Néé?:-)) Jinak těším se na další dílek tak šup šup šup! :-)) Hold sem nedočkavka

  7. jezisi!!!!! to co je zase toto?? takhle to utnout. A jesete prej "Neco se pokazilo"…rodice prisli domu ne??? Grrr me trefi slak. Tenhle par jsem si strasne zamilovala. Abych byla uprimna..nez jsem zacala cist tak jsem napred hodnou chvili cumela na obrazek jelikoz tam Bill…Will…vypada naprosto bozsky. MIluju tu fotku. Jsem rada ze se tu tenhle par objevuje. Vazne je zajimavy a ma neco do sebe. Navic je celkove zajimavy cely ten pribeh. Ta Willova nedokoncena vytka kdyz byli venku….unikaji nam nejake dulezite souvislosti. A ja jsem strasne zvedava jake to jsou. Je to tajemne a vubec me nenapada zadne vysvetleni odkud by se ti dva mohli znat. Uz hned chci druhy dil.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics