Díky, že jste pochopili :o)

Občas mi bouchne kotel. To pak všechno lítá. Včera večer mi zrovna trochu prdnul poklop, tak to vypustilo jen takovej nepříjemnej pšouk. Jsem ráda, že jste rychle vyvětrali a trochu se to tu začalo hejbat. Doufám, že vás to zase za pár dní nepřejde, protože kotel pořád vře, bublá to v něm, tak bacha na něj. 😀
Doporučuju autorkám občas zabrousit ke svým starým povídkám, máme tu teď v :poslední době neúnavnou komentátorku Zuzanu, která čte starý povídky a poctivě všechny komentuje, takže mrkněte, jestli se zrovna nezastavila u té vaší. Netuším, podle jakého klíče si povídky vybírá, ale má dobrý vkus. 🙂
Jo a ještě jedna zpráva. Na Vánoce chystám zase rozhovor. Možná to pak rozjedeme znovu, ale uvidím, jestli budu mít koho zpovídat. S kým bude ten vánoční zatím neprozradím, ale myslím, že se máte na co těšit.
Tak čau, prdelky, spravili jste mi trochu náladu. Aby to bylo spravedlivý, tak utnu komentáře i tady, páč by se tu zbytečně diskutovalo o blbostech, zatímco se maj komentovat povídky. Kdybyste vážně chtěli, na diskusi je tu guestbook. 🙂
Doufám, že se autoři přes víkend proberou a něco sepíšou, jinak bude příští tejden děsně chudej. J. :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
EDIT 19.30:

Ještě mám jeden doplněk. Týká se to povídek, takže to napíšu i do článku „Jak posílat povídky“, ale ten si čte málokdo, tudíž to napíšu i sem.
Rozhodla jsem se začít odmítat povídky, které jsou psány podle všeobecně známých filmů nebo slavných knih. Zrovna dneska mi dorazil úvod k Twilight (který tu už mimochodem jeden je), což mě k téhle myšlence inspirovalo.
Nedávno jsem mazala Alenku v říši divů psanou podle filmu, protože autorka byla za to napadána, až ji to donutilo nechat povídku smazat. Myslím, že je na čase tuhle „inspirační“ praxi zastavit. Když se na to podíváte očima autora, který dílo napsal, je to vlastně krádež, ačkoliv jsme jen malá komunita a leckdo by si mohl říct, že to tady nikomu nevadí. Tím to ale nepřestává být opisováním.
Poslední taková věc, kterou zveřejním, bude případné pokračování Fantoma v opeře, jestli ho Helie napíše, a ty povídky, co jsou rozepsané, ale nové „inspirované“ už na blog dávat nebudu, pokud tu přílišnou inspiraci poznám nebo z toho bude vyloženě čišet. Nečetla a neviděla jsem toho hodně, tudíž mi to klidně může utéct, tak na to kdyžtak klidně v komentářích upozorněte, pokud si něčeho takového okatého všimnete.
Můžete se mnou souhlasit a nemusíme, ale myslím, že je to rozhodnutí správné.
Není nad vlastní nápad, a ten se cení nejvíc. Inspirace něčím dílem samozřejmě není vyloučená, ale opisovat přesný děj nějak postrádá smysl. Každý ví, jak to bude, jak to skončí a ztrácí to půvab originálu.
No, tak doufám, že mě chápete, už jsem o tom přemýšlela dlouho a holt dnešní Twilight to spustil. J. :o)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics