Phantom of the Opera 23.

autor: Helie


Bill:

Utíkal jsem chodbou, sukně šatů se mi pletla mezi nohy. Po tvářích mi tekly slzy, které částečně zachytávala maska, zlostně jsem si přejel hřbetem ruky po tváři, abych setřel to málo, co uniklo zajetí masky. Možná to nebyl tak skvělý nápad, jak jsem si myslel, protože na rtech jsem stále ještě cítil chuť polibku, což lámalo moje srdce snad ještě víc než předtím. Jsem hlupák, když jsem myslel, že by se všechno mohlo změnit. Možná jsem měl požadovat změnu na sobě a ne na Tomovi. On bude dál s Christine, i kdybychom stáli pod jmelím celou noc.

Vyběhl jsem ven do chladného vzduchu. Utíkal jsem zasněženým dvorem k vchodu do budovy internátu. Na odhalené kůži jsem cítil chlad vzduchu. Snad tu byl proto, aby zchladil rozpálené tváře a zpomalil divoký tlukot srdce, který snad musel být slyšet po celém areálu Opery. Nemůžu popřít, že jsem zažil to, co jsem si vždycky přál, ale okolnosti se mi prach vůbec nelíbily. Chci, aby Tom líbal a ne nějakou pitomou káču, která donutila zmlknout celou Operu.

Zaběhl jsem do chodbičky za kaplí a zlostně strhl z obličeje masku, která se ani v nejmenším nemohla rovnat té obvyklé. Takhle neměla tentýž účinek, ba naopak v ní bylo snad všechno ještě daleko horší. Stál jsem před zrcadlem a díval se na dívku v bledě modrých šatech. Na hlavě měla drdol a pod hnědýma očima rozteklé černé stíny od pláče. V očích se jí třpytil smutek a nenávist k sobě samé. Z hrdla se mi vydral poraženecký vzlyk a po tvářích se spustil nový příval slz, tentokrát už ničím nekrocen.


Brečel jsem a sundával plesové šaty, které jsem brzy vyměnil za krvavě rudý kostým vojáka. Znovu jsem si stoupl před zrcadlo a rozpustil vlasy z drdolu. Volně se spustily přes ramena. Párkrát jsem je pročísl hřebenem, setřel z tváří rozteklé stíny a jemně lapil do ruky svoji milovanou masku. Přetáhl jsem si gumičku přes hlavu a maska přilnula k obličeji. Vyčesal jsem si vlasy zpod gumičky a přečísl je přes ni. Maska okamžitě začala působit svojí čarovnou mocí a tělo mi konečně zalil klid. Všechno se rázem zdálo přijatelnější. Na tváři se mi znovu usadil mírně samolibý úsměv.

Pobral jsem papíry ze stolu a vyrazil zpátky k Opeře. Teď jsem měl jistotu, že bude všechno osazenstvo oslavovat Nový rok. Všichni budou v hale a budou spolu popíjet. Nikdo si nevšiml stínu, který se proplížil kolem nich, aby zahájil své velkolepé představení. Už podruhé za jediný večer jsem stál na vrcholku schodů, už podruhé za jediný večer jsem očekával, že všechny přítomné připravím o hlas.

Pomalu jsem sestupoval ze schodů. Lidé se ke mně otáčeli, můj příchod se šířil dominovým efektem. Za chvíli ke mně vzhlíželo celé divadlo.

„Copak jste náhle tak tiší? Báli jste se, že jsem vás opustil?“ zahřměl jsem ztichlým prostorem. „Napsal jsem pro vás novou operu…“ hodil jsem desky s papíry na podlahu. „Ale aby byla dokonalá, musí se Carlotte naučit hrát.“ Odměnou za urážku mi bylo odfrknutí ze strany zmiňované zpěvačky.

„Dále se moji drazí ředitelé musí naučit, že jejich místo je v kanceláři a mé požadavky jsou svaté. Pokud je konečně nezačnete dodržovat, pánové, stane se neštěstí…“ zabodl jsem pohled do Firmina s Andrém, kteří se k sobě bázlivě tiskli.

„A pak naše dokonalá Christine Daaé. Má nádherný hlas, ale ona sama ví, že na sobě musí ještě hodně zapracovat, aby byla skutečně dokonalá. Možná až příliš zahořela láskou, která láme její hlas. Možná by měla přestat milovat, aby se znovu dostala zpět na vrchol,“ zabručel jsem a naklonil hlavu ke straně. Christine naproti mně se schovala za Tomovu paži.

„Nesmím zapomenout také na roli, kterou jsem se rozhodl obsadit naprosto netradičně. Nejspíš si ani neuvědomujete, že v jednom z vašich řad se nachází neuvěřitelný talent. Stojí tu mezi vámi a vy jej berete pouze jako barmana, o kterého není potřeba se zajímat. Možná byste se měli zamyslet, protože právě po něm chci, aby ztvárnil hlavní mužskou roli mé nové opery,“ zadíval jsem se na Toma, který na mě zíral jako na přízrak. Kdyby jen věděl…

„Doufejte, přátelé, že se opět nějakou dobu neuvidíme. Pokud by k tomu došlo, bylo by to jedině kvůli tomu, že neplníte mé rozkazy. A vězte, že v ten moment budete litovat okamžiku, kdy jste mé pokyny nedodrželi,“ zaburácel jsem. Přešel jsem na část schodiště, která byla jednou z částí složité soustavy vchodů do podzemí. Přímo před zraky všech se podlaha propadla a já zmizel.

Tom:

Všichni němě sledovali Fantomův odchod. Rozhlédl jsem se po všech přítomných. Všichni měli ve tváři vepsán strach, překvapení nebo rozhořčení. Jediná tvář – tvář madam Giryové – byla stále naprosto klidná, vyrovnaná a celkově normální. Něco tu nehrálo, a na mně bylo, abych zjistil co.

*

Všichni se roztřeseně vraceli do svých domovů a baletky na internát. Šel jsem s Giryovými a Christine, která se se mnou rozloučila, že je unavená. Za normálních okolností by mě to asi pobouřilo, protože jsem ji během večera skoro neviděl, ale teď jsem potřeboval mluvit s madam Giryovou. Políbil jsem ji na rozloučenou a slíbil, že dalšího rána mě najde čekat před internátem.

„Paní Giryová? Mohl bych s vámi mluvit?“ zeptal jsem se jemně, když Christine zmizela ve svém pokoji.

„Ale jistě. Půjdeš k nám?“
„Rád,“ usmál jsem se. Madam Giryová mě pustila do svého bytu. Meg poslala do jejího pokoje a mně pokynula, abych si sedl k jídelnímu stolu.
„Dáš si čaj? Nebo kávu?“ zeptala se přívětivě, ale já jen zakroutil hlavou. Sedla si naproti mně. „Tak copak tě trápí?“
„Víte… Dnes, jak se zničehonic na maškarním objevil Fantom, připadala jste mi zvláštně klidná. Nechci vás nijak obviňovat, ale přijde mi, že něco víte… Vy víte, co Fantom skývá za maskou…“ nebyla to otázka, spíš konstatování.

„Neměl by ses do toho plést, Tome. Skutečně vím, co Fantom skrývá za maskou, ale bojím se, že nejsem ten člověk, který by ti to směl prozradit. Je to jeho tajemství a já nemám právo šířit jej dál. Nebuď zklamaný, není to nic vůči tobě osobně. Neřekla bych to nikomu. Občas je lepší počkat si, víš? Třeba budeš jednou jedním z mála, kteří jeho pravou tvář znají…“

autor: Helie

betaread: Janule

5 thoughts on “Phantom of the Opera 23.

  1. Tak to bylo dokonalý! Jsem hrozně zvědavá, jestli Toma obsadí do té role. A Tom nám taky začíná být nějak zvědavej (aspoň jsme dva xD ). Kdyby mu ta Giryová řekla, kdo je Fantom, tak… raději ani nedomýšlet co by dělal xD
    A to Billovo "představaní" bylo naprosto perfektní! Uplně jsem ho tam v tom rudým plášti a s černýma vlasama viděla ( divím se Tomovi, že nezačal slintat-to já měla co dělat xD )
    Jen mi příjde trochu divný, že Tomovi není Fantom aspoň trošičku povědomý. Přece jenom je to jeho brácha. No jo no, holt je to Tom 🙂 ten má vedení snad přes půlku světa…
    A ještě jsem se chtěla zeptat, jak si minule psala, že už má Janule všechny díly u sebe, to znamená, že už jich bude tak málo, nebo že jsi byla tak výkonná a stihla napsat 50 dílu za tak krátkou dobu?
    P.S. Osobně doufám, že správná odpověď je ta druhá 🙂

  2. Nádherné. Jsem fakt zvědavá. Konečně se to zaříná pořádně zamotávat. Opravdu se těším na tu Tomovu roli, a taky jsem neskutečně zvědavá, co vlastně všcehno Fantom plánuje a kdy se to Tom taky dozví.
    Prostě nevím, co víc originálnějšího napsat, ale opravdu se mi to strašně moc líbí 🙂

  3. Wow… No já nemám slov..:)) Být Christine, tak bych asi utekla, protože bych se bála..:D Nejdřív Bill takovej křehkej a všechno a najednou zase ten fantom, kterej umí pěkně vyhrožovat..:D
    Jsem docela zvědavá, jestli ty fantomovy příkazy splní, ale něco mi říká, že ne a bdue problém..:DD Ale tak to by nebyl Fantom..:D
    Ale stejně mi nedochází, jakto, že Tomovi fantom ani trochu nepřipomíná Billa..:D Vždyť je to jeho brácha, tak by snad měl alespoň nějaký nánaky ne..? 😀 Hlas, vlasy, postava a tak…:D :)) Ale tk stává se no..:)) Někomu to prostě nedojde..:)) Třeba si to jednou uvědomí..:D 😀
    Nádherné..;))** Moc se těším na další..♥

  4. jahá, dobře to Bill Christine natřel, mám z něj radooooost!!! 🙂 a jedna nula pro madame Gyriovou 🙂

  5. [1]: Jako vždy nevím, na co odepisovat dřív 😀 Takže vezmu to netradičně od konce. Musím tě zklamat. Do konce chybí už jen tři díly, protože už mi došly nápady, jak víc to natahovat 😀

    Co se týče Tomovi nevnímavosti ohledně Billova vzhledu (čímž odpovídám i Terý), vůbec se nedivím, že ho Tom nepoznává 😀 Navíc jsou tu drobné detaily, které už Tomovi hlavou vrtají, takže si nemyslím, že by byl až tak nevšímavý mezek 😀

    Za všechny komentáře moc děkuji (bohužel jsem tu jen na skok, takže nemůžu odepisovat na každý zvlášť a detailně ho tu rozebírat jako vždycky :D)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics