Prayers to Stars 11.

autor: xoxo_Lady


V bezvědomí, do kterého upadl po vyčerpávajícím putování mezi nebem a zemí, se jeho duše opět odpoutala od těla. Ani se nesnažil odporovat, byla by to předem prohraná bitva. Unášelo ho to bez optání nebo svolení, dělalo si to s ním, co chtělo. A on se nemohl bránit. Cítil se stejně jako tehdy, kdy vypadnul z lodi. Nemohl se nijak dostat zpět, jelikož mořský proud byl silnější, nedalo se plavat proti němu a ani ho zastavit. Jediné, co mohl dělat, bylo sledovat ztrácející se loď a čekat na to, kam jeho tělo moře zanese.

Při tom všemožném vzpomínání mu v mysli vytanula také tvář jeho dvojčete. Na jeho sladký úsměv, jeho šťastné jiskřičky v očích a nosík lehce se zvedající nahoru. Jediné, co mu zbývalo v těchto chvílích, bylo myslet na něj. Netušil, kolik času během toho procesu uběhlo, avšak dost na to, aby si stihl vybavit několik šťastných vzpomínek z dětství. Přesně si dokázal vybavit, jak pobíhali po zahradě a snažili se chytit jeden druhého, nebo jak se předháněli při cestě ke stolu, kde na ně čekaly jejich oblíbené palačinky. Vzpomínal na události, na které si normální člověk ani nevzpomene. Jsou někde hluboko v něm, ale když se pohrouží do stavu vzpomínání, vybaví si něco daleko důležitějšího. Ale pro Toma byly právě tyto banální věci těmi důležitými. Třeba to, jak voněla atmosféra jednoho večera, kdy společně s rodiči seděli na zahradě a smáli se Tomově dvojčeti, které si omylem rozmazalo šlehačku ze zákusku po celém obličeji.

Čas na tyto vzpomínky byl tak zdlouhavý a on už přestával věřit, že se jeho duše někde ocitne. Začínal si myslet, že zůstane v tomhle stavu a takhle bude vzpomínat a přemýšlet už navěky. Ale jak dlouho bylo navěky? Kdy to začínalo a končilo? Nebo to nekončilo nikdy… Ale vše má přece někde konec. Tak co to znamenalo?


Pak se ale někde v dálce objevil paprsek. Byl slabý, a když se lehce dotkl okraje jeho duše, pálil tak málo, až měl Tom pocit, že snad vyhasíná. Ale čím blíž byl, tím byl ostřejší jak na pohled, tak na dotek. Začínal cítit, jak ho spaluje. Pomalu a mučivě se zarýval do jeho ochranné slupky. Postupem času se zdálo, že už více nevydrží, ale stejně se posunul zase o kousíček dál a on si uvědomoval, že ač měl pocit, že tohle je už poslední kapka, stále to pokračovalo dál a dál. Nesnesitelnost se změnila v ukrutnou bolest, a ta se po dlouhých hodinách, alespoň mu to tak připadalo, změnila ve stav, kdy nevnímal nic, a přitom vše. Cítil se tak zvláštně, celé to působilo jako zlý sen a on jen čekal na probuzení, které by ho osvobodilo z tohoto mučení.

Pak se k horku přidala zima. Ty dvě naprosto odlišné věci se spojily a on je přestal vnímat úplně. Cítil spalující horko, jako by hořel v plamenech za živa, a přitom se třásl zimou, která do něj zabodávala tisíce ledových a ostrých kusů ledu. Kdyby mohl, křičel by bolestí. Avšak on mohl křičet jen uvnitř své duše, na povrch se nevydralo vůbec nic, jen ho to rvalo zevnitř.

A pak vše ustalo. Všechna bolest zmizela, avšak místo ní se objevilo opět to dobře známé prázdno. S tím rozdílem, že nyní bylo tisíckrát větší a on měl pocit, že ho do sebe vsákne.
Stál tam a naslouchal tolika slovům, tolika hlasům. Nerozuměl jim, ale věděl, že se baví o něm a že mluví o něčem opravdu důležitém. Rozsudek, o kterém rozhodly, nemohl odmítnout. Neměl na vybranou, musel přetrpět to, co si zasloužil.

Všechna ta bolest, kterou prožíval celou tu nekonečnou dobu, než se dostal na toto místo, se vrátila. Musel zdolat tu samou cestu tolikrát, kolikrát využil síly hvězd, kolikrát natáhl svou ruku k jejich utěšující záři. A pak byl milostivě propuštěn. Proklínal by hvězdy a jejich příliš krutý trest, kdyby si nebyl vědom své chyby. Věděl, že jejich rozsudek byl na jejich poměry mírný. Nad nikým jiným by se nezamýšlely, poslaly by ho rovnou na smrt. Ale tohoto chlapce ušetřily. Jeho duše nebyla špinavá a nevyužívala pomoc hvězd kvůli lakomosti. On je potřeboval. Byl ta zoufalý, že nemyslel na následky, před nimiž ho varovaly. Bolest jeho utrápené duše ho donutila přijmout jejich chvilkovou volnost. Potřeboval je a ony byly tomu čistému a nevinnému chlapci schopny odpustit.

„Tomi…“ Tichý roztřesený hlas protnul ticho, jež nastalo po Tomově vyprávění. Bill jím byl otřesen natolik, že si až teď uvědomil, že sedí vedle sebe na studené zemi. Toužíce po objetí jeho silných paží a pod ochranářským pudem se tiskl na jeho hruď. Nevnímal studený vítr vrážející mu do zad. Dokázal vnímat jen blízkost těla, třel se o něj nosem a pevným stiskem se ujišťoval, že je Tom tady s ním a že mu nic není, že mu nikdo a nic neublížilo. Nedovolil by to. Ještě před chvilkou byl naštvaný k nepříčetnosti, avšak teď svých slov litoval natolik, až ho bolelo kdesi v hrudi.

Ještě chvíli nenasytně vdechoval omamnou vůni. Pak pomalu zvedl hlavu a dychtivě se podíval do jeho očí, jež se na něj opětovně upíraly. „Omlouvám se.“ Věděl, že stačí tato dvě slova, že nemusí vysvětlovat, za co se omlouvá.

„Pokud mi odpustíš vše, co jsem o tobě řekl, a nebudeš tomu věřit, protože nic z toho není pravda, pak tvou omluvu přijmu,“ zašeptaly sametové rty a Billovu tvář ovanul jeho horký dech. Ucítil ho na svých rtech a připomnělo mu to přítomnost jeho měkkých jemných polštářků. Nevědomky ty své pootevřel, aby jeho dech vpustil do svých úst.
„Odpouštím ti.“ Nemusel nad tím přemýšlet a nemusel se ani rozhodovat. Odpověď byla tak jasná a automatická. Nemohl mu mít za zlé nic z toho, co řekl, nemohl myslet na nic jiného, než co řekl on sám.

Tentokrát příval větru ignorovat nemohl. Udeřil do něj tak náhle, že se jeho tělo neovladatelně roztřáslo. Zimomřivě se stulil a čelo si znovu opřel o jeho hruď, aby se mohl ponořit do jeho vůně. Nepřemýšlel nad tím, co dělá. Na to bude spousta času pak. Otřáslo jím Tomovo vyprávění. Ne proto, že jemu hvězdy odpustit nemusely, ale proto, že se bál o něj. Kdyby mu ho v tuto chvíli chtěl někdo vzít, porval by se s ním s jistým vítězstvím. A pak by se k němu znovu přitulil a nechal se jím ukolébat a utěšit.

„Jsem rád, že ti odpustily i hvězdy,“ zamumlal do jeho trička, ale i přes tichost jeho slov ho Tom zaslechl. Na jeho rtech pohrával zasněný úsměv. Ještě před chvilkou se třásl pod vzpomínkami, ale teď se nemohl soustředit na nic jiného než na to křehké stvoření ve své náruči. Pohladil ho po vlasech, tak opatrně, že to Bill skoro necítil. A pak znovu a znovu. Nemohl přestat, bylo to tak utěšující. Pohrával si s jeho černými pramínky, namotával je na prst, ale dával obrovský pozor, aby ho jedinkrát nezatahal. Nechal se unést, nezbedné prsty se do nich vpletly a jemně jeho hlavu odtáhly. Bill k němu zvedl tázavý pohled.

Tom rázem nevěděl, co říct. Zdálo se, že vše, co řekne, nebude dost vystihující, akorát zbytečné mrhání slov. A tak mlčel, jen se na něj díval a nemohl se toho pohledu nabažit. Jeho bledá tvář byla tak nádherná. Ženské rysy tak dokonale matoucí, rty tak sladké a jako magnet přitažlivé už jen na pohled. Nedokázal se mu dívat do očí, jen se upíral na jeho rty, jejichž chuť už znal, a ať to zapíral sebevíc, měl na nich takovou chuť, že by nejraději všechnu jejich chuť slíbal, něžně by je hladil, a pak jemně proklouzl jazykem dovnitř, vnořil se do zakázaných úst…

V panice odvrátil tvář a pevně stiskl víčka, aby ty živé představy zahnal. Nepomohlo to, nabraly ještě větší nádech. Myslel, že se zblázní, točila se mu hlava nad tím, jak se snažil neudělat to.
„Musím jít,“ vyhrkl náhle, vyskočil na nohy a bez ohlédnutí na Billovy zklamané oči, do nichž se vloudily slzy, se rozeběhl.

Slunce se právě objevilo na obzoru. Jen malý kousíček paprsku vystrčilo ze své ložnice. Všude kolem něj se třepotaly červánky, pohltily čisté nebe kolem sebe, aby alespoň na chvíli uchvátily svou křiklavou červení místo po boku zářivého slunce.

Vesnicí se nesl neobvyklý klid. Všichni obyvatelé ještě tiše spali, nechávali se unášet svými sny a nezajímal je přírodní úkaz, který východ slunce poskytoval. Pouze jedny oči se zájmem hleděly do dáli.

Ticho nebylo tíživé, alespoň ne pro něj. Pro něj bylo něčím výjimečným, a on si ho náležitě užíval. Konečně mohl přemýšlet, aniž by ho něco nebo někdo rušil. Nestávalo se často, že by měl čas přemýšlet, zaobírat se problémy. Na tohle byl čas až při svitu hvězd a měsíce. Ovšem tuto noc nebe zdobily jen černé mraky a ty nedovolily jeho věrným posluchačům vysvitnout. A další šance si s nimi promluvit byla v nedohlednu. Celý dlouhý den. Dnes měl hodně práce, na kterou by se měl soustředit, a to by nedokázal, kdyby si v hlavě neurovnal to vše, co ho trápilo.

Nepřekypoval touhou vidět východ slunce, neměl rád jeho ostrost, ale v tuto chvíli ho přivítal málem s jásotem. Po zamračené noci přišlo horké a dusné ráno. Přesně takové, které nesnášel. Nyní si však nestěžoval.

Zničeně si povzdechl a protřel si unavené oči. Bylo tak složité se projít tím zmatkem. Točila se mu už hlava z toho, že ať se úpěnlivě snažil, stále nenacházel východisko z této situace. Ale přesto všechno nelitoval, že toho chlapce poznal. Možná litoval toho, že unesl zrovna jeho, protože jeho nevinnost si to nezasloužila, ale rozhodně nelitoval, že ho poznal. I když věděl, že tohle nemůže, že je to nebezpečné jak pro něj, tak pro jeho malou holčičku, nemohl si pomoct. Bill byl tak výjimečná osoba. Byl tak chápavý a upřímný. Podmanil si Tomovo srdce, aniž by o to usiloval. Chvíle, kdy byl s ním, byly pro Toma ty nejšťastnější. Trávil s ním hodně času. Možná až příliš, vzhledem k pravidlům. Ale on se jimi nikdy tak úplně neřídil, tak proč by měl teď? Proč by se s ním nemohl přátelit?

Přátelit. Nevěděl, jestli je to zrovna tohle, co chtěl. Chtěl Billa více poznat, chtěl mu být neustále nablízku, chtěl být jeho přítelem. Ale zároveň po něm toužil…

V tu chvíli se ohnivé slunce vyhouplo zcela na oblohu a chlapcovu tvář oslepily zářivé paprsky. Přivřel pod tím návalem světla oči, vzápětí se mu před nimi však objevila tvář toho krásného chlapce, na něž neustále myslel. Zatřepal hlavou, když se mu v ní ozvalo to slovo.
Toužil…
Jistě že po něm toužil. Bill byl nádherný. Měl ty nejženštější rysy, jaké kdy na chlapci viděl. Nebyly vytvořeny uměle, neměl je kvůli líčení ani oblékání. Byl už na pohled křehký jako porcelán a Tom měl kolikrát sto chutí ho obejmout, jak nejjemněji uměl, aby se mu v náručí nerozpadl. Jeho tvář, rysy v jeho tváři byly tak jemné a hladké. Rty měl vykrojené do tvaru, který měl Tom neustále chuť políbit. Vypadaly stejně tak sladce, jako chutnaly. A jeho tělo… to tělo bylo tak přitažlivé, že by oblomilo i toho nejvážnějšího muže. Co Tom na Billovi miloval ze všeho nejvíc, byly však jeho vlastnosti. Sám Bill byl celý protiklad. Uvnitř byl romantický, něžný a neuvěřitelně citlivý. Avšak na povrch byl drzý, tvrdohlavý a hádavý. Ale to vše byla jen maska, Tom si moc dobře pamatoval, jak nebojácně se choval při jejich prvním setkání. Hrál si na drzého a silného, uvnitř se však třásl strachem.

Připadalo mu, jako by Bill byl anděl. Miloval jeho úsměv a zvonivý smích, i když ho neslyšel často.

Nemohl se divit, že ho Bill přitahuje. Vždyť, koho by nepřitahoval někdo takový?
Tom nikdy nepřemýšlel nad svou orientací. Nikdy neměl myšlenky na žádnou dívku ani chlapce. Měl příliš mnoho jiných starostí a problémů, než aby se otáčel po hezkých postavách a utápěl se v hlubokých očích. Nebyl vyděšený z toho, že se mu líbí chlapec. Věřil na lásku, na hlubokou, důvěrnou a pravou lásku. A bylo mu jedno, k jakému pohlaví tímto citem podlehne. Věděl jen, že na něj láska někde čeká a že až bude připravený, najde si ho. Nebo možná také ne, pokud to tak chce osud… a hvězdy.

Ještě dlouho jen tak stál a nechával se unášet kdesi do hloubi své duše. Když konečně otevřel oči, slunce bylo už vysoko na obloze, bez zájmu se na něj seshora dívalo. Otočil se a vydal se domů, za svou malou holčičkou, která ho už určitě čekala hladová a plna energie a nadšení z nového dne. Už nebyl zmatený, když vešel dovnitř svého příbytku a nechal se obejmout malým, hubeným tělíčkem. Nyní měl v hlavě čisto a prázdno, myšlenky spokojeně seděly každá ve své přiřazené polici a on si mohl v duchu s úsměvem odpovědět na všechny ty otázky, na něž hledal tak dlouho odpovědi.

Věřil v osud a byl si jistý, že se nestane nic, co si nebude přát. Proto se rozhodl dělat to, co s ním bude chtít. Stačilo jen čekat, až se obrátí stránka a on se bude řídit podle svého srdce a hvězd.

autor: xoxo_Lady

betaread: Janule

7 thoughts on “Prayers to Stars 11.

  1. Mne táto poviedka tak , ale TAK chýba! Prečo nemôže chodiť častejšie? Presne ako je spomenuté v prvom komentári je strašne plná citov a emócii a uplne najviac milujem tie umelecké prostriedky , ktoré sú mi v tekomto žánsri jednoducho takou vzácnosťou že sa nad nimi totálne rozplývam. :)Dokonalosť sama 🙂

  2. tohle je tak dokonale napsané.tak procítěné…já nemám slov.jsem moc ráda,že dneska přibyl další díl téhle výjmečné povídky..
    nádherné..opravdu nádherné

  3. Ach, drahá Ladynko :-*** ♥, ty jsi úplný básník!
    Stačí první tvé věty, první slova a jsem naprosto unešena proudem emocí. Očarovaná. Popisuješ každičký okamžik tak… hluboce. Jsem okouzlena. Máš veliký talent, každé tvé slovo pohladí, osloví, dojme, bere dech! To je zážitek číst tvůj příběh!
    Už jen Tommyho vzpomínky, paprsky a plameny, síla hvězd spolu s jejich verdiktem. Já žasnu, jsi výjimečná spisovatelka! Co si zasloužil, jakou chybu udělal… Začínají kousky skládačky do sebe zapadat. Srdce a hvězdy, tak něžně dokážeš psát snad jen ty a já tvé psaní miluji.
    Ještě se mi velmi líbil ten protiklad, jak jsi popsala Billyho. Vystihla jsi vše dokonale. Vlastně je na povrchu svůdný vamp a uvnitř křehký, něžný anděl…
    Nebeský díl, Ladynko, moc, opravdu moc se ti povedl. Tvé příběhy jsou pro mě uměním! Máš veliký talent!
    Krása!♥♥♥ Wow! *popadá dech*

  4. Jak už jsem veřejně slíbila u posledního dílu Pain of Love, že si přečtu další tovjí povídku, tak to pilně dodržuji 🙂 .. jen se omlouvám, že jsem tuto povídku ještě neokomentovala.. je naprosto úžasná a dechberoucí, zbožňuju jí a tohoto dílu jsem se nemohla dočkat 🙂 a nemám k němu slov, je perfektní, snad jen mohu říci, že souhlasím se slečnou Ondinkou..
    ..samozřejmě přečtení dlouho očekávaného dílu zapříčinilo to, že se opět nemohu dočkat dalšího dílu 😀 těším se nehorázně moc 🙂 ..chápu tvou situaci, střední přece jen není procházka růžovým sadem, a tak ti přeji mnoho úspěchů 😉 a snad to nebude trvat dlouho a přibydou další díly 🙂 <3

  5. [5]: Tvé komentáře u Pain of Love jsem úplnou náhodou objevila a jsem za to moc ráda. Zanechala jsem ti tam odpověď, jelikož jsem se musela k tak nádherným komentářům vyjádřit.:)♥
    Jsem moc ráda, že jsi vyhledala další mé dílo a že se ti líbí. Vážně mě to hřeje u srdce!♥ A moc Ti děkuji za komentář!:)
    Přeji krásný den!:-*

  6. [6]:
    Opravdu mě těší, že tě mé komentáře potěšily a jsem moc ráda za Tvé odpovědi, a ujišťuji Tě, že Tvé povídky budu vyhledávat nadále, (jestliže napíšeš ještě další a věřím že ano 🙂 ) protože vím, že jsou nádherné a že to stojí opravdu za to si je přečíst <3 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics