Na samotě u lesa 1.

autor: Mary

„Ale Davide,“ Bill na něj upřel prosebný pohled a lehce našpulil rty. „Prosím.“

Manažer energicky zakroutil hlavou.
„Ne, to nejde. Vážně se to vůbec nehodí. Teď ne.“
Bill zklamaně svěsil ramena. Otočil se na bratra, čekal od něj podporu. Tom ho nezklamal. Ochotně se přidal na jeho stranu. Jen na to na rozdíl od něj nešel přes city, nýbrž vědecky. Věřil, že tohle zabere spíš.

„Podívej, Dave,“ velkoryse předstíral, že si nevšiml, jak si David prsty nervózně pročísl vlasy a otřásl se. Teď, když na něj útočila obě dvojčata, se mu ještě hůře odolávalo touze zakrýt si rukama uši a začít hlasitě bzučet, aby nic z jejich proslovu neslyšel. „My víme, že na to možná není ta pravá chvíle, ale my bychom si chtěli odpočinout. Víš, jako nabrat nové síly a tak. Chápeme, že se ti to moc nezdá, ale pochop i ty nás. Potřebujeme pár dní volna, jenom se tak flákat a být dál od toho shonu. Uklidnit se, být spolu sami bez všech těch fotografů a novinářů. A uvidíš, že naše koncerty potom budou ještě lepší, živější, divočejší. Jen musíme nabrat trochu energie.“ Nenápadně mrknul na Billa.


Výraz v Davidově tváři se změnil z vyděšené grimasy, kterou nasadil bezprostředně poté, co mu oznámili svůj návrh, na zamyšlenou. Zjevně o tom uvažoval. Celkový dojem kazil jenom fakt, že neklidně klepal špičkou boty o podlahu a nedíval se ani na jednoho z bratrů, ale do zdi, takže se nedalo s jistotou rozlišit, jestli přemýšlí nad tím, co mu říkají nebo nad něčím úplně jiným. To však chlapcům tolik nevadilo. Pokládali za úspěch už to, že je David ještě nevykopl ze dveří.

„Možná napíšeme nějaký song,“ přidal Tom další argument. „Dobře víš, že se nám nejlíp skládá, když jsme daleko od lidí a nikdo nás nemůže otravovat.“

David se na něj nepřítomně podíval, spíš to vypadalo, že kouká někam skrz něj. Musel přiznat, že prohrál.

„Sice s tím absolutně nesouhlasím, ale dobře. Dávám vám týden volna. A doufám, že se vrátíte v pořádku!“
Dvojčata svorně zavýskla nadšením. Přesně takhle si to představovali.

„Díky, Dave,“ zabroukal Tom spokojeně a nijak nekomentoval, když se manažer nadechl tak zhluboka, div si neroztrhl plíce, a s hlasitým plesknutím si přitiskl dlaně k obličeji, aby se nemusel dívat na své svěřence, kteří kolem něj bláznivě poskakovali ve vítězném tanci. Bill se na chvíli zastavil a důvěrně se k němu naklonil.

„A nemusíš mít strach,“ párkrát nevinně zamrkal. „Budeme se chovat slušně…“
***

„Stejně nemůžu uvěřit tomu, že nám to vážně povolil.“

Tom odlepil pohled od okýnka, z něhož už nějakých dvacet minut netečně zíral, a zazubil se. „Já taky ne. Celou dobu jsem čekal, kdy nás oba pošle do háje.“ Rozesmáli se.

V autě byli jenom oni dva a řidič. Původně si měli užívat dovolené ve čtyřech, ale Georg a Gustav měli něco neodkladného, takže jeli sami s tím, že kluci přijedou za pár dní, až si všechno vyřídí. Všichni už se těšili, jak si během toho týdne bez dozoru dospělých zařádí.

„Přesně! Ale vyšlo to. I když pak vypadal, že by neuškodilo zavolat mu doktora. Myslím cvokaře,“ ušklíbl se Bill.

Tom zašermoval rukama ve vzduchu.
„Jo. Ten jeho výraz ,myslím, že budu potřebovat odbornou pomoc‘ byl fakt úžasný.“

Bill zahýkal smíchy a rozveseleně zatleskal. Podíval se na bratra, který se plácal dlaněmi do stehen, a to ho rozesmálo ještě víc. Tom vypadal vážně směšně. Ve tváři byl celý rudý a namáhavě lapal po dechu, přesto se však neustále hroutil v křečích smíchu. Nedokázal přestat. A vlastně by mu to ani nevadilo, nebýt toho drobného nedostatku kyslíku.

Auto se zastavilo s trhnutím tak prudkým, že se ani jedno z dvojčat nedokázalo udržet na svém místě a oba chlapci přistáli na podlaze mezi sedačkami.

„Tak, jsme na místě,“ oznámil jim řidič, hrdý na to, že je odvezl tam, kam měl, a bez nehody.

„Juchů!“ Tom málem ohluchl, tak hlasitý byl Billův šťastný výkřik. Bill si toho nejspíš všiml, protože poplácal bratra po rameni a omluvně se na něj usmál. „Heh, sorry, Tome.“
Tom neurčitě pokrčil rameny, jako že se nic zase tak hrozného nestalo. Chytil Billa za ruku a pomohl mu na nohy. Společně přilepili nosy na sklo a podívali se ven. Vzápětí oba vytřeštili oči a úsměvy na jejich tvářích nahradily vyděšené výrazy.

„Ehm, Bille? Já nechci nic říkat, ale… Jsi si jistý, že jsme tady správně?“

autor: Mary

betaread: Janule

4 thoughts on “Na samotě u lesa 1.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics