More like me & less like you

autor: Lenna W.K.T.

Zdařík, posílám další jednodílku.
Tentokrát z úplně jiného – ode mě neočekávaného – soudku. Ti, co mě znají dobře anebo četli můj rozhovor, vědí, ze trpím neuvěřitelně silnou slabostí pro kapelu Linkin Park.
A právě oni mi tentokrát byli největší inspirací. Text, který se v povídce objevuje, je textem nejslavnější písničky od LP, jejíž klip byl natáčen v Kostele svatého Mikuláše, na Karlově mostě a Karlově univerzitě v Praze (kde jinde byste hledali, že jo xD), kterou kluci, jak sami říkají, zbožňují kvůli Češkám a pořádnýmu točenýmu plzeňskýmu pivu xD
Možná proto mám pro tu písničku mnohem větší slabost… Vlastně zpívá o klasickém boji ‚Dospívajícího teenagera vs. rodiče‘, ale já jsem si to upravila, jedná se o písničku Numb 😉
Doporučuji si k tomu pustit… A teď už k povídce…
Přijde mi divná… Na to, že je ode mě, ale zároveň mi přijde absolutně úžasná… 😉 enjoy it… Lenna <3

Im tired of being what you want me to be
feeling do faithless
lost under the surface

Jsem tak unavený z toho, co chceš abych byl
cítím se tak bez důvěry
ztracen pod povrchem

Tvých lží, že to všechno bude dobré. Ne, ne, nic nebude dobré. Protože toho mám dost. Všichni, a hlavně ty si z mě děláte otroka. ‚Bille, směj se! Bille, foť se! Bille, zpívej! Bille, odpovídej na dotěrné otázky novinářů!‘, ‚Billy, nastav mi prdelku!‘ ty to zvládáš skvěle, ty si to užíváš, ale ve mně to zabilo všechno. Zabilo to Billa. Zbyl jen povrch.
Tvoje utěšování je tak jednoduché, jako by si už necítil, necítil to pouto mezi námi. To zasraný pouto, který mi nedovoluje tě poslat do hajzlu za těma děvkama, který šukáš těsně před tím, než ho strčíš do mě. Říkal jsi, že mě miluješ, a přitom nevíš, co to znamená. To JÁ miluju tebe. I když k tomu už nemám jediný důvod.

Jsem unaveny z toho, že ti nemůžu ukázat, jak moc tě nesnáším za to, jak mi lámeš srdce, jak mě ničíš, zabíjíš. Musím být takový, jaký chceš, abych byl, abych mohl alespoň přežívat. Nemůžu se od tebe odpoutat a nesnáším se za to. Nesnáším sebe za lásku k tobě.
Tvoje doteky jsou tak strojené, jen abys mi zavřel hubu. Vidím, jak je ti hnusné mě políbit, ale šukat mě se ti líbí. Tohle ti žádná holka nedá… A to je to jediný, co mi dává jistotu, že se vrátíš.
A nejhorší na tom je, že už začínám být jako ty. Žal z toho si vylívám v silném přirážení do těch odporných stvoření. Je jedno, kluk nebo holka, je mi na blití ze všeho, co není ty. A přesto tě tak nenávidím.


I don’t know, what you’re expecting of me
put under the pressure
of walking in your shoes

Nevím, co ode mě chceš,
dostal jsi mě pod tlak
z chození ve tvých šlépějích

A velmi odporných šlépějích. Moje jediná záchrana je kondom. Kdo ví, jestli nechráním spíš svoje oběti. Kdo ví, jestli jsi mě něčím nenakazil… Kdo ví, jestli se chráníš. Aspoň sebe, když ne mě. A víš, co mi dělá největší potěšení? Když mě s nima načapeš. Proto si je beru na hotel! Líbí se mi ten chvilkový smutek lesknoucí se v tvých očích. Miluju, když trpíš! Alespoň na chvíli, než se ve mně zapíchne trn výčitek. Vím, že ty miluješ moje usmiřování, protože se vždycky cítím jako největší špína, a jako omluvu tě nechám vybít si na mě vztek, který z mé nevěry máš. Dělám to všechno jen z totální zoufalosti.

*Bill si zapálil už asi pátou cigaretu za dvacet minut a dál pokračoval ve svých myšlenkách*

Nevidíš, že jsem zoufalej? Nevidíš, protože jediné, co vidíš, jsi ty.

Every step I take is
another mistake to you…

Každý krok, co udělám
je pro tebe jen chybou.

Yeah, můžu ti dělat hodnýho přítele, co ti doma navaří oblíbený palačinky a ozdobí je srdíčkem ze šlehačky a marmelády, tisíckrát denně řekne, jak tě miluje, jak je šťastný, že s ním jsi, jak jsi krásný a charismatický, jak jsi cool, a ještě to ke všemu bude myslet vážně. Jenže to jsem pak hysterka, která žárlí na každé políbení na tvář.
Můžu být totální svině. Která ti bude ukazovat, jak bolí to, co děláš ty sám, která ti do očí řekne, jak se nesnáší za srdce, které ti dala. Která ti řekla, jak moc nesnáší tebe. A o to víc, když tě nesnášet nedokáže.
To jsem ale odporná děvka, na kterou nechce ani šáhnout. Jenže já bez tvých dotyků umřu a ty taky. Oba to víme.

Anebo taky můžu zvolit zlatou střední cestu. Ignorovat a být ignorován, jenže to takhle nejde.
Můžu být jen tvůj bratr, ale zabiju tím oba, a i když tě nenávidím, radši zemřu sám, jen abych zachránil tebe, lásko.

Can’t you see that you’re smothering me
holding so tightly
afraid to lose control

Nevidíš, že mě dusíš
držíš tak těsně
vystrašen ze ztráty kontroly…

Nade mnou a nad mými činy. Ignoruješ moje pocity tak dokonale a spolehlivě. Ale já tvoje ignorovat nesmím. Musím být loajální věrný přítel. Jinudy cesta nevede. Žárlíš na všechno, o co mám zájem. Ale já nesmím. Nesnášíš všechno, co by mi mohlo dát víc než ty… A přitom to může být všechno a nic.
Miluju tě a nejspíš navždycky budu, ale budu se snažit to v sobě zabít tak, jako tys zabil mě. Věř mi, že pro to udělám úplně všechno. I kdybych měl zemřít já sám… Už ze sebe nebudu dělat to, co chceš ty… Ideálního přítele… Ideální děvku. Už ne, Tome, slibuju.

‚cause everything that you thought I would be
has fallen apart right in front of you

protože všechno, co sis myslel, že můžu být
spadlo do dálky přímo před tebou

Ty jsi to věděl… Věděl jsi, že když se takhle budeš chovat, vyseru se na tebe. Tak proč jsi proboha začínal? Přestal jsi mě mít rád? Přestal jsi na mě koukat jako na někoho, koho máš chránit? Nerozumím ti, každopádně teď už je pozdě. Tvýho vysněnýho přítele jsem shodil ze střechy… Symbolicky v den, když jsme natáčeli Spring Nicht.

I’vebecome so numb
I can’t feel you there
Become so tired
so much more aware
I’m becoming this…

jsem tak ochromený
a už tě tam necítím
Jsem tak unavený
a mnohem jistější
stávám se tím…

Co jsem v životě chtěl nejmíň… být troskou.
Jsem děvka, jsem loutka všech. Bez pocitů. Jen unavený… Zlomený… Zkřehlý. Zničil jsi mě, víš to?
A víš co ještě? Už tě necítím ve svém srdci. Už ne. Nula, žádná reakce na tvé jméno, na tvou přítomnost. Jsi jen sráč, se kterým sdílím víc, než bych si kdy přál. Proto jsem s tebou přestal spát! Komunikovat, mluvit, sledovat tvé pohledy. Umírám, když tě v sobe necítím, když necítím tvé dlaně na své hrudi, tvůj jazyk, jak si hraje s mým, ale aspoň umírám se zbytkem hrdosti, aspoň s malou špetkou pocitu, že můžu mít hlavu maličko zvednutou. Že ji nemusím svěsit studem.
Nejsi ve mně, nejsi v mém srdci, jen v mé mysli jsi, protože tam, kde jsem, jsem jen díky tobě…

All I want to do
is be more like me
and be less like you

Všechno, co chci
je být méně jako ty
a být více jako já

Every step that I take
is another mistake to you…
And every second I waste
is more than I can také

Každý krok, který udělám
je pro tebe další chybou
a každou vteřinu, kterou promarním
je víc než můžu zvládnout

*Bill se zavrtěl, jeho zadek ho začal pomalu studit a bolet. Seděl na schovaném placatém kameni v křoví u vysoké zdi nemocnice, kde byl na odvykačce. Nevěděl, proč tam je, ale věděl, že když se tam nevrátí, půjde do vězení… Ani netušil, že když začal brát drogy, tak si Tom našel přítelkyni. Opravdovou přítelkyni. Billa miloval, ale myslel si, že když spolu už nebudou, přestane ho ničit, a tak si našel přítelkyni, která ho měla ‚odnaučit‘ milovat svého mladšího brášku. Netušil, že pár měsíců na to Bill přijde zfetovaný a jeho už dokonce těhotnou přítelkyni uškrtí… Nevěděl, že zabil člověka, protože byl tak zfetovanej, že nevěděl ani o sobě. Tom se tedy rozhodl najmout bratrovi právníka, který mu pomůže se vyhnout vězení, ale přikáže léčbu. Dlužil mu to, protože fetku z něj udělal on. Díky jeho přístupu k němu byl Bill tam, kde byl.

Bill se podrbal pod nosem a přestal zírat na injekční stříkačku, za dvacet minut mu končí vycházky a byl vážně šťastný, že se na něj Simon, jeho poslední štětka, se kterou Tomovi zahnul, aby mu ublížil, opravdu nevykašlal a slíbený fet mu na místo přinesl. Chcípl by bez toho… Asi rychleji než bez Toma. Ten se do jeho hlavy dostával velmi zřídka, když byl zcela při smyslech. Jeho místo po většinu času zaplnila kýžená dávka, po které prahnul. Už pár let svého bratra neviděl a bylo mu to jedno.*

But I know
I may end up failing too
but I know
You were just like me
with someone disappointed in you

Ale já vím
Že to chybování taky můžu zastavit
Ale taky vím
že jsi byl stejný jako já
že jsi někoho zklamal

Ano, zklamal jsi mě… A mně už je to jedno. Ty budeš žít celej život s tím, že jsi zničil život svého dvojčete. Já to nebudu, to ty se budeš budit zpocený s obrázkem mé mrtvé ufetované tváře v hlavě. Protože s tebou být nechci a bez tebe už vůbec ne.
S každou dávkou ti ubližuji ještě víc než před tím… Vím to, proto to dělám… Chci tě zničit, jako ty mě, a vím, že se mi to jednou povede. Že tě zničím, že si budeme zase rovni a že za mnou přilezeš s prosíkem o odpuštění. Je mi jedno, kdy to bude, jestli teď nebo za tisíc let v pekle. Zničím tě tak jako ty mě, ale jinou cestou, protože…

*Chvíli pozoroval ostrou jehlu, a nakonec si ji píchl do žíly na již dávno zaškrceném předloktí. Usykl bolestí, ale po chvíli se rozlil ten příjemně známý pocit. Zapomněl na všechna trápení a uvolnil se. Jediné, co udělal, bylo, že schoval tašku pod kámen a vypotácel se z křoví, aby došel k branám léčebny. V jeho hlavě z neznámého důvodu neustále zněla věta…*

All I want to do
is be more like me
and be less like you

autor: Lenna W.K.T.

betaread: Janule

11 thoughts on “More like me & less like you

  1. já..ehm…tohle ve mě nechalo hodně zvláštní pocity…fakt že ano, ale líbilo se mi to… 🙂

  2. Moc zajímavý… Je to přesně takovej tip povídky, nad kterou budu ještě hodně dlouho přemýšlet.
    Linkin Park taky moc ráda poslouchám a tuhle písničku přímo zbožňuju-k povídce se perfektně hodí :)Moc povedený

  3. Moc krásné!!!A podľa mňa to vôbec není divné!!Vážne je to také….iné ale úplne skvelo iné 😀

  4. Tak tohle je skvělý a Linkini jsou úžasní a hlavně tento text.Poslouchala jsem ho jeden čas pořád.Pěkná ff :))

  5. Když jsem tuhle povídku dočetla, zůstala jsem ještě nejméně 10minut pohroužená do takové divné agonie. Skoro jsem cítila, jak je Billovi mizerně… dokázala jsem si představit jeho pocit, když si píchnul a tím se uvolnil. Já sice s drogami, naštěstí, žádné zkušenosti nemám, ale i tak jsem byla schopná si to představit. Linkiny miluju a povídka mě zaujala na první pohled tím, že tu byla  písnička od nich. Nevím, jestli bych se do čtení pustila, kdyby tu nebyl odkaz, možná jo, možná ne. Ale teď jsem ráda, že jsem obětovala svůj, díky škole, vzácný čas a přečetla ji.

  6. Né že by to nebylo povedené, velmi to na mě zapůsobilo, ale pro mě prostě nad happy endy není 🙂

  7. Jo, ja mam ve zvyku psat dlouhe predkecy a tak vam to jak jsem to myslela popisu tady, kdybyste treba koukali na komenty znovu.
    Zaprve vam chci moc podekovat za komentiky… Janul za to, ze mi to tu hodila zrovna dneska v muj krasny den, takze mi vase komentare udelali ohromnou radost, popravde jsem necekala ani jeden xD

    nicmene k povidce… Nevim, jestli se mi povedlo popsat to zoufalstvi, ke kteremu Tom Billa dohanel svym jednanim. Ze se z toho Bill doslova zblaznil, az to odnesla Tomova pritelkyne 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics