The Matchmaker 4.

autor: Buyyouadrank
Přišla noc a začalo pršet. Bill breptal něco o svých vlasech. Říkal, že se mu zkroutí a bude vypadat ošklivě, Tom jen protočil očima a dal Billovi svoji mikinu.

„A co ty?“ zamračil se Bill. Musel skoro křičet, aby byl slyšet přes déšť dopadající na dlažbu a přicházející bouřku.

„Nebudu brečet z toho, že mi zmoknou vlasy,“ ušklíbl se Tom, hravě strčil do Billa.

„Oh, dobrej tah, mimochodem.“

„Co?“

„Že jsi mi dal svoji mikinu, velmi gentlemanské,“ zašklebil se Bill.

„Oh…“ Tom od něj odvrátil oči a zahleděl se na louže, které se začaly tvořit. Téměř zapomněl, že on a Bill jsou na falešném rande. Ve skutečnosti se s Billem necítil stísněně a neměl pocit, že ho chce jen do postele jako ostatní. Tom se s Billem cítil, jako by doopravdy byl sám sebou. Až samozřejmě na ty chvíle, kdy ho Bill napomínal a učil ho pravidla perfektního rande.

Najednou přišel velmi hlasitý hrom a temnou oblohou projel záblesk, což způsobilo, že Bill vypískl a obepnul Tomovu mikinu těsněji kolem sebe.
„Ten byl opravdu blízko,“ zamumlal. Pozoroval oblohu se strachem a těkal očima.

„Neříkej, že se bojíš bouřky!“ Tom se lehce usmál, jak Bill povyskočil, když se ozval další hrom. Billova tvář bez makeupu byla mokrá od deště, jeho kůže zářila v kontrastu s černými vlasy, které se mu přilepily kolem obličeje.

„No,“ Bill se začervenal, vystrčil spodní ret. Pokračovali v chůzi, nebyli si jisti, co se stane s jejich ‚rande‘, protože ani jeden z nich ho nechtěl ukončit. Šli kolem obchodu s televizemi, které byly uvnitř zapnuté, a zrovna běželo počasí, v každém titulku stálo ‚Silné bouře budou pokračovat‘ a ‚Varování před tornády‘.

„Varování před tornády? Sakra, měli bysme jít rychle domů,“ řekl Tom.

„Jen si chytnu taxík,“ odpověděl Bill rychle. Rozepnul si mikinu, chtěl ji vrátit zpátky Tomovi. „Opravdu se potřebuji dostat domů.“

„Kde bydlíš?“ Zamračil se Tom.

„Asi půl hodiny odtud.“

Tom položil ruku na Billovo rameno, zastavil ho tak, aby si mikinu sundal. Bill se na něj tázavě podíval, jeho medově-hnědé oči se rozšířily.

„Nechoď,“ řekl Tom. Rychle dodal: „Za chvíli bude ještě víc pršet a silnice budou ucpané.“

„Yeah, ale…“ Bill mrknul. Zajímalo ho, co tím Tom myslel. „Někdy se domů dostat musím.“

„Jen počkej, až trochu pršet přestane.“

„Neviděl si zprávy? Bude pršet ještě hodiny.“

„Poslouchej,“ řekl Tom. Podíval se na nohy, aby si nenamočil lem kalhot. „Bydlím blízko odtud. Asi deset minut. Můžu ti půjčit oblečení a tak…“

„Huh?“ Billova ústa se ochromeně otevřela.

„No, když zůstaneš v mokrém oblečení, tak nastydneš.“

„Ne, ne! Zveš mě zpátky k sobě domů?“

Tomův obličej zrůžověl. „Možná. Teda jestli chceš.“

Bill si těžce povzdechl. Položil si ruku na bok. „Tome, nikdy, nikdy nesmíš zvát ženu k sobě domů na prvním rande. Rozhodně ne normální ženu.“

Tom se smál, viděl, že si Bill dělá legraci. „Takže to znamená ‚jo‘?

Bill pomalu přikývl. Zčervenal stejně jako Tom. „Pokud ti to opravdu nevadí.“

Tom se usmál. Celý obličej se mu rozzářil, i když pořád pršelo. Natáhl ruku a jemně uchopil tu Billovu, otočil se a odcházel s ním pryč.

„Je mi zima,“ drkotal Bill zubama. Zalapal po dechu, když silně zahřmělo a znovu zakopl o svoje nohy, přistál na zemi v blátě. Pomalu se posadil, oči rozšířené hrůzou a odporem.

„Však jo, musíš si hrát, když už jsme skoro tam,“ škádlil ho Tom, protočil oči a podal Billovi ruku, který ji s vděkem přijal. Byli na zahradě před Tomovým bytovým komplexem a Bill se cítil ponížený. Byl zamazaný od bláta a dalšího hnusu, který kvůli stupidnímu dešti dál prosakoval do Tomovy mikiny.

Tom se ale netvářil zhnuseně a Bill byl vděčný, že ho dredatý muž vzal nedbale za ruku a vedl ho ke dveřím, které odemkl.

„Vítej zpátky,“ zakřenil se Tom, když otevřel dveře. Podržel je, aby mohl Bill projít první. Bill si s úlevou povzdechl, když ucítil, jak do něho udeřil teplý vzduch a rychle ze sebe stáhl Tomovu mikinu, a pořád ji držel.

„Omlouvám se. Jsem opravdu nešika,“ řekl Bill. „Nevadilo by ti, kdybych se šel osprchovat?“

„Prosím,“ zamumlal Tom. Odkašlal si a natáhl se pro mikinu, otřel se o Billovy prsty. Sice se drželi za ruce celý den, ale ucítil teplo v místě, kde se dotknul Billovy kůže. Snažil se neupírat zrak na černovlasého muže, který na sobě měl krátké bílé tričko pod Tomovou šedivou mikinou. Promočené tričko se přilepilo Billovi na hrudník, zcela průsvitné. Tomovy oči bezostyšně putovaly po Billově trupu, sledoval každou linii a křivku, až se zastavil na hrotu tmavého pásku.
„Um,“ Bill přerušil Tomovo očividné zírání. „Kde je sprcha?“ Ucítil v krku nával tepla a zajímalo ho, jestli ten pohled, kterým ho Tom sledoval, byl zamilovaný.

Tom si odkašlal a rychle řekl: „Po chodbě dolů, a druhé dveře vlevo.“ Bill tiše přikývl a otočil se. Tom sledoval jeho vzdalující se záda, a jak otevřel a následně zavřel dveře. Připlácnul si dlaň na čelo. „Co to sakra bylo?!“ zasyčel, uklidňoval se a šel dolů do obýváku. „Je to chlap, sakra!“

„Tome!“ Uslyšel Billův tlumený hlas. Tom trochu povyskočil. „Yeah?“ Nejistě odpověděl.

„Můžu si půjčit tvůj šampón a ostatní věci?“

Tom protočil oči nad Billovou vychovaností. „Samozřejmě!“ Zavolal zpátky. Povzdechl si a svalil se na gauč, zabořil obličej do jednoho z polštářů. Zasténal, jak vdechoval svěží vůni.
Po chvíli si uvědomil, že voní jako Bill, jak tady minulou noc spal. „Sakra, sakra, sakra,“ zanadával a rukama si překryl oči. Způsob, jakým bušilo jeho srdce, nebylo dobré znamení.

„Tome?“

Tom se posadil, skoro zapomněl dýchat, jak jeho oči přistály na Billovi. Bill vyšel ze sprchy a plaše stál na chodbě, jednou rukou si u pasu držel tmavý ručník. Jeho vlasy vypadaly jemněji než kdy jindy, a elegantně rámovaly jeho tvář, drobné kapky vody dopadaly na podlahu. Jeho vlhká kůže zářila pod tlumeným světlem Tomova bytu, ručník mu na bocích visel nebezpečně nízko, takže měl Tom dobrý výhled na hladkou kůži, nad jeho rozkrokem.

„Yeah?“ Tom přidušeně odpověděl. „Oh! Sakra, promiň. Měl jsem ti dát oblečení,“ Tom vyběhl nahoru do svého pokoje. Jeho zběsilá reakce byla brzy následována zvuky otvíraných zásuvek a oblečení nahodile vyhazovaného na zem. Bill se za ním překvapeně díval, přemýšlel, proč se druhý muž zdál neklidný a nervózní. Tom se objevil o pár minut později. „Většina mého oblečení je stará, ale tohle je starší, takže je to menší. Omlouvám se, jestli ti to nebude,“ řekl na jeden nádech.

„Tome, vážně mi nebude vadit, když mi to bude velký. Nebudu si stěžovat po tom, cos pro mě všechno udělal,“ smál se Bill, zněl čistě a jemně jako zvon.

Tom přikývl, polknul, jak se na něj Bill sladce usmál a natáhl se pro oblečení. Tom chtěl něco říct, na něco se zeptat, jen aby mohl znovu slyšet jeho jemný hlas.

„Máš hlad?“ Byla to ta nejlepší věc, co Tom vymyslel.

„Trochu,“ řekl Bill. Malinko poodstoupil a pustil ručník na zem.

„Woah!“ Tomovi se zvětšily oči, když spatřil úžasné nahé tělo. Bill nevypadal, že by mu vadilo být nahý. Oblékl si kraťasy a tričko, které mu Tom dal.

„Oh, omlouvám se,“ řekl rychle Bill. „Jsem trochu… um. Nevadí mi, když ostatní vidí moje tělo.“ Usmál se omluvně Bill, když viděl Tomův šokovaný výraz.

„To je dobrý,“ urychleně odpověděl, jeho hlas byl napjatý. Vidět Billa nahého bylo poslední kapkou. Ucítil teplo, jak se mu rozlilo okolo žaludku, a jemné brnění v rozkroku. „Jídlo! Uh… Co by sis dal?“ Tom vešel do kuchyně. Vděčný za to, že měl vysokou mramorovou linku, kde nebyl vidět od pasu dolů.

„Cokoli, opravdu,“ Bill položil lokty na druhou stranu linky, naklonil se dopředu tak, že mu mokrá ofina spadla do očí. Odfoukl ji a řekl: „Takže, co si myslíš o našem rande? Pomohly ti moje rady? Naučil ses něco důležitého?“

„Sheesh, to jsem teď jako na výslechu?“ řekl Tom suše, když otevřel mrazák a díval se, jestli je tam i něco jiného než zmrzlina. „Musíme o tom mluvit zrovna teď?“

„O čem, o mojí práci?“ zamračil se Bill. „Kvůli tomu tady tak trochu jsem…“

„Yeah. Já vím, ale…“ zamumlal Tom, vytáhl ven pizzu a četl si instrukce, jak ji udělat. „No, rande skončilo. Takže, proč o tom mluvit.“

Bill si povzdechl. „Když o tom nebudeme mluvit, tak nebudeme vědět, jestli ses něco naučil. To byl účel, získat zkušenosti. Naučit se, jak se řádně ucházet o ženu a mít na příštím rande větší úspěch, pamatuješ?“

„Není to jako kalkulačka, nestačí jen kliknout,“ protočil Tom očima. „Není to magická rovnice ani kuchařka. Když jdeš s někým ven, tak buď máš štěstí, nebo ne. To je vše. Já jsem jen… posledních devět let štěstí neměl.“

„Možná proto, že se neotevřeš,“ pokrčil rameny Bill. „Ale nejsem si příliš jistý. Na základě toho, co jsem slyšel o Jessice a Claudii, to vypadalo, že sis je jen jednou prohlédl, a hned sis o nich myslel, že jsou povrchní. Dneska jsi vypadal, že je ti se mnou dobře, aspoň myslím. Sedli jsme si, ne?“

Tom ztuhnul, ruku měl na rukojeti trouby. Pomalu se obrátil Billovým směrem, který ho nesměle pozoroval. Samozřejmě měl pravdu, že si on a Tom ‚sedli‘ správně. Tom si uvědomil, a to mu dělalo starosti, že by si neměl správně ‚sednout‘ s jiným mužem.

„Právě jsem si něco uvědomil,“ zamumlal Tom.

„Co?“

„Naše rande ještě neskončilo.“

„Huh? Samozřejmě, že skončilo,“ Bill pozvedl obočí, ve kterém měl piercing.

„Ne. Myslím, není to oficiální konec. Rande by mělo být zakončeno polibkem, ne?“

Bill se díval na Toma, pod jeho pohledem mu začalo bušit srdce. „Ne, vlastně. Neměl bys ženu políbit až do třetího rande,“ zasmál se Bill nejistě. Vstal, takže se už o linku neopíral lokty.

„Bille,“ řekl Tom tiše, položil své ruce na Billovy předtím, než mohl odejít. „Teď jsem… fakt zmatený. Jen potřebuji vědět. Potřebuji vědět, jestli ty city jsou opravdové.“
Bill mu ruku vytrhl a o krok ustoupil. Jeho srdce právě bušilo skoro až v krku. Hledal výmluvu, aby Toma nemusel políbit, i když se mu ta představa líbila.
„Nemůžu. Je to neprofesionální, jsi můj klient. Ničí to smysl mojí práce. Prostě nemůžu.“ Tom ignoroval Billovy slabé argumenty a víc se k němu přiblížil. Něžně ho chytil za zápěstí. „Řekni, že nechceš, a já přestanu,“ řekl potichu.

Bill se na něj podíval. Všiml si, že Tom stále sleduje jeho rty, nevědomky se mu to líbilo a jeho srdce neuvěřitelně rychle bušilo. Tom vzal Billovu dlouhou pauzu jako povolení a naklonil se dopředu, zachytil Billův spodní ret mezi ty své. Billovy oči zůstaly na chvilku otevřené, viděl Tomův klidný výraz předtím, než oči pomalu zavřel a otevřel ústa pro polibek, ucítil Tomovy měkké a plné rty. Otřásl se, jak Tom položil ruce kolem jeho pasu a přitáhl si ho blíž, dokud si ho doslova nepřimáčkl k hrudi. Vystrčil jazyk proti Billovým zavřeným rtům, Bill zasténal a vsál Tomův jazyk dovnitř, naklonil hlavu, aby měli snadnější přístup. Jednu ruku nechal na Tomově boku a druhou omotal kolem jeho krku, chytil jeho dredy, které měl rozpuštěné.

Tomovi se to z jedné části líbilo a z druhé měl strach; líbání Billa bylo mnohem lepší, než si kdy dokázal představit. Cítil, jak se mu zrychloval tep z toho, jak ho Bill nedočkavě líbal nazpět, vydávali přitom mlaskavé zvuky. Pocítil závrať s chtíčem, když se o sebe otřeli penisy.

Bill se náhle odtáhl, prsty si překryl ústa a díval se na Toma s doširoka otevřenýma očima. Tom vydal zvuk na protest a pevně omotal ruce kolem druhého muže.

„Tohle bychom neměli dělat,“ řekl potichu Bill, lehce se mu třásly prsty, jak si je položil na Tomovu hruď. Chtěl ho od sebe odstrčit, ale Tom byl pod jeho prsty tak tvrdý a jemný, že se nedokázal přimět k tomu, aby to udělal.

„Yeah. Takže?“ Tom se uculil a otíral se nosem o Billův. Právě teď nemyslel na nic, co by mohlo překazit jeho činnost, dokázal myslet jen na to, jak dobře se cítil. Obzvláště, když ochutnal Billův piercing v jazyku.

„Já – ty,“ drmolil Bill. „Máš přece rád ženy!“

Tom si povzdechl a trochu uvolnil své ruce. „Bille, snažím se užít si tenhle okamžik, ale ty to děláš zatraceně těžký.“

Bill pozvedl obočí a odstrčil Toma pryč. „Nemůžeš si užít tenhle okamžik, pokud to k ničemu nevede!“ Odsekl. „Proč jsi mě sakra teda potom líbal? Jak si myslíš, že se cítím, když mě jeden den líbáš a druhej poslouchám o tvých malých příbězích s náhodnými ženami?“

„Takhle to není,“ řekl Tom pomalu.

„Ano, je!“ křičel Bill, stál teď kousek od Toma. Nemohl uvěřit, že ještě před pár sekundami byl namáčknutý na druhém muži. Byl sám sebou znechucený a pociťoval silný vztek na muže stojícího před ním. Otočil hlavu a podíval se z okna, všiml si, že už přestalo pršet. „Odcházím.“

„Bille! Nechoď!“ zavolal za ním Tom. Chtěl sám sebe nakopnout, že zkazil tuhle chvíli.

Bill neodpověděl. Tomova zoufalá prosba se setkala se zvukem zabouchnutých dveří.

autor: Buyyouadrank
překlad: Viky
betaread: Janule

24 thoughts on “The Matchmaker 4.

  1. To bylo krásný…já už si myslela, že to bude "zamilovaný" díl a ten konec mi to pokazil. Billova reakce byla trochu přehnaná mi přijde, tak snad to bude pokračovat v tom správném duchu. 😀

    Díky za překlad.

  2. Od začátku se to všechno vyvíjelo tak dobře a když se políbili, jsem měla motýlky v břiše místo nich a pak ten konec :(( Doufám, že to bude brzo v pořádku!

  3. Jako chápu Billa, ale stejně mě naštval 😀 Líbí se mi, jak je Tom otevřenej, prostě si na nic nehraje a vyklopí co potřebuje 🙂 A vůbec se mi to celé líbí :))♥

  4. Nádhera!Na ten "líbací" okamžik jsem čekala,a když jsem se dostala k pasáži, kdy Tom dovedl Billa k sobě domů, začala jsem se rozplývat blahem :)!Prostě krása!

  5. trošku lituju, že jsem si samou nedočkavostí už tenhle díl přečetla v překladu, ale stejně.. dokonalý <3 a chudák Tom.. a Bill taky. určitě je zmatený..

  6. -____________________-" Sakra, Bille!Na tu situaci nemůžu asi ani napsat nic jinýho. Je to… Vlastně Billa celkem chápu, Tom je děvkař, jestli si myslí, že… Jen mi je celkem líto Toma, když to myslel asi teda dobře. Jen… Bill nemusel hned odcházet, v tom je mi pak  Toma líto ještě víc, nemohl o tom třeba ani mluvit, vysvětlilt mu to.
    Snad se to nějak v dalším díle znovu… semele.
    Ale bylo to úžasný. ♥
    Ten polibek a Tomova nervozita z Billa. Prostě dokonalý. ♥
    Těším se na další díl, snad se to mezi nima spraví. ^^))*

  7. Tak trochu jsem čekala, že díl nebude končit žádným happyendem, ale i tak byl úžasný!!! Jsem zvědavá na udobřování 😀

  8. překlady jsou pro mě na tomhle blogu fakt ošemetná záležitost. 😀 jenom co vidím nový překlad, zhltnu jeden dva díly a zanadávám si tu v duchu na překladatelku, jak zní překlad zase podivně, i když je příběh neuvěřitelně poutavý. běžím na THF, kde se s povídkou nějakou dobu trápím v originále (po tom kvantu anglických povídek, by člověk řekl, jak půjde čtení od ruky, ale kdepa) a na překlad a práci překladatelky okamžitě zapomenu. jsem prostě nevděčník jak vyšitý. 😀 ale proč tahle moje vykecávka…i presto, že jsem nevydržela čekat na další díly téhle neuvěřitelně povedené povídky (už jsem na ní narazila v originále dřív, ale nechtělo se mi do ní a tím, že se objevil překlad mi to dalo jakousi záruku, že povídka za to rozhodně stojí), musím uznat, že TOHLE JE ABSOLUTNĚ BRAVŮRNÍ PŘEKLAD! 😀
    jsi opravdu úžasná, smekám. 😉 líbí se mi, jak si s překladem hraješ, jak jsi ho tak zlehka uchopila, dáváš povídce ten jedinečný náboj, který se v překladu vždycky ztratí. vážně jsem z tebe nadšená. 🙂 tohle je tvůj první překlad a nebo mi někde něco uniklo (což je opravdu pravděpodobné)?
    jen doufám, že jsem tě snad hned takhle ze začátku nepřechválila. uvidíme, ještě je v povídce hodně míst, kde se tvoje kvality překladatelky ukáží. 😛 ale věřím ti, věřím, že tvůj překlad skončí i v mém šanonu. :D:D

  9. Nádhera ! Moc krásnej díl Bill nemusel odcházet no 🙁 snad se udobří.Tom byl  chudák zklamanej.Dík za překlad 🙂

  10. Oooo, škoda, že to skončilo tak fiaskálně, mohlo se to vyvinout úplně jiným směrem. Ale nedivím se Billovi, tak by mi vadilo, kdyby mě cucal kluk, který mi ještě před chvilkou povídal, jak kterou dostal do postele a užil si s ní. Jsem zvědavá, jak to bude pokračovat dál, Tom to pěkně pohnojil…

  11. a jaj. Ja si tak radostne povyskocila z toho polibku a ono to tak blbe skonci. Ale Billovi se nedivim. Pro nej to musi bejt vazne traumatizujici. Doufam, ze Toma to trkne vsechno a bude se nalezite snazit.

  12. [17]:teda…díky za chválu!takovouhle skvělou odezvu jsem nečekala!:D (jen doufám, že to nepíšeš jen tak..:D)no trochu si mě vyděsila, ale já si taky věřim, že všechno přeložim tak jak má být:D a jo, je to můj první překlad..no takže se mi to snad povede dobře dotáhnout do konce:)

  13. A do prdele!!! Sakra, muselo sa to posrať? Celú túto časť som ani nedýchala, keď si dali pusu skoro ma vystrelo a ono to skončí tak že sa Bill nasere a odíde preč? Ja sa tu na to môžem vysrať :D… Bože, ale zase na druhej strane som rada že Tom je do Billa pravdepodobne naozaj zamilovaný a Bill možno cíti to isté. Dúfam že v budúcej časti sa to spraví lebo inak neviem čo budem robiť :D… žerem to a fakt ďakujem za preklad. Je super 🙂

  14. Je mi ľúto, že Bill odišiel, ale urobil veľmi dobre. Nebude predsa ďalšou lacnou korisťou. Chlapec má štýl. som úplne očarená. Toto bolo tak krásne dychberúce… Ďakujem za úžasný preklad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics