Black swan – Černá labuť 4.

autor: PeTiŠka

497
 „To stačí, děkuji, Bille, bylo to skvělé…“ usmál se spokojeně Tom ze židle a Bill udýchaně přikývnul. Pomalu přešel ke své tašce, popadl láhev vody a zdlouhavě se napil. Poslední dobou byly tréninky čím dál namáhavější, častější, vyčerpávající. Ale byl s tím smířený, za tuhle vysokou roli se musí taky platit.
„Ale od začátku jsem věděl, že Bílá labuť pro tebe problém nebude.“ Usmál se upřímně Tom a další dva jeho kolegové po jeho boku mu notovali. Bill se lehce začervenal a s tichým poděkováním se na Toma usmál. „No jo, ale nenabírej moc sebevědomí, protože tvá nejtěžší práce bude přeměnit se do zlého dvojčete…“ Tom vstala a sebral svoji mikinu.
„Samozřejmě, já… dokážu to…“ přikývnul Bill odhodlaně.
„Měl bys zabrat, ať se u toho nenudím.“ Usmál se Tom, oblíknul mikinu a odešel ze sálu. Chlapec ještě dobrou chvíli pozoroval dveře, které se za mužem zavřely, a nakrčil obočí. V hlavě mu vířilo jedno – dokáže mu, že on na to má, zvládne to.

O.o

Utáhnul si šálu kolem krku a naposledy se upravil před zrcadlem. Popadl tašku a cestou přes svůj dřívější, větší taneční sál se odebral domů. Zastavil se na chvíli a sledoval, jak ti nevybraní, nebo snad začátečníci, tančí. Sledoval, jak tanečníci nejsou pod žádným tlakem, nejsou tolik soustředění, užívají si to, baví se. Bill však nemohl, měl čtvrt roku na to, naučit se celou choreografii precizně. Už jen proto, že to nechtěl jen kvůli sobě, ale chtěl ohromit Toma, aby on po představení zůstal jen stát s pootevřenou pusou a obdivně na Billa zíral.  
Bill se pro sebe tiše uchechtnul a naklonil hlavu do strany. Vzápětí sebou vyděšeně škubnul, když ho z myšlenek někdo vyrušil. Kouknul na ruku, položenou na jeho rameno, a zvedl pohled k obličeji dospělého. Tom se pousmál a stejně jako Bill před chvílí, zahleděl se do tanečníků. Konkrétně na jednu slečnu, která se očividně bavila, její úsměv na tváři tomu naznačoval.

„Sleduješ ji? Pohybuje se nepřesně, ale nenuceně, nepředstírá nic…“ hlesnul potichu Tom a pousmál se na chlapce, který jeho přítomností zrozpačitěl. Sklopil pohled a koutkem oka sledoval dívku. Měl pocit, že ona je rozhodně pod jeho úroveň, co se kvality tance týče. Kouknul na Toma a chtěl něco namítnout, ale pouhým pohledem jej umlčel. Rukou sjel něžně Billovi po zádech, než se odtáhnul a odešel.
Chlapec si povzdychnul a naposledy se zadíval na parket. Až teď zjistil, že ta dívka je Lily.

O.o

Procházeli společně  davem hostů ke schodišti. Bill se držel v patách Toma a spokojeně se usmíval pod obdivnými pohledy ostatních kolem. Cítil se tak výjimečně po jeho boku, ani to nedokázal popsat. Tom byl v této společnosti tanečníků, choreografů, režisérů a dalších vážených hostů, někdo velice velevážený, někdo, ke komu je radno si zachovávat respekt, ač byl o několik let mladší než někteří.  
„Hned jsem u vás, dejte mi chvíli…“ usmál se na starší paní s pánem, a konečně spolu s Billem vystoupali až nahoru po točitých schodech, aby byli na očích všem. Tom převzal od kolem procházejícího číšníka dvě sklenky bílého vína a jednu podal Billovi.
„Připraven být hozen lvům? Potřebujeme co nejvíc sponzorů, takže se koukej usmívat a být ke všem přívětivý.“ Pronesl Tom vážně a Bill okamžitě nahodil úsměv a přikývnul.

„Dobrý večer, dámy a panové, rád bych vás požádal o pozornost…“ Tom si odkašlal a celý velký sál se otočil směrem k němu. Bill trochu znejistěl a přitisknul se více na Tomův bok. Tom pokračoval v řečnění k hostům. 
„Jsou tu dvě věci, které bych vám rád oznámil. Ta první je, že bych chtěl strašně poděkovat jedné mojí bývalé tanečnici, která měla tu možnost vás několikrát v díle Labutí jezero uchvátit, okouzlit. Byla to opravdu velevážená tanečnice, vzor pro ostatní tanečníky slabší úrovně, byla prostě hvězdou našeho souboru. Bohužel, ale věk nám občas podrazí nohy tak, že už nelze pokračovat v cestě. Jistě víte, o kom mluvím. Chci ještě jednou poděkovat naší krásné labuti a zároveň se s ní rozloučit. Dámy a pánové, prosil bych potlesk pro Beth Macintyre.“ Usmál se Tom a na její počest pozvedl svou sklenku vína. Ozval se krátký potlesk a všichni jej napodobili.

Bill sledoval, jak zmiňovaná  Beth odchází davem. Vypadala zklamaně, chlapec měl domnění,  že neodešla dobrovolně, ale pod nátlakem. Zamrkal a zakvrdlal lehce skleničkou v ruce.
„Ta druhá věc, která je spíše dobrou zprávou, je, že místo naší hvězdy přichází nová hvězda, kterou bych společně s vámi přivítal mezi nás. Letos se mé dílo Labutího jezera ukáže v trošku jiné verzi, ve které se hlavní role ujme výjimečně chlapec, náš okouzlující Bill Kaulitz.“ Tom se pootočil na Billa a počastoval ho obdivným pohledem. Ozval se opět potlesk a Bill s úsměvem lehce přikývnul.
„Již brzy jej můžete vidět na premiéře v našem divadle, kam jste všichni srdečně zváni, a budu rád za každého, kdo přijde mé dílo ocenit. Takže dovolte mi, abych pronesl přípitek. Na Beth, na Billa… na krásu baletu.“ Opět se pozvedlo několik skleniček nahoru, ozývalo se cinkání a Tom se pootočil na Billa. Mrknul na chlapce, přiťukli si a oba lehce popili.

O.o

Bill odběhnul na venkovní  balkon, trošku se provětrat. Poměrně dlouho strávil ve společnosti s Tomem, který jej představoval nejrůznějším lidem z vyšších vrstev. Chlapec byl pokaždé obdivován, tudíž mu také lehce nabylo sebevědomí. Opřel se lokty o zábradlí a pozoroval černou tmu a pár matných hvězd. Cítil se naprosto úžasně, povzneseně na takovéhle sešlosti.  
„Oh, to jsi ty, ahoj!“ vyhrkla dívka, která neomaleně vtrhla k němu. Bill se bleskově otočil přes rameno, kde spatřil vysmátou Lily, která se okamžitě postavila vedle něj. Rozhlídla se a vytáhla z kabelky cigaretu. Zdvořile Billovi nabídla, ale odmítnul. Cigarety mu nikdy nic neříkaly. Vycouval k proskleným dveřím s úmyslem vypařit se zase dovnitř, protože nějak netoužil po společnosti této dívky. To ona se začala smát, když jej Tom představoval tam na schodišti.  
„Počkej, kam odcházíš? Dělej mi společnost, alespoň na chvíli…“ zamrkala prosebně a cvakla zapalovačem. Chvíli labužnicky převalovala kouř v ústech, než jej vydechla chlapci do obličeje. Bill zakašlal, zamáchal před sebou rukou, aby kouř odehnal, a zavrtěl hlavou.
„Omluv mě…“ pousmál se omluvně a zašel zpátky dovnitř. Stačil udělat sotva dva kroky, když viděl Toma, který se k němu přiřítil.

„Oh, tady jsi, hledal jsem tě. Pojď, jdeme…“ popadl Billa za ruku a spolu zamířili ven do hlavní prázdné haly. Tom ještě skočil pro kabáty. Zdvořile mu pomohl do něj. Sám si oblíknul svůj volnější kabát a usmál se. „Mohli se o tebe poprat. Byl jsi opravdu skvělý.“
„Opravdu?“ Bill pozapínal knoflíky a děkovně se na Toma usmál. Tom přikývl.
„Kudy jdeš?“ 
„Po západní…“
„A nechceš se u mě stavit na chvíli? Můžeme si dát nějaký drink, popovídat si. Je to po cestě.“ Pozvedl Tom obočí. Bill chvíli zaváhal, ale nakonec souhlasně přikývnul.  
Když už byli na odchodu, byl Tom ještě nucen jít pozdravit někoho známého. Bill zůstal ve velké hale sám. Zachumlal se víc do kabátu a prohlížel si velkou kamennou sochu uprostřed místnosti. Zaujatě si ji prohlížel, než ucítil za sebou něčí přítomnost. Otočil se a vyděšeně vyhrknul.
„Beth!“ zamrkal překvapeně a odstoupil od ženy trochu. „Ehm, je mi líto, že odcházíte, byla jste naprosto úžasnou tanečnicí, opravdu.“ Pousmál se Bill upřímně. Beth se ušklíbla.
„Co jsi musel pro tu roli udělat, hm?“ šeptla podrážděně Beth a Bill nakrčil nechápavě obočí. „Stále říkal, že v tobě nic není. Nic zajímavého, tak proč najednou ty? Jak jen se ti podařilo tu roli u něj získat? Vykouřil si mu snad ptáka, nebo ses nechal rovnou ošukat?!“ zavrčela.
„Beth, já…“
„Děvko malá zkurvená! Nejsi nic jiného, než děv-„

„Hou, hou… Beth, co se to tu děje?“ Tom dorazil k nim a kouknul vyčítavě na Beth.
„Potřebuju s tebou mluvit, Tome, hned!“
„Ne, měla bys jít domů…“
„Ne, opravdu s tebou potřebuju mluvit!“ trvala na svém a zněla dost zoufale. Bill se otočil a radši se vydal pryč z budovy, byl zaražen oslovením, které mu věnovala Beth. Měli ho snad všichni za děvku? Myslí si všichni, že tu roli získal tímto stylem? Ozývaly se za ním ještě poslední dohady, než Tom pohotově přiběhl za ním.

„Užij si to, Bille!“ křikla za nimi ironicky Beth a její hlas už zněl roztřeseně, zoufale, poníženě a především hodně zklamaně. Bill zavrtěl hlavou, Tom jej objal kolem ramene a společně se vydali k němu.

autor: PeTiŠka
betaread: Janule

8 thoughts on “Black swan – Černá labuť 4.

  1. Teď si říkám, co všechno by byl Bill ochotný udělat, kdyby musel, aby tu vytouženou roli získal?
    Beth sice nemá pravdu, pro tuto chvíli, ale co do budoucna? Vrtá mi totiž hlavou, proč jí teda Tom říkal o Billovi, že v něm nic není a potom mu roli dal.
    Takže si opravdu myslím, že s ním nemá čisté úmysly, i když bych si moc přála, aby to udělal proto, že ho miluje…
    Skvělá povídka ♥♥♥

  2. Tak jsem byla na Labuti v kině a úplně mě to uchvátilo =) Beth je mi líto ale v kině mě děsila xD
    Lily nesnáším už teď a Billa je mi líto že neví do čeho se řítí 🙁 Ale Tom mi tu přijde na něho docela hodný a milý..uvidíme jestli se budeš držet filmu až do konce, protože jestli ano tak..mě čeká srdeční kolaps xD

  3. To sa mi nepáči, dosť to smrdí 🙁 Mám taký pocit, že síce Bill už tú rolu má, no bude sa musieť ešte veľmi posnažiť, pretože mu v ceste stojí veľa ľudí. Beth je krava. Nemala ho obviňovať, však ani nevedela, čo je pravda. Dúfam, že Bill taký nie je. Ale o to viac som na pochybách, pretože vidím, že Bill by pre kariéru aj vraždil.
    Tom sa mi tiež moc nepozdáva. Prečo mu dal tú rolu? Ja si nemyslím, že iba tak. Určite od neho bude niečo očakávať, hádam bude Bill silný!
    Teším sa na pokračovanie ♥ Kúzelný príbeh 🙂

  4. ani ja nemám  najlepči pocit z  Beth  Toma a ani z Lili. Dúfam že Bill to  vydrži a a nepde za karierou za kazdú cenu.

  5. no.. ta Beth se mi nelíbí… nenene… Chudák Bill 🙁 A Tom, myslela jsem si, že ho pozval domů, aby zopakoval to, co minule, ale když kolem něj teď objal… no nevím, nevím 😀

  6. Tak toto je čím ďalej tým zaujímavejšie :D… z tej Lily naozaj nemám dobrý pocit, Beth mi príde divná a Tom najdivnejší 😀 xD… bože ja by som sa ho na Billovom mieste fakt bála a ešte po tom čo sa stalo u neho v kancelárii… určite Billa nepozval domov len tak na pokec pri poháriku :D… bože mňa to tak strašne baví :D… som zvedavá ako to nakoniec bude… že kto tu z toho víde ako najväčší hajzel :D… strašne sa teším na pokračovanie :D… je to skvelé! 😀

  7. Beth se mi nelíbí, vůbec se mi nelíbí, ale Tom je zatím hrozně milej a hodnej, tak jsem opravdu zvědavá co se z něho vyklube

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics