Black swan – Černá labuť 8.

autor: PeTiŠka

497
Společně seděli u zadního stolu a debatovali. Byla to místní slušná restaurace, zahalená tmavými světly a precizní obsluhou. Bill popíjel svůj džus a zjišťoval, že Lily nebude zase tak proti jeho srsti, jak si doteď vnucoval.
„Beztak byla divná, myslela si vždycky, že Tom bude patřit jí, každá holka, která se kolem něj točila, byla prostá děvka…“ protočila Lily očima a Bill povzdychnul.
„Nevím, přišlo mi, že mezi sebou měli docela pěkný vztah. Už jen podle toho, jak jí Tom oslovoval – Princezno.“ Pousmál se Bill nuceně. Lily se znechuceně ušklíbla. 

„To je odporný…“

„Já si myslím, že je to docela milé…“ pokrčil Bill rameny a na chvíli se rozhostilo ticho. Lily kvrdlala zamyšleně se svojí sklenkou vína a rozhlídla se kolem.
„Myslím, že ti začne říkat podobnou zdrobnělinou…“ pronesla pobaveně a upila. Bill zavrtěl nesouhlasně hlavou, otevřel pusu, aby mohl protestovat, ale Lily mu skočila do řeči. „Udělá to, aby ti pak mohl ojet zadnici…“ Bill polknul a sklopil pohled k zemi. Neměl zrovna nadšení do toho, aby Lily sdělil, co se u Toma doma tenkrát stalo, zatím ještě ne. Nevěděl, co by na to měl říct.

„Haburger, slečno…“ položil číšník talíř před Lily, která poděkovala. Stále postával u stolu, jako by se nad něčím rozhodoval. Lily pozvedla obočí a věnovala mu tázavý pohled. Bill se pobaveně uchechtl.
„Pak mi dejte vědět, jestli byl dost šťavnatý…“ pousmál se muž. 
„Samozřejmě, že dám, o to se nebojte…“ pronesla pobaveně a otočila se zpátky ke své porci. Bill se rozhlídnul, jestli mu náhodou nenese někdo jeho objednanou večeři, aby nemusel sledovat marné pokusy o flirtování číšníka, cítil se trochu navíc.

„Sýr navíc nechcete?“  
„Ne, a ty chceš něco navíc?“ odsekla už s nezájmem Lily a nípala se v housce. Muž radši rychle vycouval, Bill se ušklíbnul.
Nastala další chvíle ticha, Bill se rozhlížel všude kolem, přemýšlel, jestli náhodou na něj nezapomněli.

„Tak, jaký vůbec je?“ zeptala se Lily s plnou pusou a uculila se. Billovi bylo jasné, že myslí Toma a že jí neuniká ten zvláštní vztah, co mezi nimi panoval.  
„Já ani nevím, nechci o tom mluvit…“ povzdychnul si a prohrábnul vlasy.
„Okey, tak dobře…“ pokrčila dívka rameny lhostejně. „Myslím, že by ses měl ale uklidnit…“ pronesla vážně. Sklonila se ke své kabelce a chvíli se v ní prohrabovala, než vytáhla stříbrnou krabičku. Bill natáhnul zvědavě krk a spatřil v ní pár cigaret, pečlivě srovnaných, a dvě pilulky čehosi. Nějaký bílý prášek. 

„Mám tu jeden pro sebe a jeden pro tebe…“ podala chlapci prášek a přívětivě se usmála. Odhodila kabelku zase dolů k nohám a všimla si Billova zaraženého výraz.  

„Oh, neboj se, je to přírodní, dovezla jsem to ze San Franciska…“ zasmála se Lily, vložila pilulku do úst a dlouze ji zapíjela. Bill stále nevěřícně na prášek koukal.

„Co je to?“ 
„Oh, děláš si srandu? Nikdy sis nic nešlehnul na povzbuzení?“ zavrtěla hlavou, jako kdyby to bylo něco naprosto běžného. Bill vydechnul, nikdy do sebe něco takového nevhazoval, neměl to zapotřebí, nebo spíše… neměl příležitost. Trochu se obával, co by to s ním mělo udělat. Raději nabral porci své večeře, která mezitím přistála na stole. 

„No tak, skvěle tě to uvolní, užijem si a zapomeneš na veškeré trable, na všechny problémy…“ Lily to vyprávěla tak lákavě, Bill trochu pookřál, měl potřebu se nějak vybít a zapomenou na tanec, a především na Toma.  

„Jak dlouho to trvá?“ pozvednul obočí, Lily se vítězně usmála.  
„Jen pár hodin…“ odvětila. Bill váhavě koukal na drogu a přemýšlel. Nakonec ji odsunul a zavrtěl nesouhlasně hlavou. Zítra má představení, svůj velký den, bůh ví, co by to s ním mohlo udělat. Navíc, stále měl v Lily ještě pochyby. Mohlo to být něco, co ho vyřadí zítra ze hry. Nehodlal to riskovat.

„Fajn, jak myslíš, ale kdyby to bylo něco špatného, nedávám ti to…“ hlesla Lily a uklidila pilulku zpět. Bill se omluvně pousmál a pomalu dojídali.

O.o

Bill si prohrábnul své černé zplihlé vlasy a zašklebil se na sebe do zrcadla. Jakmile dovečeřeli v restauraci, odebrali se do nedalekého klubu, kde hrála hudba a popíjelo se. Nikdy takhle na večer nikam nechodil, byl zvyklý trávit večery s matkou. Namazal rty balzámem, naposledy po sobě kouknul, než se odebral ze záchodů zpátky nahoru do klubu.

Zastavil se za kamenným sloupem a pozoroval Lily, která seděla ještě s dvěma chlápky u stolku v kožených křeslech. Přimhouřil oči a zavrtěl nevěřícně hlavou, viděl, jak mu Lily sype do drinku ten prášek, co odmítnul. Cuknul sebou, když si jej všimla.
„Hej!“ křikla s úsměvem a přiběhla k němu. „Musím tě s někým seznámit…“ zasmála se a táhla Billa za loket ke stolku ke společníkům. „Tohle je Jerry a tohle je Andrew…“ představila Billa slušně, a ten si s oběma vychovaně potřásl rukou.
„Měl bych jít domů…“ pronesl a kývnul k východu.
„Co? Ne, ty nesmíš, koupila jsem nám drinky, Bille, no tak!“ zaprosila Lily a přešlápla na místě. 

„Neměl bych, zítra vystupuju a…“

„A co?! To chceš jít doma k mamince a poslouchat, jak vzorný chlapeček jsi?!“ pronesla vyčítavě a Bill znejistěl. Pohlédl na Andrewa, který si Billa soustředěně prohlížel od shora dolů. Očividně mu bylo naprosto jedno, jakého je pohlaví. Bill byl zženštilé a krásné stvoření, nebylo divu, že o něj stáli i lidi mužského pohlaví. Zrudnul.

Začal uvažovat o tom, proč  by se vlastně taky nemohl jednou pořádně pobavit. Poslední dobou jen dřel, jeho nervy jej doháněly k šílenství, neustále myslel na Toma, až z toho začal šílet, neustále byl zavřený doma s matkou, protože ta nesnesla fakt, že by její malý chlapeček přestoupil k blbostem.
„Říkala jsi, že jen pár hodin, ano?“ pozvedl obočí a zašilhal po drinku, do kterého před chvíli Lily dávala povzbuzující prášek.
„Přesně!“ zasmála se nadšeně a nechala se obejmout od Jerryho. Bill s úsměvem přikývnul a zdlouhavě se napil alkoholického nápoje.

„Ani ses mi nějak nepředstavil, kdo jsi…?“ ozval se Andrew a mile se na Billa usmál. Ten polknul lok a odložil skleničku.
„Oh, promiň, jsem tanečník…“ zazubil se.
„Ne, myslel jsem jméno…“ zasmál se blonďák a prohrábnul frajersky vlasy. Bill sjel jeho postavu, která jevila známky posilování. A prohlídnul si jej vzápětí v obličeji. Měl dlouhé černé řasy a velké modré oči, tudíž žádná špatná parketa. Bill došel k závěru, že se mu líbí.
„Ah tak, jsem Bill…“ zasmál se Bill a zavrtěl se na místě. Uculil se a pohlédl na Lily, která na něj povzbudivě mrkla. Bill se začínal bavit.
„Takže jste nějak příbuzní?“ zeptal se Jerry, ruku hozenou kolem Lilyiných ramen.
„Ne, jen tančíme ve stejném souboru…“ objasnil situaci Bill a dopil poslední zbytek drinku, ve kterém se nacházel onen účinný prášek. 

„Hmm, baletky a baleťáci musí být pružní, toho by se dalo v nějakých situacích využít, že?“ uchechtnul se Andrew, Lily pozvedla obočí a Bill zrudnul, cítil v podbřišku vzrušení, chtíč. Měl potřebu dělat šílenosti.

„Balet je ale jinak celkově nudný…“ odfrknul Jerry. 

„To není vůbec pravda!“ Odsekl vážně Bill a protočil očima. Lily se vmísila do debaty se slovy, že by to chtělo ještě pro každého jednoho panáka, a spolu s Jerrym se zvedla a zamířila k baru. Bill s Andrewem osaměl a trochu zrozpačitěl, vnímal, jak se jeho dlaň ocitla na jeho útlém stehně a lehce jej promnula.  

„A na čem teď pracujete?“ zeptal se, spíše aby řeč nestála. Bill se opřel víc do opěradla a sledoval jeho vypracovanou ruku, jak hladí jeho nohu a stále míří víc a víc nahoru k rozkroku. 

„Labutí jezero…“ odpověděl Bill tiše a zaklapnul své véčko, když volala jeho matka. 
„No a jde to?“

„Asi ano, ale mám trošku problémy s naším trenérem…“ povzdychnul Bill a otočil k muži hlavu. 
„Kretén, yeah?“ zasmál se Andrew a jeho ruka sjela k chlapcovu klínu.  
„Ne… nebo… já nevím…“ zamyslel se a zkusil si představit Toma. Ten večer, co se dělo u něj doma, to odpoledne, kdy si spolu povídali důvěrně u kašny, ale i ten den, kdy na něj Tom vyjel. Zamračil se. „Je to kretén!“ vydechnul rozzuřeně a Andrew se uchechtnul.

Billa to zamyšlení tak vytočilo, měl chuť se Tomovi mstít, chtěl dokázat sám sobě,  že si taky umí užívat, že není žádná domácí puťka, co myslí jen na něj a na balet. Proto po pár minutách, kdy se Lily ani Jerry nevraceli, přijal Andrewovu nabídku, že půjdou nahoru do jednoho pokoje k pronajmutí a ‚trochu‘ se seznámí. Procházel davem se samolibým úšklebkem a v tu chvíli mu bylo jedno, jaké výčitky, či následky to zítra ponese…

autor: PeTiŠka
betaread: Janule

8 thoughts on “Black swan – Černá labuť 8.

  1. Som rada, že Bill, neprehltol  tu pilulku, teda spoň  ne dobrovolne, lebo si myslím, že Lili by bola schopné všetkeho. Dúfam len, že Billov  oddych sa mu nevymstí.

  2. ohh jéé to nedopadne dobře..ta Lily se mi nelíbí…dala mu něco co ho vyřadí na HODNĚ dlouho a on skazí představení..a ten kluk semi taky nezdá. Omg proč já sem tak podezřívavá?

  3. Já jsem to věděla, že je Lily potvora potvorná!!!
    Ona snad není normální, já bych to snad i pochopila, kdyby nevěděla, že Bill má zítra představení, ale takhle, zabít málo, určitě to udělala naschvál, jinak si to nedovedu vysvětlit =(((
    A Billa taky nechápu, dře jako blázen a pak si klidně večer před představení vezme nějakou drogu, je to prostě blbec =)
    A kdoví, co za drogu to vlastně bylo, mě i napadlo, jestli Lily neposlal za Billem Tom a nedal jí něco, aby Billa přesvědčila, aby si to vzal.
    Neustále Billovi vyčítal, že se nedokáže dostatečně uvolnit a odvázat, že je příliš strojený a přesný, třeba mu chce takhle ukázat, že může být jiný…
    Já vím, že je to poněkud divoká teorie, ale ani bych se tomu moc nedivila. Tom je totiž perfektní manipulátor a zatracený prevít.
    Takže uvidíme, jestli Bill svoji životní šanci promarní.

  4. Och všetko len toto nie!!! Bože mňa porazí! počas čítania som si musela dávať asi štyrikrát rozdýchavacie kolo 😀 ako môže byť Bill tak strašne blbý?… najskôr keď boli v tej reštaurácii a Lily mu ponúkla tú drogu myslela som si že si ju zoberie ale nakoniec odmietol a ja som si naozaj vydýchla ale ten magor to len odložil na neskôr a zobral si ju v klube rozpustenú v drinku… omg ja som na Billa taká naštvaná! on je snáď úplne mimo alebo čo? vyzerá to akoby bol pod drogamy ešte pretým :D… och bože! takže za prvé… Lily je sviňa a nechápem ako jej môže takto dôverovať veď ešte pred chvíľou o nej sám pochyboval a za druhé aj keby bola neviem aká kamarátka tak by si tu drogu brať nemal keďže zajtra vystupuje! no proste to je pako :D… a ten chlap čo si ho teraz vedie hore do izby aby sa trochu "zoznámili" ho na 100% bude chcieť fiknúť… omg ten Bill mal kde rozum keď sa rozhodol vypiť ten drink?… och bože som zvedavá na ďalšiu časť… táto blbosť čo teraz spravil sa mu podľa mňa pekne vypomstí!… och milujem tento príbeh 😀

  5. Ten Bill je vážně tak hloupoučkej, měl raději jít domů a poslouchat jak je vzornej chlapeček
    Lily to určitě plánovala dlouho, aby ho chudáčka znemožnila a pak dostala jeho roli 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics