Black swan – Černá labuť 11.

autor: PeTiŠka
Bill se pomalu probouzel, jeho hlava třeštila. Kocovinu dneska okusí úplně poprvé v životě. Nikdy nebyl na alkohol, jen občas si dal večer s matkou při večeři, nebo na nějaké společenské akci. Drogy zavrhoval úplně a kouřil opravdu jen zřídka, a to z toho důvodu, že byl velice často nervózní. Zvlášť poslední dobou před představením.
Bolestně zaskuhral a zamžoural do okna, kde už jej doslova vyhánělo slunce z postele. Rozhlídnul se a zjistil, že v pokoji leží sám. Že by už Lily odešla bez jakéhokoliv oznámení? Protáhnul se, posadil a kouknul na budík, který ukazoval něco málo po půl desáté.
„Kurva!“ vyhrknul vyděšeně, už hodinu měl být v divadle, dnes ještě bude probíhat trénink, večer nastane osudná chvíle, kdy vystoupí v premiéře baletní hry. Odhrknul bleskově peřinu a začal sbírat své svršky po zemi a oblíkat se. Rychle se opláchnul, vlasy stáhnul do culíku, naházel věci na trénink do tašky a vyběhnul z pokoje.

„Proč jsi mě nevzbudila?!“ zavrčel vyčítavě na matku, která seděla v obýváku a nepřítomně hleděla před sebe, bez jakéhokoliv vzrušení. Jen věnovala synovi chladný pohled, bez jakýchkoliv slov. Rychlostně na sebe hodil kabát, na půl úst vyhrknul pozdrav a rozeběhl se ven, míříc do divadla.

O.o

Vyběhnul po schodech nahoru a chodbou mířil do hlavního sálu. Nechápavě nakrčil obočí, když uslyšel svojí vlastní hudbu, na kterou tančí akt bílé labutě. Konečně dorazil na místo, kde sedělo plno tanečníků a Tom v jejich čele. Uprostřed parketu tančila Lily, samozřejmě že Billovu variaci. Billa polilo horko, okamžitě se rozešel k Tomovi, který se tvářil zamyšleně a soustředěně.

„Tome…Tome, já se omlouvám, zaspal jsem…“ vyhrknul na rastu zoufale.
„Běž se převlíknout a rozcvičit se…“ pronesl chladně a zase věnoval pozornost tanečníkům před sebou. Beze slov se otočil a zamířil dozadu, kde se převlíknul, chytil se o tyč a začal se protahovat. V hlavě mu vrtalo, proč ho Lily ráno nemohla vzbudit, a proč sakra tančila jeho prvky?! Zavrčel podrážděně a natáhnul své tělo až ke špičce. Hudba utichla a ozval se obdivný potlesk.
„To bylo dobré, opravdu dobré, teď si dejte všichni chvíli pauzu…“ slyšel Toma ze sálu a domnění, že se Lily pokouší dostat na jeho místo, že se snaží vzít mu roli, v něm sílilo co vteřinu.

„Hej, Tom mě jen požádal, jestli bych za tebe nezaskočila, než přijdeš…“ zamumlala omluvně Lily, když přiběhla k němu. Udýchaně se opřela o baletní tyč a těkala pohledem po Billovi, který se tvářil opravdu vražedně.
„Zaspal jsem…“ pronesl naštvaně a Lily se pobaveně ušklíbla.
„No, alespoň jsme si užili ten večer, nemyslíš?“
„Dalas mi něco do pití…“ zavrčel Bill a stále protahoval nevědomky nohy, špičky. Lily přikývla. „A ráno jsi jen tak odešla ,aniž bys mě třeba vzbudila nebo tak?“ vyčetl jí chlapec. Dívka se zarazila a nechápavě pozvedla obočí.
„Cože? Ráno?“ naklonila hlavu do strany, Bill chvíli zaváhal.
„Spala jsi u mě přeci!“
„Ehm…ne? Oh, pokud se nejmenuješ Jerry, viď…“ ušklíbla se pobaveně Lily a protáhla si krk. Bill zavrtěl nechápavě hlavou.
„Ale vždyť jsme…no…“ odmlčel se a jeho tváře zrudly.
„My jsme co, Bille?“ Lily přešlápla a vyčkávala, jaké odpovědi se jí dostane. Bill se na dlouhou chvíli odmlčel, měl v hlavě zmatek. Udělala s ním snad ta droga tolik, že měl nějaké halucinace nebo snad sen? Lily vypadala dost vážně, ne že by si z něj chtěla nějak střílet.

„Oh, moment, měl si o mě nějaký erotický sen, nemám pravdu?!“ vyhrkla pobaveně a zatřásla s chlapcem, který ji od sebe s mumláním odtáhnul.
„Přestaň, Lily…“
„Oh můj bože, fakt se ti o nás dvou zdálo?! Děláš si srandu?!“ vyjekla Lily pobaveně a oči se jí zúžily. „Byla jsem alespoň dobrá?“ ušklíbla se.
„Mlč!“ zavrčel Bill, rázně dívku obešel a vydal se do sálu na parket.

O.o

Bill se cítil tak nepopsatelně úžasně, když následující zkouška už probíhala přímo na podiu, kde bude večer vystupovat jako hlavní hvězda. Před podiem byla rozestavená větší hudební kapela, která hrála hudbu. Bill se usmíval, konečně, byl tak uvolněný, tak svůj. Co ho ovšem znervózňovalo, byly pohledy mezi Tomem a Lily. Možná si to jen vnucoval, ale možná taky ne. Byl z toho nejistý, ale pokoušel se na to nemyslet, tančit a zaujmout tak Tomovu pozornost.

„Pořádně se do toho vžij, Bille! Tvé srdce je zlomené! Tvá zoufalost naprosto vysoká!“ vyřvával hlasitě Tom a čišela z toho energie, povzbuzení, dokonce i obdiv. Bill tančil pro něj, jen a jen pro něj. A jakmile seskočil ze stupínku do madrace, což mělo znázorňovat smrt bílé labutě, hudba utichla a všichni obdivně zatleskali.
„Okey, chvíli pauza, pak si to projedeme ještě celé znovu, teď si odpočiňte…“ pronesl Tom spokojeně a všichni se odebrali do šaten. Bill se udýchaně posadil a sledoval Toma, který pomalým krokem přešel k němu. „Jsem více než spokojený, Bille, opravdu…“ posadil se vedle něj a promnul si ruce.
„Opravdu? Celou dobu se snažím vyhovovat ti…“ vydechnul s úsměvem a trenér mu úsměv opětoval.
„Já vím, večer budeš hvězda, věřím ti…“ sklonil se k němu na okamžik a líbnul jej na vyprahlé rty. Bill přivřel oči a nechal laskat své rty Tomovým jazykem, než pootevřel ústa a dovolil mu tak vniknout dovnitř. Chlapec tiše vydechnul a musel se po celou dobu usmívat. Proplétal jazyk s protějším a nechal si lehce zaklonit hlavu pro lepší přístup.

„Měl by ses jít nechat změřit a tak, Beata to potřebuje ještě zkontrolovat, aby ti seděl na večer kostým…“ odtáhnul se po chvíli Tom a přejel si jazykem po rtech. Bill přikývnul, ještě chvíli pozoroval Toma, dokud se nezvedl a neodkráčel v dobré náladě dozadu do šaten, kde starší žena měřila ostatní tanečníky.
„Zhubnul si…“ pronesla Beata, když měřila o čtvrt hodiny později jeho pas. „Ale ne nějak výrazně, kostým by ti měl sedět bez jakýchkoliv problémů…“ pronesla s úsměvem, když měřila délku jeho paží a hrudníku. Bill spokojeně přikývnul a prohlížel se v zrcadle naproti.
„Hotovo, Bille, děkuju, můžeš jít…“ pobídla ho žena a Bill už se chystal k odchodu, dokud nepřiběhla Lily do šatny.
„Beato, posílá mě Tom, abys mě prý změřila pro ten kostým labutí královny, jestli mi padne, říkal, že by to mělo sedět…“ usmála se zářivě, než si všimla Billa, který zaraženě stál opodál a nevěřícně na dívku hleděl.

„Co tady děláš?!“ vyhrknul kousavě a přešel blíž. Lily zmizel úsměv z tváře a zamrkala.
„Udělal ze mě náhradnici, víš…“ Bill vydechnul. Okamžitě obešel Lily a zamířil ven, najít Toma. „Jen pro případ, Bille!“ křikla za nim ještě Lily zmateně, ale byla ignorována. Rozeběhl se chodbami, našel ho až na schodech, když kráčel dolů.
„TOME!“ zavřeštěl zoufale. Rasta se zastavil a zmateně pohlédl na chlapce, který seběhnul k němu a prosebně jej chytnul za ramena.
„Ano? Co se děje?“ pokoušel se Billa uklidnit, mírně jej od sebe odtáhnul a podíval se do jeho vyděšených očí. Zjihnul.
„Nemůže to být ona…nemůže…“ šeptnul plačtivě Bill a měl na krajíčku. Tom jej chvíli pozoroval, snažíc se přijít na to, o čem mluví, než mu to docvaklo. S omluvou poslal spolupracovníky, kteří šli po jeho boku, pryč a kouknul zpátky na Billa.

„Co se děje?“ chytnul jej za tváře a zvážněl.
„Jde o Lily, udělal si z ní mojí náhradnici!“ pípnul Bill a prvních pár slz se dostalo na povrch. Neustále si vnucoval, že to všechno, co Lily dělá, je proto, aby ho sesadila z jeho role a mohla ho zastoupit. Od toho klubu počínaje, třeba se jej snažila nějak zabít, nebo alespoň na několik dnů vyřadit, aby mu bylo špatně a tak…byl zoufalý, i když tomu tak úplně nemuselo být. Kdyby Lily byla taková mrcha, nebyla by na něj tak milá a… ne!
„Vždyť je to jen náhradnice, Lily byla ta nejlepší volba…“
„Ne, ona chce mojí roli, dělá cokoliv proto, aby jí dostala, chápeš?“ zaštkal hlasitě, zavřel oči a začal vrtět nesouhlasně hlavou.
„Každý chce tvou roli, Bille…“
„NE! Tohle je jiné, Tome…“
„Nikdo tě nechce vyřadit z představení…“
„Tome, prosíme, věř mi!“ vyhrknul Bill a zavzlykal. Tom jej pevně objal a nechal jeho slzy vsáknout do svého trička. Konejšivě jej pohladil po vlasech a po chvíli se odtáhnul.
„Pojď se mnou…“ chytnul jej za ruku a společně zamířili chodbou úplně dozadu, kde se nacházela Tomova kancelář.

autor: PeTiŠka
betaread: Janule

8 thoughts on “Black swan – Černá labuť 11.

  1. Teď jsem z toho vážně jelen…xD
    Mám tolik teorií, že by se sem ani nevešly =)
    Nejdříve uvažuju, jestli Bill s Lily teda opravdu spal, nebo jestli měl nějaké halucinace z té drogy, na to se ostatně může zeptat mámy, ta mu řekne, jestli u nich Lily přes noc byla.
    Za druhé přemýšlím, jestli Lily skutečně chce Billovu roli a snažila se ho touto cestou "vyřadit z provozu".
    Anebo jestli to Lily nemá přikázáno od Toma, aby Billa nějak emočně nakopla, prostě aby dal do tance zlost, nenávist, vášeň, prostě takový ten "drajv".
    A potom mě napadlo i to, jestli třeba neblázní, nějaká schizofrenie, vyvolaná stresem a touhou ztotožnit se se dvěma rolemi.
    Každopádně jsem zvědavá, co bude a co mu Tom chce říct.

  2. Tak sa nam to pekne zamotáva, naozaj netušim, kde je ptavda, ak ked si myslím, že Tom o to Lili porosil, v snahe z Billa dostať to najlepčie. Som zvedavá čo mu bude Tom chcieť.

  3. awwww♥♥♥
    Já jsem unešena a okouzlena. Miluju tanec jako takový (nejvíce tanec na ledě) a balet, Labutí jezero… no co může být krásnějšího a víc oslovujícího??♥
    Přečetla jsem najednou všechny nabízené díly. Nejvíce mě upoutala scéna, kdy Tommy řekne: "Budu princ." A tančí oba společně. No to je… aaach… nemám slov, jsou zbytečná. Ta chvíle je vášnivá a snad až nadpozemská. Dokonce bych řekla, že i něžná.
    Jsem si jistá, že už nadále budu příběh vyhlížet, naprosto mě oslovil a úplně omámil. A Tommy, líbí se mi, jak je někdy arogantní, nedostupný a přísný. On musí takový být. Takže ho v tomto příběhu budu opět hájit, jako ve všech ostatních. Ano, jasný princ!♥♥♥ To sedne!
    A ještě chci napsat takovou poznámku. Četla jsem jistý komentář u 5.dílu, tuším… Osobně film Černá labuť neznám. A je mi jedno, zda je povídka psaná podle filmu, což se té jisté slečně nelíbilo. Já vidím před sebou nádhernou povídku, která je přímo napěchovaná citem pro umění a tanec, balet, abych byla přesná. A jsem opravdu vděčná, že taková krásná povídka spatřila světlo světa. Blahopřeji ti k ní, Petiško.♥

  4. Tak toto je totálne psycho a ja sa z toho za chvíľu tiež zbláznim :D… to snáď nie je možné… ja už naozaj vôbec nechápem o čo komu ide… tá Lily je taká divná a Tom tiež… bože prečo mu povedala že u neho nebola? kde je pravda zistím asi až keď Bill príde domov a opýta sa mami či tam tá koza bola alebo nie… och ja som z toho naozaj mimo… tiež ako niektorí premýšľam či Tom nedal Lily za úlohu Billa takto "vyprovokovať" alebo ako to mám nazvať… omg som z toho fakt zmagorená 😀 xD ale ten príbeh je naozaj úžasný 😀 milujem to! 😀

  5. teda, tak si myslim, že mu Lily lže a odešla brzo, aby mu mohla ukrást jeho roli a mám neblahý pocit, že mu jí vezme

  6. Tak to bude zajímavé. Už od začátku se mi ta Lili moc nelíbí. Bill je teď zoufalí a mně vážna zajímá co bude Tom dělat s Billem v jeho kanceláři, už možná vím 🙂 ale nechám se překvapit. Teď honem další dílek jsem nedočkavá 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics