Paranormal Perversity 5.


autor: Dietřisko & Kentaur




Tom

Nadechl jsem se a chtěl jsem mu odpovědět, ale v tu chvíli zazvonil zvonek, takže jsem znovu vydechl. Bylo to spíš povzdechnutí než vydechnutí. Bill okamžitě seběhl dolů, takže jsem se loudavým krokem vydal za ním. Překonal jsem schody a pohlédl jsem ke dveřím, abych zjistil, kdo tam je. Stála tam Angela a objímala se s Billem.

„Eh… a… ahoj Angelo,“ vydoloval jsem ze sebe koktavě. Přistihl jsem se, že žárlím. A to hodně. Ne, Tome, ne! prolétlo mi hlavou. „No… tak já vás tu nechám,“ vydechl jsem se strojeným úsměvem a honem jsem vyběhl schody, na nic jsem nečekal a zaplul jsem do svého pokoje. Z oka mi vytekla jedna slza, kterou jsem si ihned setřel. Popadl jsem nějaké čisté oblečení a zaběhl jsem do koupelny. Potřeboval jsem to ze sebe dostat a sprcha mi přišla jako nejlepší řešení.

Rychle jsem ze sebe stáhl svoje volné oblečení, což nebyl až takový problém vzhledem k tomu, že mi skoro padalo samo, a vlezl si do sprchového koutu. Jednou rukou jsem za sebou zatáhl. Pustil jsem na sebe horkou vodu a stoupnul si přímo pod ni. Nechápal jsem, co to do mě najednou vjelo. Myslel jsem si, že už jsem se smířil, že s ním nikdy nebudu moct být. Ješiži kriste, vždyť je to můj bratr, moje dvojče. Je to nezákonné, zvrhlé, a navíc on je šťastně zadaný! A to na tom bylo asi nejhorší. Chtěl jsem, aby byl šťastný, ale uvnitř mě to rvalo na kusy. Sjel jsem po stěně sprchového koutu a naplno se rozbrečel


Bill

Tom nás uviděl. Pozdravil s úsměvem Angelu, odešel.
Hm, nezdá se, že by žárlil… A proč taky? Už drž hubu… okřikl jsem se.

„Můžu tu zůstat na noc?“ zeptala se Angela nešťastně.
„Jo,“ řekl jsem překvapeně. „Stalo se snad něco?“
„Jen… Jen tě potřebuju,“ řekla smutně.
Ale já tebe už ne, chtělo se mi říct. Ale neudělal jsem to.

„Tak… Můžeš spát tady v pokoji,“ máchl jsem neurčitě k pokoji pro hosty.
„Já bych chtěla spát u tebe,“ řekl tenkým hláskem. Povzdechl jsem si.
„Tak dobře.“ Chtěl jsem ji zavést k sobě do pokoje, aby se tam nějak… zabydlela… To snad ne.

„Angelo,“ otočil jsem se.
„Ano?“
„Ehm… Ty se sem chceš nastěhovat?“
Pokrčila rameny.
„Ale… Vždyť jsme se rozešli právě kvůli úvahám, že budeme bydlet spolu. Nefungovalo by to.“
„Já… Jen na jednu noc,“ podívala se na mě prosebně.
Znovu jsem si povzdechl. Shit…
„Dobře… Jdu ti přinýst něco k pití. Támhle nahoře je můj pokoj, vedle je Tomův pokoj. Vzadu je koupelna,“ řekl jsem a utekl do kuchyně.

Vzal jsem první flašku čehosi, která tam byla, a protože jsem se bál být dole sám, utíkal jsem nahoru. Šel jsem do svého pokoje – okno zavřené, zeď v cajku. Ulevilo se mi. Bylo mi však jasné, že kdyby se něco pohlo, utíkám spát k Tomovi, ať se mu to líbí, nebo ne.
Ale stejně mi tu něco nehrálo.
Sakra. Angela je pryč.

To mi stačilo. Utíkal jsem k Tomovi do pokoje, abych mu řekl, že k seznamu divných věcí, co se mi dějí v pokoji, přibylo i zmizení mojí ex.
Ale v pokoji nebyl Tom. Byla tam Angela a hrabala se mu ve věcech.
No to mě poser na holý záda…

„Co to děláš?“ zeptal jsem se.
Rychle se narovnala a zrudla. „No já… Já nic… Jen… Něco mi ukradl,“ řekla bojovně.
„Cože?“
„Když jsme spolu ještě chodili a pozvala jsem vás k nám domů. Něco mi ukradl a já to teď hledám,“ její pohled ztvrdl, najednou nebyla tak bezbranná, jako když sem přišla.
„Já… já se ho pak zeptám. Řeknu mu, ať ti to vrátí… Ale teď radši půjdeme, ano?“ řekl jsem a pomalu couval z pokoje. Rozhlédl jsem se, jestli někde neuvidím Toma. Vypadalo to, že někam odešel.
„Já půjdu,“ řekla najednou Angela. Vzala si kabelku, kterou předtím hodila na zem, a šla ke vchodu.

„Ne, Angelo…“ Upřímně řečeno, nevěřil jsem, že by Tom někdy něco ukradl, natož mojí holce, ale… Angela taky nikdy nebyla lhářka.
Nevěděl jsem, co mám dělat.
„Ne, já půjdu,“ řekla už klidněji.
„A přijdeš zítra?“ zeptal jsem se. Chtěl jsem, aby se to vyřešilo a aby se jméno mého bratra očistilo, i kdyby jen v jejích očích.
Nechtěl jsem, aby ho někdo z něčeho obviňoval.
„Jo,“ řekla s úsměvem a odešla.

Zavřel jsem oči a vyčerpaně jsem se opřel o futra. Pak mi došlo, že jsem doma sám. Ztuhl jsem. Pocit, že jsem pozorovaný, se vrátil.
Pomalu jsem přešel do obýváku a třesoucíma rukama zapnul televizi.
Ani jsem nevnímal, na co se dívám, seděl jsem ztuhle a vzpřímeně jako pravítko, nadskakoval při každém podezřelém zvuku.

Takhle jsem seděl až do večera. Někdy v devět hodin mi došlo, že se Tom ještě nevrátil. Sevřel mě strach minimálně trojnásobný. Co když se mu něco stalo, co když ho to něco, co je pořád se, mnou dostalo. A teď se chystá to samé udělat i mně.

Vždycky, když jsem se něčeho bál, stačilo mi jen usnout a bylo to dobrý. Když jsem nemohl spát, vzal jsem si prášky na spaní a prostě jsem usnul, ve snu na mě nic nemohlo. To bylo předtím, než jsem zjistil, že to nejhorší se skrývá právě v těch snech.
Neodvážil jsem se vypnout televizi, byl jsem si vědom toho ticha, které by se rozprostřelo po domě.

Rychle jsem běžel do svého pokoje. Snažil jsem se nedívat na zeď. Oblečený jsem si vlezl pod peřinu. Jen jsem tam ležel a klepal se strachy.
Po chvíli jsem se uklidnil. Nic si pro mě nepřišlo.
Ležel jsem na zádech a pozoroval strop. Neodvážil jsem se usnout. Takhle jsem strávil celou noc.
A Tom stále nepřicházel.

autor: Dietřisko & Kentaur

betaread: J. :o)

9 thoughts on “Paranormal Perversity 5.

  1. Čože? Bože, ja sa začínam fakt báť :D… Tá Angela je maximálne divná. Prečo sa Tomovi hrabala vo veciach? Pochybujem, že je on niečo ukradol. Je to fakt podozrivé. A navyše, keď tam chcela prespať a potom sa zrazu rozhodla, že pôjde preč. Som zvedavá čo sa z nej nakoniec vykľuje… A čo je, do prdele, s Tomom? Veď sa len šiel osprchovať. Kde je teda teraz? A inak bolo mi ho tak ľúto, keď sa roplakal… Bill je teraz sám a úplne vystrašený. Ja na jeho mieste by som už asi omdlela :D… Bože, je to naozaj super príbeh, len tak ďalej 😉

  2. Žužu, úplne si vystihla to, na čo myslím 😀 Tá Angela je strašne divná. Netuším, o čo jej ide, ale isto to nebude nič dobré 😀 A kde je Tom? Veď sa nemohol len tak vypariť 😀 No táto poviedka je vážne zaujímavá tými rôznymi záhadami. Už sa teším na ďalšiu časť.

  3. Holky, já jsem tak napnutá! Zamotává se to víc a víc 🙂
    A líbí se mi, že dovedete do příběhu dostat všechno – trochu lásky, vtipný hlášky, napětí… Jste dobrý, jen tak dál 🙂

  4. Ta Angela mě maximálně štve! 😀 A stejně jako holkám, se i mě zdá děsně divná. Ale děsně. Beztak v těch paranormálních věcech, co se Billovi dějí, bude mít prsty ona 😀 Třeba Billa nějak zaklela nebo já nevím 😀 Prostě se mi nezdá. Upřímně pochybuji, že by Tom Angele něco ukradl a pokud jo, tak by to Billovi dávno vyslepičila a vymáhala to. Ne že by se Tomovi hrabala ve věcech. Něco za tím bude! A já jsem teďka děsně napnutá, co že je Angela za člověka! Celá ta situace, kdy došla za Billem a chtěla u něj spát, se mi zdá divná. Něco mi nesedí a doufám, že se brzy dozvím, co se děje.
    A s tím Tomem je jako co? 😀 Mě napadlo, že je ještě pořád ve sprše, ale tak snad Bill není blbý a sprchu by slyšel a Tom by tam nebyl x hodin 😀 Takže nemám ponětí co s ním může být. Určitě akorát smutnil a šel se ven projít nebo tak. Nebo alespoň v tohle doufám! Snad se mu nestalo něco hrozného :/
    A Billovi se nedivím, já když mám být jeden večer sama doma, tak jsem pomalu posraná 😀 Každý zvuk mi přijde děsivý 😀 A to se mi nedějou tak divné věci jako jemu.
    No, na další díl se opravdu těším, protože jsem zvědavá, co všechno se z tohoto ještě vyklube 🙂

  5. Na Angele je neco podezreleho a jak jinak ji nemam rada 😀 Jsem zvedava, jestli ji Tom vazne neco ukradl a co. A taky, kam zmizel, snad se mu nic nestalo. Tesim se na dalsi dil 🙂

  6. Naprosto souhlasím s holkama…to co se u nich děje je nanejvýš děsivé :D..ta Angela mě štvě od první zmínky o ní :D..a kam se jako vypařil ten Tom? to tvrdne v té koupelně či co? 😀

  7. Dúfala som, že Angelu zožralo to niečo. Škoda, že sa našla a nechápem prečo ju Bill neposlal do pekla keď ju načapal v Tomovej izbe. A kde je Tom???

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics