Paranormal Perversity 32. (konec)

autor: Dietřisko & Kentaur

Tom

Bill se naštval a odešel. Zůstal jsem stát s papírkem v ruce a snažil se pochopit, co se tu právě stalo. Uvědomil jsem si, že je to moje vina. Neměl jsem se s ním hádat.

Povzdechl jsem si. Musím se mu omluvit, uvědomil jsem si. Rozhodl jsem se ho jít najít. Měl jsem takový divný pocit. Snad se mu nic nestane…

Najednou jsem uslyšel výstřel, a zároveň výzvu ochranky, abychom zůstali na místech. Nemínil jsem poslechnout, protože jsem musel najít Billa. Procházel jsem všemi uličkami a strach, který mi svíral srdce, byl stále silnější. Prudce mi bušilo srdce. Ať je v pořádku, ať je v pořádku… Prosil jsem v duchu. Omlouvám se, udělám všechno, jen ať se mu nic nestane… Nemohl jsem Billa najít. Začínal jsem panikařit.

Vtom kolem mě prošlo několik členů ochranky a vedlo nějakého člověka s kuklou. Vešel jsem do další uličky a spatřil něco, na co nikdy nezapomenu.


Na zemi ležel Bill. Pod ním se začínala tvořit kaluž krve. Rozběhl jsem se k němu. Klekl jsem si vedle něj a otočil ho na záda. V jeho břiše byl díra po kulce. Pomalu otevřel oči a podíval se na mě. Hladil jsem ho po tváři a z očí mi tekly slzy.

„Billi… To bude dobrý…“ Opakoval jsem pořád dokola.

„Promiň, že jsem na tebe křičel…“ řekl s námahou.
„Ne, to já se omlouvám… Miluju tě,“ vzlykl jsem. Chabě mi stiskl ruku.
„Taky tě miluju,“ zašeptal jsem. Pohladil jsem ho po tváři. „Prosím… Vydrž, určitě už někoho zavolali. Zjistěj, že jsi v pořádku a pak půjdeme domů.“
„Nic jiného ani nechci,“ vydechl.
„Odteď tě budu pořád držet a nikdy tě nepustím,“ sliboval jsem.

Zavřel oči.

„Ne!“ vykřikl jsem. „Dívej se na mě!“ Ale on už oči neotevřel. Jeho tělo podivně ztuhlo v mém objetí. Cítil jsem neuvěřitelnou bolest a taky prázdnotu ve svém nitru.

Křičel jsem na něj, ať se vzbudí, ať už toho nechá, dokud mě někdo neodtáhl. Nějací sanitáři mi cpali prášky a snažili se mě uklidnit. Drželi mě, asi abych si neublížil. Bylo mi to úplně jedno. Zničeně jsem sledoval, jak nějací lidé chytili Billa, položili do rakve a odešli. Sesunul jsem se na zem a bezmocně se rozvzlykal.

…O deset let později…

Sedl jsem si na zem před hrob svého bratra, mé jediné lásky. Říká se, že za takovou dobu se hodně zapomíná, ale já si stále pamatoval jeho hlas, jeho oči, jeho smích, jeho dotyk… V očích se mi objevily slzy. I po takové době to stále bolelo. Nikdy jsem se s tím nedokázal smířit. Doopravdy jsem ho miloval. A najednou byl pryč. Věděl jsem, že je to moje vina. Kdybych se s ním tenkrát nehádal, nikdy by neodešel a dnes by ještě žil.

Otřel jsem si oči. Snažil jsem se zapomenout, hlavně první tři roky. Našel jsem si přítelkyni, která už měla syna z prvního vztahu. Nakonec jsem si ji vzal. Její dítě jsem miloval, ale každý pohled na něj mě bolel. Bylo to jeho tmavě hnědýma očima, které se na mě pokaždé upřely s takovou důvěrou…

Časem jsem se přestal snažit zapomenout a pravidelně navštěvoval jeho hrob. Domů jsem se vždy vracel úplně zničený. Nemohl jsem spát, jíst. Moje žena, kterou nemiluji, asi brzy podá žádost o rozvod. Tím bych přišel o poslední povinnost, která mi bránila, abych odešel za člověkem, kterého nadevše miluji i po těch letech a byl s ním už navždy…

KONEC

Ano, tohle je konec. Naprostý konec. Obávám se, že jsme vás moc nepotěšily 😀 Takže tímto se s vámi loučíme :)) (Vymyslela bych delší proslov, ale dnes jsem úplně vyřízená, tak se omlouvám :D)

D. a K.

autor: Dietřisko & Kentaur

betaread: J. :o)

7 thoughts on “Paranormal Perversity 32. (konec)

  1. No, to neeee :((( Tak to je ten nejhorší konec na světě :/
    Po téhle povídce se mi bude stýskat, bylo to zase něco novýho, neotřelýho 🙂 Ale teda ten konec, ten vám jen tak nezapomenu 😛

  2. Prečo mi to robíte?!:´( Som dnes mala celý deň takú divnú neurčitú náladu, akoby som čakala, či ma niečo ovplyvní k dobrej alebo k zlej.. no a toto bolo rozhodne zle!!! Po tom všetkom, čo si spolu v tom dome zažili, si zaslúžili byť šťastní a mať pokoj… ale vy ste im to nedopriali!
    Poviedka bola rozhodne super, bolo to niečo neokukané a jedinečné, preto sa teším na ďalšie vaše diela, ale tento koniec vám neodpustím!

  3. To neee ://…takovýhle konec jsem tedy nečekala…ale i ty smutné konce mají něco do sebe..je to krásně napsané :))…tuhle povídku jsem měla ze všech nejradši a je opravdu škoda že už je konec..ale děkuji za ni 🙂

  4. Holky, vy si snad děláte srandu, ne? 🙁
    Tak tohle jsem teda nečekala! Čekala bych, že oba umřou v tom jejich domě hrůzy s Mathim..ale tohle mě ani nenapadlo. Je mi strašně moc líto, že povídka skončila takhle 🙁 Nějak se s tím nedokážu smířit a strašně mi takový smutný konec vadí. Po tom všem, co si kluci prožili..se stane tohle. A ještě k tomu když je Tom nešťastný, nemiluje svoji ženu, myslí pořád na Billa a přemýšlí o sebevraždě 🙁 Proč mi tohle děláte? 🙁 Totálně mi tohle pokazilo náladu! Fakt se mi tohle nelíbí a já se budu snažit tenhle konec vymazat ze svojí paměti a myslet si, že se kluci usmířili, nic zlého se nestalo a že spolu žili šťastně až do smrti.
    Jinak je mi líto, že už povídka končí. Strašně moc se mi líbila, vždycky jsem se u ní odreagovala, občas jsem se u ní i bála..ale hlavně byla strašně vtipná a aoriginální! 🙂 Fakt vás musím pochválit, skvěle jste to vymyslely 🙂 moc doufám, že se tady od vás objeví ještě nějaká povídka, ale pro příště s dobrým koncem, prosím 🙂
    Děkuji za skvělou povídku! :))

  5. No čo napísať? Ten koniec sa mi nepáči. Myslím, že sa k deju nehodí a zdá sa mi taký nasilu tragický. Celý čas sa riešilo to ako sú v zakliatom dome a milujú sa a hádajú, bolo to super a stačilo to ukončiť zničením toho amuletu alebo čo to bolo. Keď ste ich chceli nasilu rozdeliť, viac by sa tam hodil ten návrat do reality a ukončenie "nenormálneho" vzťahu z dôvodu, že sa vrátili ale toto sa mi zdalo úplne od veci ako z inej poviedky. Škoda.

  6. Uh, takže nejenom já mám sklony zabíjet hlavní postavy příběhu? :O Vlastně mi je docela líto, že Bill umřel a Tom je nešťastný :/ Kentý, Dietřisko, co mi to děláte? Tohle u mě fakt není normální, vždyť víte co si o nich myslím 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Verified by ExactMetrics